Sådan beskytter og renser du din urinblære

Blæren er et vigtigt organ, der, ligesom nyrerne, udsættes for meget i løbet af livet. For at rense godt ud i dens systemer, bliver vi nødt til at holde saltforbruget nede og drikke masser af vand.
Sådan beskytter og renser du din urinblære
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Processen med at opbevare og udskille urin er et beskidt job, som vores urinblære tager sig af. Tro det eller ej, så er din urinblære samtidig et organ, der er meget følsomt over for sygdomme, betændelser, infektioner og endda kræft. Det er derfor rigtig godt at vide, hvordan man passer ordentligt på den. Læs her hvordan!

Forebyggelse: Sådan beskytter du din urinblære

Næsten alle har prøvet at have en urinvejsinfektion. Som vi nævnte ovenfor, er blæren et følsomt organ, der konstant er i berøring med alle de affaldsstoffer og giftstoffer, der passerer den vej forbi. Den kan nemt reagere dårligt på ting i urinen og blive betændt.

Inkontinens eller en hyperaktiv blære er begge problemer, der kan forårsage små ændringer i vores daglige rutiner – for eksempel tvinge os til at tage flere og hyppigere ture på toilettet. I starten er det bare ubehageligt, men hvis man ikke gør noget ved det, kan de udvikle sig til et kronisk problem. Vi er nødt til at lære, hvordan vi passer på vores blære: Vi skal vide, hvilke fødevarer og vaner, der holder den sund og velfungerende. Og hør især godt efter, når vi nu siger det følgende; du bør aldrig ignorere eventuelle blæreproblemer. Flere og flere mennesker bliver diagnosticeret med kræft i blæren. Det er faktisk en kræftform, der er relateret til rygning! Skadelige stoffer i tobakken infiltrerer blærens vægge og kan i sidste ende skabe kræftceller. Det kan, hvis alt går galt, ende med at ødelægge blæren fuldstændigt. Så må man leve resten af ​​sit liv med en stomipose.

Så vores første råd er dette: Lad være med at ryge!

1. Detox hver tredje dag

Detox din urinblære hver tredje dag

Først og fremmest skal du prøve at mindske dit saltindtag. Det er første skridt til beskytte din blære (og faktisk også dine nyrer). Andet skridt er detoxing! Det vil sige at du hver tredje dag drikker masser af vand og undgår specielle fødevarer for at få giftstofferne ud af kroppen. Følg de her retningslinjer når du har en detox-dag:

  • Undgå kaffe, sodavand, og andre sukkerholdige drikkevarer fuldkommen.
  • Undgå store mængder protein.
  • Prøv udelukkende at spise frugt, grøntsager, naturlige juicer og vand. Undgå kød (frisk eller forarbejdet), slik, og raffineret mel.
  • Drik to liter vand om dagen.

2. Tranebærsaft

udrens-blæren-3

Tranebærsaft er uden tvivl den bedste blærekur. Mange undersøgelser har vist, at tranebær forebygger infektioner og fjerner kalkaflejringer i nyrerne. Kalkaflejringer bremser nyrernes funktion og forårsager derfor en ophobning af giftstoffer i blæren. Kalkaflejringer kan også forårsage urinvejsinfektioner og nyresten. Derfor er det rigtig sundt at drikke tranebærsaft regelmæssigt.

3. Drik juicer, der er rige på kalium, til morgenmad

udrens-blæren-4

Du spekulerer garanteret på, hvordan man dog kan få kalium fra juice. Det er faktisk meget nemt. Du skal bare bruge en gulerod, en stilk selleri, to bundter spinat, noget persille og lidt vand. Du smider bare det hele i blenderen og trykker start! Det er en vildt nærende og sund juice, der renser godt ud i systemet. Den indeholder også en masse energi, så du får en god start på dagen. Du vil elske den!

4. Vandmelon

udrens-blæren-5

Vandmelon er super sundt for blæren. Den er et diuretikum, hvilket vil sige at den er vanddrivende og dermed hjælper stofferne med at passere hurtigt gennem kroppen. Vandmelon forhindrer infektioner og styrker nyrerne. Du kan blende det ind i en juice eller bruge det i en lækker sommersalat. Vandmelon passer bare til alle tidspunker i døgnet!

5. Klorofyl

udrens-blæren-6

Klorofyl er et rigtigt godt tilskud. Det hjælper hele din krop, og ikke kun din blære. Du kan finde klorofyl som kapsler på apoteket eller i helsebutikker. Det er et naturligt stof, som forbedrer kroppens metabolske funktioner og styrker immunforsvaret. Det fjerner giftstoffer fra blodet og giver masser af energi – Tag den helst fem dage i træk hver måned.

At tage sig godt af sin urinblære er simpelt, let, og værd begynde på i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • García Mediero J.M., Angulo Cuesta J., Luján Galán M., Rodríguez García N., Berenguer Sánchez A.. Efecto del tabaco sobre la evolución de los tumores de vejiga. Actas Urol Esp  [Internet]. 2007  Abr [citado  2018  Dic  08] ;  31( 4 ): 349-354. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0210-48062007000400006&lng=es.
  • Jiménez Gutiérrez, M. Lombraña Mencía, M. Lloréns Rovira, B. Acebron Antón, I. García Marrón. Tabaco y cáncer de vejiga urinaria. ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE ENFERMERÍA EN UROLOGÍA. 2003. N° 85. 27-36.
  • Risco Ester, Miguélez Carlos, Sánchez de Badajoz Eduardo, Rouseaud Alberto. Efecto del arandano americano (Cysticlean®), sobre la adherencia de Escherichia colia células epiteliales de vejiga: Estudio in vitro y ex vivo. Arch. Esp. Urol.  [Internet]. 2010  Ago [citado  2018  Dic  08] ;  63( 6 ): 422-430. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142010000600003&lng=es.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.