Sådan lindrer du symptomerne på Fibromyalgi

Kombineret med traditionel medicinsk behandling, kan visse medicinske urter gøre symptomerne på fibromyalgi mere tålelige. En af dem er cayennepeber, hvis indhold af capsaicin hjælper med at mindske smerter.
Sådan lindrer du symptomerne på Fibromyalgi

Sidste ændring: 24 november, 2018

Årsagerne til fibromyalgi er stadig ukendte den dag i dag, så denne lidelse bør behandles på en tværfaglig måde. Gode livsstilsvaner, at følge lægens rådgivning, spise korrekt og de følgende medicinske urter, kan gøre en stor forskel fra dag til dag. I denne artikel fortæller vi hvordan du lindrer du symptomerne på Fibromyalgi.

Medicinske urter som kan lindre symptomerne på fibromyalgi

Kvinde med smerter i ryggen

Man kan spørge sig selv, om der virkelig er medicinske urter, som kan hjælpe med dette problem. Institut for Fysiologi ved Federal University of Sergipe (i Brasilien) fandt, at forskellige naturlige midler kan hjælpe med at reducere symptomerne på fibromyalgi på forskellige fronter. Vi er dog nødt til at understrege, at disse naturligvis ikke vil virke helbredende til det punkt, hvor man vil kunne gå tilbage til dine normale aktiviteter uden spor af smerte eller træthed. Disse lægeurter kan kun bidrage til at lindre symptomerne på fibromyalgi, og dermed gøre det mere tåleligt, hvis de anvendes i kombination med andre behandlinger og strategier som receptpligtig medicin, psykologisk behandling, og ernæringsmæssige retningslinjer. Lad os først se, hvordan disse urter kan hjælpe:

  • Forbedre kvaliteten af søvnen.
  • Reducere symptomer på depression
  • Reduce smerter
  • Mindske stivhed i leddene
  • Reducere inflammation
  • Mindske angst
  • Bekæmpe træthed

Lad os se på, hvilke planter der er de mest nyttige.

1. Venustorn

Denne plante er også kendt som “djævleklo”, og den kan findes i helsebutikker og på apoteker i form af tabletter eller teposer. Det tyske sundhedsministerium anbefaler denne urt til folk, der lider af ledsmerter, reumatisme, og gigt. Det er et fremragende antiinflammatorisk middel og er også godt til at lindre smerter. Den største fordel er dog, at der ikke er nogle negative bivirkninger ved at bruge denne plante, noget vi sjældent kan undgå med traditionel medicin.

Det hjælper også kroppen med at komme sig traumer og hjælper med at lindre problemer med fordøjelsen og mave-tarm-systemet. Venustorn er velegnet til patienter med fibromyalgi, især hvis man spiser det hver morgen.

2. Johannesurt

Denne urt er også kendt som perikum eller prikbladet perikon. Johannesurt er meget effektiv i forhold til at behandle tristhed, modløshed og mild depression associeret med fibromyalgi, på en naturlig måde. Ud over dette, forsyner te brygget på denne urt kroppen med organiske syrer, æteriske olier, keratin, limonen, og garvesyre. Det er virkelig et naturligt vidundermiddel, der er værd at bruge hver dag, både morgen og eftermiddag.

3. Cayennepeber

Dette vil måske komme som en overraskelse. Det er almindeligt antaget, at cayennepeber forårsager betændelse, men dette krydderi er faktisk ganske sundt – det ligger helt oppe på linje med hvidløg, ingefær og sennepsfrø. De gode egenskaber ved cayennepeber ligger i dets indhold af capsaicin, som fremmer frigivelsen af smertestillende elementer. De fleste kender nok til de topiske cremer, som indeholder capsaicin for at reducere smerter. Så fortvivl ikke – prøv at drikke to glas te om dagen tilberedt med cayennepeber. Den bedste måde at drage fordel af dets vidunderlige egenskaber er at tilføje en grøn tepose, en knivspids cayennepeber og et par dråber citronsaft til et varmt glas vand. Lad det trække i et par minutter og tilføj derefter en teskefuld honning. Drik op, og se, hvor meget bedre du har det.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.