Sådan slipper du af med den mugne lugt i tøj!

Lugter dit tøj dårligt? Da dette er et almindeligt problem, har vi besluttet at dele nogle anbefalinger til at slippe af med den mugne luft i dit tøj. Læs med her!
Sådan slipper du af med den mugne lugt i tøj!

Sidste ændring: 23 september, 2022

Har du nogensinde undret dig over, hvordan du slipper af med den mugne lugt i tøj? Som mange mennesker ved, er dette et meget almindeligt problem, især i trange eller fugtige rum. Hvis tøj ikke tørrer ordentligt eller opbevares i et fugtigt skab, kan det begynde at lugte muggent.

I dag er der mange duftende kemikalier til at neutralisere ubehagelige lugte. Der er også løsninger til at slippe af med uønskede lugte i dine skabe. Hvis du dog foretrækker naturlige alternativer, kan du vælge et af de følgende, som vi deler her.

Tricks til at slippe af med den mugne lugt i dit tøj

For at slippe af med den mugne lugt i tøj er det vigtigt først at identificere, hvad kilden til problemet er. Rent tøj begynder ikke at lugte uden grund. Ubehagelige lugte er ofte resultatet af dårlig tørring, fugt i skabe eller brug af ​​vaskemiddel eller skyllemiddel af dårlig kvalitet.

Således er det første skridt til at vurdere, hvorfor dit tøj lugter muggent. Baseret på dette kan du tage nogle trin for at begynde at undgå det. Hvis du står over for dette problem, skal du anvende følgende tricks.

Vi opfordrer dig til at læse: 5 måder at slippe af med fugt i dit hjem på

Rengør din vaskemaskine for at slippe af med den mugne lugt i tøj

En person, der rengør vaskemaskine, for at slippe af med den mugne lugt i tøj

Det er vigtigt at desinficere din vaskemaskine for at fjerne de mikroorganismer, der er ansvarlige for dårlig lugt.

Vaskemaskiner letter opgaven med at vaske tøj. Når du ikke rengør din vaskemaskine, kan den dog have skimmel og andre mikroorganismer, der producerer en uønsket lugt i dit tøj. Derfor er det første trin for at slippe af med den mugne lugt i tøjet at desinficere dette apparat.

Tips:

 • Ansæt en professionel til at tjekke din vaskemaskine.
 • Rengør den regelmæssigt, og sørg for at desinficere alle dens rum. Du kan bruge flydende sæbe eller klar eddike og natron.
 • Lad vaskemaskinen stå åben efter brug.
 • Tør gummilisten af, og sørg for, at den ikke har skimmel.

Brug klar eddike til at slippe af med den mugne lugt i dit tøj

Selvom lugten af ​​klar eddike ikke er behagelig, er dette produkt en fremragende allieret til at passe på dit tøj og forhindre det i at lugte muggent. Faktisk anbefales det som et alternativ til traditionelle skyllemidler, fordi det udfører den samme funktion uden nogen negativ indvirkning på miljøet.

Tips:

 • Hæld en kop klar eddike i et af vaskemaskinens rum og start cyklussen som normalt.
 • Hvis du vasker i hånden, skal du dyppe tøjet i en opløsning med klar eddike og vand i 20 minutter.
 • Duften forsvinder, når dit tøj tørrer.

Tør dit tøj udendørs

En kvinde, der hænger sit tøj til tørre

En anden årsag til ubehagelig lugt er tørremetoden, fordi tøj let ophober lugt, hvis det ikke er tilstrækkeligt tørt.

Det er vigtigt at tørre dit tøj udendørs efter vask, for at dit tøj ikke bliver muggent. Nogle gange, når du ikke har en god tørreproces, kan dit tøj lugte dårligt i et par dage. Derfor skal du sørge for, at dit tøj er helt tørt, før du lægger det væk i dit skab.

Tips:

 • Hæng tøjet til tørring umiddelbart efter vaskeprocessen. Undgå at efterlade dit tøj i vaskemaskinen i en længere periode.
 • Prøv at tørre dit tøj i solen (så længe det ikke påvirker stoffet).
 • Lad det hænge udendørs, indtil det er helt tørt.

Rengør dine skabe grundigt for at slippe af med den mugne lugt i tøj

Ofte ligger problemet ikke i vaske- eller tørreprocesserne. I nogle tilfælde er problemet, når du hænger dit tøj ind i dit skab.

Hvorfor?

Fugtproblemer er almindelige i lukkede rum. Selvom det ikke altid bemærkes, kan skimmel vokse i træet og påvirke dit tøj.

Tips:

 • Tjek alle rum i dit skab for at kontrollere, om du har et fugtproblem.
 • Hvis det er tilfældet, skal du købe et produkt for at fjerne og forhindre det.
 • Rengør hele skabet regelmæssigt med en klar eddike- og vandopløsning. Dette produkt desinficerer og neutraliserer lugt.
 • Sørg for at ventilere dit skab mindst tre gange om ugen. Sørg for at lade skabsdørene stå åbne i flere timer.
 • Hvis du bemærker en uønsket lugt, kan du lægge nogle kaffebønner i hjørnerne af dit skab. På den måde lugter det godt. Hvis du ikke har kaffebønner, kan du prøve havsalt.

Er du klar til at slippe af med den mugne lugt i tøj med disse enkle trin? Prøv alle de tips, vi har delt her, for at vinke farvel til dette irriterende problem!

Det kan interessere dig ...
Fem naturlige metoder til at fjerne svedpletter fra tøjet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem naturlige metoder til at fjerne svedpletter fra tøjet

Hvis du gerne vil skåne miljøet og huden, er der her fem gode opskrifter på pletfjernere til at fjerne svedpletter fra tøjet. Læs dem her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.