Sådan planlægger du dit drømmebryllup

Planlægger du at blive gift og ved ikke, hvor du skal starte? Der er mange ting at huske på, når du planlægger dit drømmebryllup. Vi giver dig en grundlæggende guide i denne artikel.
Sådan planlægger du dit drømmebryllup
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Når et par beslutter sig for at tage deres forhold et skridt videre og blive forlovet, er de ofte fyldt med spænding og lykke. De har dog også en masse spørgsmål om, hvordan de skal planlægge deres drømmebryllup på den bedst mulige måde.

De glæder sig naturligvis til at dele nyheden med familie og venner, men i mange tilfælde begynder angsten at tage over. Huset begynder at fyldes med bryllupsmagasiner og brochurer om bryllupssteder. Der tales om gæster, måltider, bryllupsrejse, ringe, og intet synes nogensinde at blive gjort.

Det er her, at et par tips kan være nyttige.

Tips til at planlægge jeres drømmebryllup

Først og fremmest anbefales det, at I begge deltager aktivt i planlægningen og forberedelserne. På den måde vil ikke alt ansvaret ligge på enten bruden eller gommen.

I bør også begge være opmærksomme på, at det på et tidspunkt kan være nødvendigt at uddelegere opgaver. I så fald bør I forsøge at vælge nogle personer, som I har tillid til, til at hjælpe jer.

For at undgå, at en af jer bliver for stresset, er det bedst, at både bruden og gommen deler de forskellige opgaver op. Kort sagt vil det at arbejde på alting trin for trin sammen hjælpe jer begge til ikke at blive for overvældet.

1. Fastsæt datoen og definér bryllupstypen

Par nyder drømmebryllup

Det er en god idé at vælge en dato flere måneder i forvejen, så der er tid nok til planlægningen. Selv om mange mennesker har en dag, der er særlig for brudeparret (som f.eks. en årsdag), er der andre faktorer at tage hensyn til.

Afhængigt af den tid på året, I beslutter jer for, er der vigtige ting at huske på, f.eks. kjolen. En vinterbrudekjole er trods alt ikke det samme som en kjole, du kan have på til et sommerbryllup. I skal huske, at alt skal være nøje planlagt og hænge sammen for at få jeres drømmebryllup.

Det er også en god idé at drøfte, om ceremonien kun skal være på rådhuset, eller om I gerne vil have en religiøs ceremoni. Derefter skal I sørge for at tage hen til de angivne steder for at reservere den valgte dato.

Vi tror, at du måske gerne vil læse: Tre typer bryllupsmenu til din fest

2. Lav gæstelisten til jeres drømmebryllup

Lav altid det første udkast til gæstelisten sammen. Ideelt set bør den også gennemgås af familie og nære venner. Det er en god foranstaltning for at undgå at lave fejl eller glemme personer, hvilket kan give store problemer senere hen.

Når I har dette første udkast, kan I komme videre med de efterfølgende reservationer, hvor omkostningerne er relateret til antallet af personer.

3. Find stedet

Først skal du vælge typen af fest for at vælge det rigtige sted. For at gøre dette skal du vælge dag eller aften, om det skal være i en festsal eller under åben himmel, om stedet skal være klassisk eller tematisk osv.

Når du har bestemt disse ting, skal du begynde at besøge de mulige steder for at finde din favorit og reservere en dato. De fleste af dem er overbookede, så det er nødvendigt at gøre dette i god tid.

På dette tidspunkt kan du også beslutte dig for, hvilken type mad der skal serveres. Generelt har eventlokalerne allerede deres egen catering at tilbyde. Men i mange tilfælde kan selv dekorationen tilpasses efter hvert enkelt pars smag og budget.

4. Ansæt de andre fagfolk, du gerne vil have til dit drømmebryllup

Levende musik kan være en del af et drømmebryllup

I nogle tilfælde er det nødvendigt at ansætte eksternt personale til visse opgaver. Hvis det ikke er tjenester, som lokalerne tilbyder, er det nødvendigt at finde visse fagfolk.

Her er nogle eksempler på ting, som kan kræve anden hjælp:

  • Fotografering og filmning.
  • Musik og belysning.
  • Make-up og hårstyling.
  • Særlige optrædener (hvis I beslutter jer for at medbringe underholdning eller levende musik).
  • Ekstra dekoratører.
  • Design af brudebuket.

5. Udvælg brudens og gommens påklædning

Vælg en designer til gommens jakkesæt og brudens kjole. På den måde vil du kunne fortælle dem præcis, hvilken kjole du har forestillet dig til dit drømmebryllup. Du vil sandsynligvis se flere modeller. Derefter tager de dine mål, og så begynder arbejdet.

Du skal komme tilbage et par gange mere før brylluppet til prøver og evt. nogle ændringer. I kan også vælge at lave brudesvendenes og brudepigernes tøj samtidig.

6. Find ringene

I bør sammen gå ud og vælge de ringe, der skal være symbolet på jeres forening. Der findes flere typer af vielsesringe, så I kan vælge efter jeres budget og smag.

I skal også beslutte, hvem der skal være ansvarlig for at bære vielsesringene op til alteret.

7. Lav invitationerne til jeres drømmebryllup

Den bedste løsning er at sende invitationerne to eller tre måneder i forvejen. På den måde har alle gæsterne mulighed for at reservere den pågældende dato for at være der sammen med jer på jeres store dag.

Kortet skal indeholde alle de nødvendige oplysninger. Dette omfatter typen af bryllup, type påklædning, tidspunkt, sted osv. En pæn og romantisk sætning er også velkommen og attraktiv. Ideelt set bør designet matche resten af detaljerne i brylluppet.

8. Tænk på de gæster, der kommer langvejs fra

De gæster, der rejser langt for at tage del i denne magiske dag, bør tages med i planlægningen. Reservér overnatning til dem og sørg for, at deres ophold bliver behageligt.

Du kan aftale udgifterne med hver enkelt af dem i overensstemmelse med deres budget og smag.

9. Find en chauffør til brudeparret

Brudepar

Dernæst skal du beslutte og planlægge transporten af brudeparret. I hvilket køretøj skal parret ankomme til stedet, hvem skal køre dem, og hvordan vil I dekorere bilen?

Mange af de klassiske fotografier er trods alt ofte taget i eller omkring bilen.

Ekstra tips til planlægning af dit drømmebryllup

Hvis brylluppet holdes uden for byen, skal I også tænke på, hvordan jeres gæster skal ankomme dertil. Hvis mange børn vil deltage i festen, kan I hyre personer til at underholde dem eller finde på lege.

Bortset fra nogle nære slægtninge, skal I ikke overlade det til gæsterne at tage billeder eller sørge for musik. Det er bedre at hyre en tredjepart og lade gæsterne nyde begivenheden.

Det kan interessere dig ...
5 tips til at gøre bryllupsnatten uforglemmelig
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 tips til at gøre bryllupsnatten uforglemmelig

Ved du, hvordan du kan nyde den perfekte bryllupsnat? Vi håber, disse tips kan hjælpe dig med at gøre bryllupsnatten uforglemmelig.