Sådan kan man rengøre og opbevare skønhedsprodukter derhjemme

Følg alle disse forholdsregler for rengøring og opbevaring af skønhedsprodukter.
Sådan kan man rengøre og opbevare skønhedsprodukter derhjemme

Skrevet af Ana Núñez

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er en ekstremt vigtig opgave at rengøre og opbevare skønhedsprodukter korrekt derhjemme.

Vi ved trods alt, at bakterier er mikroskopiske, og at vi normalt kun renser det snavs, der er synligt. Dette kan fejlagtigt få dig til at tro, at det er rent.

Det er uden at nævne, at disse produkter og de redskaber, der bruges til dem, rører ved områder på huden tæt på slimhinderne. For eksempel kan mascara, øjenskygge eller eyeliner, der kommer meget tæt på tårekanalerne, forårsage øjenproblemer, hvis de ikke er rene.

At bruge disse produkter og børster eller redskaber med forsigtighed samt holde dem personlige, rene og desinficerede er et vigtigt krav for at undgå lidelser. Disse risici er normalt ikke direkte forbundet med skønhed, selvom faren er lige rundt om hjørnet.

Lad os se nærmere på det.

Opbevaring af skønhedsprodukter derhjemme

Kosmetik er sart og er beregnet til områder af kroppen, der er vinduer til indersiden af kroppen. Af denne grund er det af stor berydning at rengøre og opbevare skønhedsprodukter korrekt.

Alle produkter har en synlig udløbsdato. Hvis du bemærker noget ubehageligt eller usædvanligt i tekstur, lugt eller farve, skal du ikke bruge produktet. Glem ikke, at nogle indeholder vand eller vegetabilske essenser og olier, hvilket er naturlige elementer, der kan blive beskadiget af varme eller fugtighed.

Hver gang du åbner en krukke eller tager et låg af, kommer der luft ind i produktet. Luk beholderne tæt, når du har åbnet dem, da de ikke kan holde sig længe efter åbning.

Du kan være interesseret i: De mest almindelige ingredienser i makeup

At opbevare skønhedsprodukter i køleskabet

Det virker ikke praktisk, men det er ideelt at lægge øjencremer, der beskytter området omkring øjnene, i køleskabet. Det er dem, der bekæmper hævelse, et produkt mod dehydrering. I dette tilfælde øger kulden produktets fordele, sammentrækker blodkarrene og reducerer hævelse.

Køleskabet øger også effektiviteten af nogle produkter, der indeholder retinol, hvilket er en type A-vitamin. På samme måde er denne temperatur god til flydende foundation, neglelak og ansigtsmasker.

Så nu ved du, at køleskabet vil være din allierede til at forlænge disse produkters levetid. Dette omfatter også produkter med C-vitamin.

Et køleskab til at opbevare skøndhedsprodukter

Man kan opbevare skønhedsprodukter køligt, uden direkte sollys

Eyelinere og mascaraer skal opbevares et køligt sted. Dette er for at undgå varmeeffekt på pigmenterne og spredning af bakterier, da de vil blive brugt i et ekstremt følsomt område.

Læbestifter tager især ikke godt imod varme, da de har en tendens til at smelte. Opbevar på samme måde økologiske skønhedsprodukter, der mangler konserveringsmidler under disse forhold. De skal bruges inden for en relativt kort periode.

Fugtighedscremer med solbeskyttelse, selvom de har en uigennemsigtig beholder, der er designet til at forhindre direkte eksponering for ultraviolette stråler, bør bruges således, at cremen går direkte fra krukken til ansigtet.

Parfumer bør ikke udsættes for direkte sollys, ellers ændres deres sammensætning. Varme og fugtighed påvirker også dufte ved at ændre deres essentielle ingredienser.

Opbevares tørt

Pudder skal opbevares køligt, fordi luftfugtigheden påvirker dem. Hvis du vil gemme dem, bør det helst ikke være på badeværelset, og de skal holdes væk fra enhver varmekilde.

Det samme gælder svampe og børster, ofte anvendte redskaber, der skal holdes rene og tørre. Og vi anbefaler, at når du har brugt dem, tørrer du dem i solen eller ved hjælp af en hårtørrer. Husk, at bakterier trives i fugtighed.

Tips til desinficering af skønhedsprodukter derhjemme

Den første regel er, at skønhedsprodukter er personlige. Hvis man deler dem med andre, åbner man op for muligheden for at overføre eller modtage sygdomme. Et andet tip er at desinficere dem, hvis ikke efter hver brug, så mindst en gang om ugen.

Den trofaste ven til desinficering af skønhedsprodukter er 70% isopropylalkohol og en sprayflaske. Fokusér på børster, svampe, pensler og kamme.

Spray med alkohol

Du kan desinficere læbestifter ved at sprøjte alkohol på dem, og hvis du har brug for en dybere rengøring, fordi du har lånt den til en anden, skal du bruge en kniv til at fjerne et lag.

Du kan også sprøjte flaskehalse på foundation og kanter på cremer. Hvis du ikke er sikker på, om en pudder er ren, kan du fjerne det øverste lag, sprøjte alkohol på det, og lade det lufttørre i et par minutter.

Generelt kan du sprøjte alkohol på alle dine produkter i en afstand af 15 centimeter og lade dem tørre i et par minutter. I øvrigt kan du rense eyeliner-blyanter ved blot at spidse dem. Men rengør først blyantsspidseren med alkohol.

Med sæbe og vand

Sæbe og vand er normalt tilstrækkeligt til rengøring af børster og pensler med naturlige hår. Læg sæben i din håndflade og kør børsten rundt i det i en cirkulær bevægelse. Skyl med vand, og gentag proceduren, indtil vandet, der kommer ud, er helt rent.

For at forhindre vandskade på pinden skal du placere børsten eller penslen på absorberende toiletpapir, indtil den er tør. Du kan også rengøre svampe med sæbe og vand, men lad dem tørre grundigt, før de bruges igen.

Øjenskygge og pensler

Man bør rengøre og opbevare skønhedsprodukter korrekt derhjemme for at beskytte sit helbred

Følg alle disse forholdsregler for rengøring og opbevaring af skønhedsprodukter med følgende ekstremt vigtige tip. Dyp aldrig fingrene i beholderen eller håndter produktet direkte, uanset hvor rene, du synes, dine hænder er.

Brug altid applikatorer, vatrondeller, børster, svampe. Dette er redskaber, som du kan udsætte for desinficerende procedurer. Hvis du ikke har dem endnu, eller hvis dem, du bruger, er for gamle, skal du skaffe dig et nyt sæt.

Du må ikke lægge din makeup, og derefter lægge tingene på plads igen for at genbruge dem igen og igen uden ordentlig hygiejne. Hvis du gør dette, kan dit ansigt blive udsat for acne.

Afslutningsvis, må du ikke glemme at holde tasken eller pungen, hvor du opbevarer dine produkter, ren og desinficeret. Uanset hvor pæne produkterne ser ud, hvis tasken er snavset, hjælper det ikke noget.

Det kan interessere dig ...
Tips til at holde makeuptasken ren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tips til at holde makeuptasken ren

Bakterier såsom E. coli og S. aureus kan inficere sår eller trænge ind igennem huden. Det er derfor essentielt at holde makeuptasken ren.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.