14 tips til at falde hurtigere i søvn og sove bedre

Hvis du kan, bør du kun arbejde indtil solnedgang og slappe af bagefter. Dette vil træne din krop til at forbinde natten med hvile og med et lavere nivaeu af opmærksomhed.
14 tips til at falde hurtigere i søvn og sove bedre

Sidste ændring: 22 november, 2018

Du går i seng, slukker lyset og forsøger at falde i søvn, lukke øjnene og holde dem lukket. Men det lader til, at søvnen aldrig kommer. Timerne går og du bliver mere nervøs. Du ønsker ikke at se på uret, fordi du ved, at der er meget lidt tid, indtil alarmen lyder. Hvis dette er en almindelig begivenhed i dit liv, så skal du læse følgende artikel. Du vil finde forskellige tips og måder at falde hurtigere i søvn på.

Tips til at falde hurtigere i søvn

En tredjedel af vores liv bliver brugt på søvn. Det kan synes som en masse, men det er virkelig nødvendigt at forny energien (oplade batterierne). Hvis vi ikke sover nok, vil vi ikke have mulighed for at arbejde, studere, være i godt humør, være sunde osv. Hvis du har problemer med at falde i søvn, ved du sikkert at det ikke er særlig godt at gå til kontoret med mørke rande under øjnene. Din produktivitet vil falde. Det samme gælder din dømmekraft, din hukommelse og din koncentration. Og desuden kan det resultere i ​​diabetes, fedme og en kronisk dårlig holdning.

Hvis du ikke kan sove en nat, er du måske i dårligt humør, men det store problem opstår hos folk, der aldrig får en god nattesøvn. For at undgå dette, så prøv at følge disse tips.

Få tips til at falde hurtigere i søvn

Etabler en rutine for at falde hurtigere i søvn

Således vil kroppen vide, hvornår den skal sove og hvornår den skal være vågen. Du vil vide, hvornår det er tid til at slappe af og fjerne stress. Forsøg altid at gå i seng på samme tidspunkt og vågne op på samme tid (eller så tæt på som muligt, også i weekender). På denne måde kommer kroppen ikke i ubalance.

Før dagbog

Dette vil hjælpe dig med at frigive stresshormoner og reducere årvågenhed eller sorg. Det er ikke nødvendigt at følge en bestemt rækkefølge for dine tanker. Du kan skrive alt ned som bekymrer dig eller giver problemer. Dette vil hjælpe med til at forhindre dig i at holde dig vågen hele natten og f.eks. tænke på en løsning på et problem.

Indtag mere magnesium

Undersøgelser viser, at magnesium er nødvendigt for en god nats søvn og for at sove “som en engel”. Prøv at spise fødevarer som græskarkerner, sølvbede og spinat.

Drik kamillete

Det er en beroligende og afslappende drik, der reducerer angst. En kop inden sengetid er nok til at sove godt indtil den næste dag. En håndfuld kamille i ¼ liter vand er den præcise dosis.

kamillete

Dyrk mere motion

Hvis du deltager i sport eller anden fysisk aktivitet, vil din krop og dit sind være mere træt. Der vil ikke være nogen undskyldninger for ikke at falde i søvn. Og det har andre fordele, såsom vægttab, reduktion af stress, lindring af spændinger, muskelspændinger, bedre lunge- og hjertefunktion, lavere kolesterol osv.

Stop med at arbejde, når solen går ned

Når det er muligt skal du kun arbejde indtil solnedgang. Dette vil hjælpe med at signalere til kroppen, at ved solnedgang er det tid til at hvile og sove og ikke at fortsætte med at være opmærksom. Udnyt denne tid til at spille, dyrke sport, til at læse og lege med dine børn osv.

Tag en lur

I modsætning til hvad mange tror, sikrer hvile i løbet af dagen i op til 30 minutter (efter frokost) en bedre søvn om natten. Sov ikke mere end en halv time, for ellers kan du risikere at komme ind i de dybere faser af søvnen, så du føler dig svimmel, når du vågner og bare ønsker at gå tilbage og sove.

Sov i mindst syv timer i træk hver nat

Det er endnu ikke klart, hvor mange timer en person har behov for at sove hver nat. Mellem 6 og 8 er godt, men det hele afhænger af dine aktiviteter og behov. Hvis du ikke får nok søvn, vil kroppen øge produktionen af ​​kortison, så du vil lide af øget stress. Du vil også lide af insulinresistens og være mere tilbøjelig til at få diabetes.

sover3

Soveværelset er kun til søvn

Reserver sengen til to aktiviteter: søvn og sex. Alt andet foregår i de tilsvarende miljøer. Spis i spisestuen eller i køkkenet, se TV i stuen, arbejd på kontoret osv.

Skab en afslappende atmosfære der hjælper dig med at falde hurtigere i søvn

Det betyder at få en god madras, mørke gardiner til at holde sollys ude, en afdæmpet farve på væggene, god opvarmning eller afkøling og reduktion af støj. Del seng med nogen, der ikke har mareridt (eller køb en større seng), behageligt nattøj (pyjamas) osv.

Det er bedre at have et koldt rum, end et varmt

Hvis du har for mange lag af tøj på eller der er skruet helt op for radiatoren, vil det være sværere at komme op om morgenen, men høje temperaturer giver en urolig søvn, kroppen sveder mere end sædvanligt og den vil begynde at dehydrere.

sover5

Indhent mistet søvn

Hvis du kom hjem sent lørdag aften eller hvis du blev oppe og studerede til klokken to om natten, har du brug for at indhente de timer næste dag, som du ikke har sovet, så du ikke vil have søvnunderskud.

Undgå visse fødevarer lige før sengetid hvis du vil falde hurtigere i søvn

Alt, hvad der holder dig vågen, såsom koffein, sodavand og fed mad, bør du undgå før sengetid. Faktisk anbefales det ikke at drikke kaffe efter kl.18.

Gå ikke sulten i seng

Men du bør heller ikke gå i seng med en fuld mave, fordi det vil give bagslag. Det er bedst at spise tilstrækkeligt til aftensmaden, for ikke at blive sulten og ikke vågne op med mavesmerter eller en følelse af angst for at spise noget.

Er du klar til at falde hurtigere i søvn og få en god nats søvn for en gangs skyld?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.