Sådan kan man male møbler af laminat

Her er en idé lige så praktisk, som den er sparsommelig ... Giv din fantasi frie tøjler, forny din indretning og mal dine gamle møbler af laminat. De vil se ud som nye!
Sådan kan man male møbler af laminat

Sidste ændring: 11 august, 2022

Møbler af laminat er en fantastisk måde at indrette dit hjem på. Selvom de nuværende indretningstendenser peger på andre materialer, såsom melamin, kan vi stadig finde disse møbler i mange hjem, især i køkkenet. Hvis du vil skjule tidens slid eller tilpasse det nye designs, er den bedste mulighed at male møbler af laminat.

Nogle gængse eksempler på dette materiale er skabe, hylder, bordplader og skriveborde. Denne type møbler, med en skinnende, glat og modstandsdygtig overflade, er lavet med et lag sammenpresset savsmuld eller syntetisk plast, der er klæbet til træet.

Du kan renovere dine møbler med lidt maling, men sandheden er, at du ikke behøver at være ekspert for at få et godt resultat. Bedst af alt vil du spare penge, da du vil bruge mindre end ved at udskifte dem.

Klar til at lære mere?

Sådan males møbler af laminat

Lad os se på, hvilke materialer du skal bruge og trinene, du skal følge for at få et perfekt resultat.

Materialer, inden du starter

Når du beslutter dig for at modernisere stilen på dine møbler, skal du samle alle de nødvendige produkter. Se altid efter den bedste kvalitet, så resultatet bliver som forventet. Find følgende:

1. Rengør overfladen

For at starte med opgaven skal du rengøre møblerne meget godt, både indvendig og udvendig. Læg en ren klud i blød i sæbevand og vask møblet med den.

Hvis det er et gammelt møbel, er et godt alternativ at blande ammoniak med vand efter samme proces. Hvis møblet er meget beskidt, vil en skuresvamp med alkohol eller køkkenrens være meget nyttig til at fjerne skidt.

Rengøringsprodukt hældes på klud

2. Fjern tilbehør

Det er vigtigt at fjerne håndtagene, grebene og alt andet tilbehør, før du maler møbler af laminat for ikke at få pletter på dem.

Benyt lejligheden til at erstatte dem med andre moderne eller mere funktionelle, afhængigt af møbeltypen. Idéen er at opnå en helt anden stil.

3. Slib møblerne

Uden for meget styrke, slibes overfladen af møblerne, indtil du fjerner det yderste lag helt. Hvordan ved du, hvornår du skal stoppe? Det er meget enkelt: Du vil bemærke, at glansen er væk.

Pas på ikke at anvende for meget kraft, da du kan beskadige overfladen. Når du er færdig, tørres det af med en fugtig klud for at fjerne støv fra slibning.

4. Påfør grunder

Hvis malingen, du har købt, ikke indeholder forsegler, skal du påføre grunder med en rulle, lade det tørre og derefter give det en tur mere. Du kan købe grunder som spray, som er meget hurtigere at arbejde med.

I enhver form forsegler dette produkt porerne. På denne måde vil malingen fungere meget bedre uden at spilde noget af produktet.

Nogle mennesker er dog tilfredse med den matte hvide farve, dette produkt leverer og undviger den farvede maling. Andre kombinerer grunderen med en maling for at opnå pastelfarver. Men langt de fleste foretrækker traditionel maling.

5. Lad os male møbler af laminat

Dæk først kanterne på dine møbler med malertape, så du undgår de områder, du ikke vil male. Kig efter designs, du kan lide, og kombinér forskellige farver og mønstre.

Brug en rulle, hvis du har flydende maling (vær forsigtig med den mængde, du bruger). Hvad angår hjørnerne, har du brug for en pensel. Du kan bruge den til hele møblet, men du risikerer at efterlade penselstrøg.

På den anden side, hvis du har spraymaling, har du mindre arbejde. Bare ryst det godt og sprøjt det på møblerne.

Uanset typen af maling foreslår vi, at du påfører flere lag, og giver hvert lag nok tid til at tørre. Slib med sandpapir efter hvert lag.

Den måde, du maler på, er også vigtig. Selvom det ikke er træ, males laminat i kornenes retning (træets naturlige markeringer) og på en jævn måde.

6. Afslut med lak

For at opnå et blankt eller blødt resultat skal du påføre et sidste lag lak eller, hvis det er et møbel i konstant brug, påføre to lag. Dette kemikalie har ingen farve, så det ændrer ikke farven på din maling.

På grund af dens tæthed er det meget nyttigt til at beskytte materialet og give det et pænt udseende. Som det sidste trin skal du fjerne tapen.

Tips til maling af møbler af laminat

Du kender allerede fremgangsmåden. Nu er det tid til at give dig nogle tips, der vil være meget nyttige, når du er klar til at male.

Vælg et passende sted

Et glimrende trick er at placere møblerne i et åbent rum, f.eks. terrassen, så du ikke ender med maling på andre genstande. Hvis ikke, kan du også dække ting med plastik.

Glem også at placere avis eller en plastik under og omkring malerområdet, så du ikke pletter gulvet, vægge eller genstande.

Rengøring af et bord

Ret uperfektheder

Hvis møblerne har synlige revner, skal du fylde dem med et specielt fyldstof ved hjælp af en spatel, ligesom hvis du reparerede en væg. Vent, til det tørrer, og slib.

Du kan bruge dette materiale til at få hullerne fra håndtagene til at forsvinde, hvis du ikke vil bruge dem mere, eller hvis du køber andre håndtag med anderledes skruer. Du skal udføre denne procedure, før du kommer grunder på.

Rengør på den rigtige måde

Efter at have malet møbler af laminat, skal du holde dem rene. Det er meget let: Brug en bomuldsklud, der er fugtet med dit yndlingsrens (f.eks. vaskemiddel eller citron).

Tør alle områder af, skyl med varmt vand og tør grundigt. Du kan supplere det med en lille smule glasrens, der er passende til at forhindre eller fjerne sporene efter tørring.

Pas på møbler af laminat, efter du har malet dem

For at forlænge levetiden på dine møbler og sikre, at de forbliver i god stand, skal du huske ikke at efterlade varme pander eller skære mad direkte på overfladen, hvis det er en køkkenbordplade. Anbring altid en beskyttende base for at bevare materialet. Undgå ligeledes at slå til den eller placere tunge genstande på den.

Som det sidste skal du passe på holdbarheden af dine møbler og også dets udseende. Der er ikke flere undskyldninger! Dette er det perfekte tidspunkt til at drage fordel af det, du har, og gøre det til det, du drømmer om. Mal møbler af laminat for at forny indretningen i dit hjem!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Plazaola E, Flores M, Reyes E, Castañeda K. Mobius. Muebles reciclados. Paraguay: Universidad Americana; 2015.
  • Schweigger E. Manual de pinturas y recubrimientos plásticos. 1. ° edición. España: Ediciones Díaz de Santos; 2005.
  • Santos N. Aplicación de productos de limpieza de mobiliario. Edición 2019. Logroño: Editorial Tutor Formación; 2019.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.