Sådan kan du tage hårnåle ud af håret uden at miste hår

Hvis du vil tage en hårnål ud af håret uden at miste hår, skal du være opmærksom på disse tips. Vi ved, at de vil være nyttige!
Sådan kan du tage hårnåle ud af håret uden at miste hår
Maria del Carmen Hernandez

Bedømt og godkendt af hudlæge Maria del Carmen Hernandez.

Sidste ændring: 21 november, 2022

En af de største pinsler ved komplekse opsætninger og frisurer er at tage hårnåle ud. Det er et problem, der almindeligvis resulterer i, at nogle hårstrå falder ud.

Katastrofalt hår kan være et mareridt, der kan ødelægge ens dag. I en verden i hurtig bevægelse fuld af arbejde og forpligtelser kan tiden være et problem, når det kommer til at passe ordentligt på dit hår.

Men fortvivl ikke! Her er, hvordan du kan tagehårnåle ud af dit hår korrekt uden at skulle klippe dit hår eller fælde. Lad os se nærmere på det!

Sådan kan du tage hårnåle ud uden at tabe håret

Normalt er den mest almindelige løsning til at fjerne hårnåle fra dit hår at trække dem ud. Dette kan dog få dit hår til at gå i stykker. Ikke desto mindre skal du ikke være bekymret: Du behøver ikke at ty til den forhadte saks.

Her er nogle tips, som måske vil interessere dig.

1. Følg din frisørs anbefaling

Det første, du bør gøre, er at følge din frisørs anbefalinger. Udover at nyde godt af de mange fordele ved at gå i salonen er det bedste, du kan gøre, at overlade dit hår til en professionel.

Hvis du er nødt til at bruge saksen i spidserne, ved din stylist, hvordan du fjerner en hårnål fra dit hår uden at klippe mere end nødvendigt – dvs. uden at påvirke længden for meget.

Der findes mange typer klipninger og nye værktøjer, der sikrer, at du ikke mister mere end et par millimeter. Når klipningen er udført, kan din frisør også fortælle dig, hvilke metoder og behandlinger der er de bedste par excellence.

Husk, at enhver behandling, du foretager derhjemme, bør ske under vejledning af en professionel.

2. Undgå at tabe hår, når du vil tage hårnåle ud, ved at bruge naturlige fugtgivende behandlinger

Hvis du ikke er en af dem, der hyppigt besøger skønhedssaloner, kan du nu prøve behandlinger, der hjælper med at fugte og genoprette vitaliteten i dit hår.

I dag findes der masser af produkter (skyllemidler, cremebade), men naturlige produkter vil altid være den bedste måde at pleje dit hår på.

Kvinde reder hår med balsam i for lettere at kunne tage hårnåle ud

At sørge for, at du passer godt på dit hår til at begynde med, er en af de bedste måder at sikre, at hårnåle ikke sidder fast i dit hår.

Du vil måske også nyde at læse denne artikel: 5 smukke frisurer til et ubesværet udseende

Hvis du er uerfaren med at lave hårkure med naturlige ingredienser, er en blanding, der indeholder honning og avocado, en god måde at starte på.

Avocado er et fremragende fugtgivende middel, og honning har også antiinflammatoriske, antimikrobielle og antioxidant egenskaber , ifølge denne undersøgelse.

Lad os se, hvordan man laver den.

Ingredienser til denne hårkur

 • Honning (25 g)
 • Frugtkød af en avocado

Hvad skal du gøre?

 1. Bland begge ingredienser, indtil du får en glat konsistens. Du skal muligvis lave mere eller mindre afhængigt af længden på dit hår.
 2. Påfør derefter blandingen efter brug af din naturlige shampoo, og lad den sidde i 15 minutter, inden du skyller den ud.

En anden måde at fugte og tage hårnåle ud på naturligt er at bruge græskar og banan.

Ingredienser

 • Græskarpuré (200 g)
 • En banan
 • Olivenolie. Ifølge denne undersøgelse foretaget af universitetet i Gandsk (Polen) indeholder dette stof kraftfulde antioxidanter, der er perfekte for din hud og dit hår.

Hvad skal du gøre?

 1. Bland ingredienserne, og påfør blandingen på vådt hår.
 2. Lad det derefter sidde i 15 til 30 minutter, og skyl med rigeligt vand. Du vil nyde fordelene ved hydrering og vitalitet!

3. Du kan tage hårnåle ud med vand og balsam

Brug af balsam, hver gang du vasker hår, er også en måde til at kunne tage hårnåle ud uden at få spaltede spidser.

Fugt er vigtigt for at forhindre, at dit hår bliver filtret. Derudover bør du lade dit hår lufttørre uden at bruge fladjern eller føntørrer. Brug af disse typer redskaber tager styrke og vitalitet fra håret og gør det også lettere for hårnåle at sidde fast.

Besøg også denne artikel: 14 tips til at give volumen til fint hår

Husk også, at vand altid er løsningen: Gennemvæd altid dit hår, inden du styler det. Hvis du lader det være vådt og derefter kæmmer det forsigtigt, kan du tage hårnåle ud på en forsigtig måde.

4. En god kost

Vores hår består af kollagen, ligesom vores hud. Derfor afhænger dets gode udseende i høj grad af den kost, vi spiser.

Prøv at indtage masser af vand og fødevarer med et højt næringspotentiale som f.eks. frugt og grøntsager. Succesen af enhver skønhedsbehandling afhænger også af din kost.

Det vigtige er ikke kun at se godt ud, men også at føle sig godt tilpas.

Sunde fødevarer

At spise sundt er en god måde at sikre, at dit hår er i god stand, og at hårnåle ikke så let sætter sig fast.

5. Beskyt og fugt dit hår, så du nemmere kan tage hårnåle ud

Regelmæssig brug af produkter, der giver fugt og vitalitet, og at undgå at blive udsat for varme og sol er med til at forhindre spaltede spidser. Det gør det også lettere at tage hårnåle ud.

Det handler om forebyggelse, når det gælder om at passe på dit hår: Brug beskyttende produkter og hatte, undgå at blive udsat for solen på meget varme tidspunkter, og kæm dit hår dagligt. Det er ret præcise måder at forhindre spaltede spidser på.

Bare ved at anvende disse rutiner i din daglige rutine vil du opnå store og mærkbare ændringer både ud fra et æstetisk synspunkt og med hensyn til hårets sundhed. Det vil også hjælpe dig med at sikre, at det ikke sidder hårnåle fast i dit hår.

Det kan interessere dig ...
De 10 nemmeste frisurer til en aften i byen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 10 nemmeste frisurer til en aften i byen

Er du ved at gøre dig klar til en aften i byen, men løber tør for tid? Lær de nemmeste frisurer, der er gode og stilfulde muligheder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192.
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of cosmetic dermatology12(4), 306-313.
 • Fernanda, M., & Dias, G. (2015). Hair cosmetics: An overview. International journal of trichology7(1), 2-2.
 • Gorzynik-Debicka, M., Przychodzen, P., Cappello, F., Kuban-Jankowska, A., Marino Gammazza, A., Knap, N., … & Gorska-Ponikowska, M. (2018). Potential health benefits of olive oil and plant polyphenols. International journal of molecular sciences19(3), 686.
 • Henao Padilla M. (2016). Contribución al estudio de formulación de un producto cosmético de uso capilar basado en aceite de aguacate [Tesis de maestría, Universidad Nacional de Colombia]. Archivo digital. https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/handle/unal/59512/marianahenaopadilla.2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Vallianou, N. G., Gounari, P., Skourtis, A., Panagos, J., & Kazazis, C. (2014). Honey and its anti-inflammatory, anti-bacterial and anti-oxidant properties. Gen Med (Los Angel)2(132), 1-5.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.