Sådan tilberedes kylling piccata

Kylling piccata er en lækker italiensk opskrift. Det er kyllingebryst tilberedt i en sauce med citron, kapers, bouillon og smør. Lær, hvordan du tilbereder den her!
Sådan tilberedes kylling piccata
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 27 september, 2022

Kylling piccata er en fremragende ret til at nyde til en særlig frokost eller middag. Denne opskrift med en lækker smag og et syrligt strejf er lavet med kylling i en cremet citron- og kapersauce.

Generelt serveres denne italienske ret med salater, enkle former for pasta eller basisgrøntsager, da det er den, der får al opmærksomheden. Hvis du vil lære at tilberede kylling piccata, så læs videre i artiklen her!

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Tilbered fyldt kyllingebryst med denne opskrift

Opskrift på kylling piccata

Kyllingefileter

Kylling piccata tilberedes med kyllingebryst, og takket være saucen bliver den mør og saftig.

Generelt bruges der kyllingebryst til at lave kylling piccata. Da dette er en relativt tør del af kyllingekødet, er det perfekt i konsistens og smag efter at have absorberet saucen.

På den anden side er det vigtigt at nævne, at denne opskrift ikke er den samme som Piccata, en anden italiensk ret. Selv om navnet er praktisk talt det samme, er sidstnævnte lavet med kalvekød eller fisk.

her er opskriften og fremgangsmåden til, hvordan den laves. Med de følgende mængder er der nok til fire personer. Den omtrentlige tid det vil tage dig at tilberede kylling piccata vil være 50 minutter.

Ingredienser

 • 8 kyllingebrystfileter
 • 2 citroner (du skal bruge saften og skallen)
 • 4 spiseskefulde hvedemel
 • 150 milliliter hvidvin
 • 1 glas kapers
 • 1 knivspids salt og sort peber
 • 3 spiseskefulde smør
 • 2 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 kvist persilleblade
 • 400 ml hønsefond

Fremgangsmåde

 1. Krydr kyllingefileterne med salt og peber efter smag.
 2. Kom derefter melet i et dybt fad, og dyp hver filet i melet på begge sider. Læg det til side på en tallerken.
 3. Tilsæt derefter olivenolie og en spiseskefuld smør til en pande. Tænd for lav varme.
 4. Når fedtstoffet er varmt, lægges kyllingen i det. Sørg for at bruge en bred pande, så den ikke bliver overfyldt. Brun fileterne på begge sider. Tag dem af varmen, og sæt dem til side.
 5. Nu er det tid til at brune hvidløgsfeddene. Hak dem og kom dem i samme pande som tidligere. Tilsæt resten af smørret. Hold varmen på et minimum og vent, indtil hvidløgene begynder at tage farve.
 6. Når dette sker, tilsættes hvidvinen. Lad det koge i ca. 4 minutter. Det er nok tid til, at alkoholen kan fordampe.
 7. Mens du venter, skræller du citronerne og presser saften. Tilsæt denne væske til panden, og tilsæt også et glas hønsefond. Husk, at sidstnævnte kan være hjemmelavet eller lavet med en kyllingebouillonterning.
 8. Lad det hele koge i 10 minutter ved minimum varme.
 9. Efter denne tid røres der rundt og smages. Tilsæt om nødvendigt flere krydderier, salt, citronsaft eller vand.
 10. Når saucen har den smag, du ønsker, lægges kyllingefileterne tilbage for at færdiggøre deres tilberedning og absorbere saucen.
 11. Efter 5 minutter tilsættes kapers. Hvis saucen ikke dækker kyllingen, skal du tilsætte endnu et glas bouillon eller vand.
 12. Tilsæt den hakkede persille.
 13. Rør rundt for at undgå, at det brænder på.
 14. Til sidst slukker du for varmen og serverer din kylling piccata på en tallerken eller et fad.

Hvorfor lave denne opskrift?

Kylling piccata kan laves som et sundt måltid. Selv om denne opskrift indeholder smør, kan du reducere mængden af smør og dermed få en næringsrig og fedtfattig ret.

Man ved, at kylling er en fødevare, der har et bemærkelsesværdigt bidrag af protein, fosfor og visse B-vitaminer. Faktisk oplyser den spanske ernæringsstiftelse, at det ernæringsmæssige bidrag, der er i 100 gram kylling, er som følger:

 • 20 gram protein.
 • 128 milligram fosfor.
 • 10,4 milligram niacin.
 • 0,3 mikrogram B6-vitamin.

På den anden side anbefaler ernæringseksperter til folk, der spiser kød, at der i deres kost overvejende indgår kød med lavt indhold af mættet fedt, såsom kylling. Derfor er denne ret en mulighed, der er meget forenelig med en sund kost.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Opskrift på ramen nudler og kylling

Hvad skal du servere til kylling piccata?

Asparges i skål

Heldigvis er det tilbehør, der passer godt til kylling piccata, varieret. Generelt serveres den ofte med en pastaret, hvad enten det er fyldte pastaer, tagliatelle eller spaghetti. Den er også perfekt sammen med grøntsager, ris, quinoa og endda polenta. Hvis du vil have detaljerede muligheder for at tilberede denne ret, kan du overveje følgende:

 • En salat med oliven, rucola, cherrytomater og olivenolie.
 • Ris med smøreost, majs og søde kartofler.
 • Quinoa, tomater og sauterede rødløg.
 • Salat af agurk og revet gulerod med eddike.
 • Bagte grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt og løg.
 • Asparges og rosenkål med balsamicoolie.

Tips til at variere konsistensen af kylling piccata

Der er personer, der foretrækker, at kyllingesovsen er tyk. Hvis det er dit tilfælde, kan du opnå det ved at tilføje andre ingredienser. Det mest anbefalelsesværdige er at tilføje en skefuld majsstivelse, som forinden er opløst i to skefulde vand, så det ikke danner klumper. En anden mulighed er at tilføje hvedemel, også opløst i vand eller endda fløde.

Tilbered denne opskrift derhjemme

Kylling er en sund og yderst alsidig ingrediens. Som du har kunnet se, kræver denne opskrift ikke nogen særlig gastronomisk viden. Derfor opfordrer vi dig til at prøve den.

Bemærk dog, at det normalt ikke anbefales at inkludere kød med smør eller flødebaserede saucer som en fast del af en sund kost på grund af det høje kulhydratindhold. Men det er bestemt ikke noget problem at nyde det som en godbid i ny og næ!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.