Sådan bruger du salt i din skønhedsrutine

Hvis du bruger salt på dit ansigt, skal du passe på med ikke at få det i øjnene. Det kan forårsage irritation.
Sådan bruger du salt i din skønhedsrutine

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det kan måske overraske dig, når nu vi fortæller dig om de utallige anvendelsesmuligheder og fordele, som du kan nyde godt af, hvis du bruger salt i din skønhedsrutine. Vi hører ikke specielt meget om salt i medierne, men det har mange skjulte fordele, som er gode for din hud. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de ting, som saltet kan gøre for din hud, og hvordan man bruger det som en del af en fantastisk skønhedsbehandling!

Sådan bruger du salt i din skønhedsrutine:

Som nævnt ovenfor har salt en lang række anvendelsesmuligheder, når det kommer til at bruge salt i din skønhedsrutine – især når det bruges på huden.

Scrub

Når du står ud af badet og mens huden stadig er våd, så drys lidt salt på hænderne og gnid det forsigtigt ud på arme og ben. At massere med salt vil hjælpe med at fjerne døde hudceller og forbedrer samtidig blodcirkulationen.

Ansigtstoner

Kvinde der ordner sin hud

Da kan også prøve følgende trick for at reducere ​​fedtet hud. Put lidt varmt vand i en sprayflaske og tilsæt en spiseskefuld havsalt. Vent på, at saltet opløses, og sørg for at blandingen ikke er for varm, før du sprøjter lidt ud i dit ansigt. Undgå området omkring øjnene. Brug derefter forsigtigt et håndklæde til at tørre med korte strøg.

Øjenmaske

Bland en spiseskefuld havsalt ud i en skål med varmt vand. Dyp en bomuldsklud i vandet, læg dig ned, og læg kluden over dine øjne i mindst 10 minutter. Sørg for, at du ikke åbne øjnene for at undgå irritation. Skyl godt med koldt vand.

Fodbad

Kvinde i karbad

Efter en lang dag på arbejdet får man nogle gange trætte fødder. Salt kan være løsningen på træthed og smerter i hælen. Det eneste, du skal gøre, er at tilføje tre eller fire spiseskefulde salt til et fodbad med varmt vand. Hold fødderne i badet, indtil vandtemperaturen bliver lunken.

Hovedbundsscrub

Salt er fantastisk, når det kommer til bekæmpelse af snavs og fedt. Inden denne behandling, anbefaler vi, at du først tjekker din hovedbund grundigt for at sikre, at du ikke har nogen små sår eller skrammer. Derefter skal du tage en saltbøsse med dig ind under bruseren, og, inden du bruger shampoo i dit hår, drysse lidt salt på dit hoved og massere det forsigtigt ind i hovedbunden. Det er vigtigt at ikke at gnide for hårdt, så saltet ikke skraber hovedbunden og forårsager små sår.

Hårmaske

Salt kan bruges til at fjerne hårprodukter, man ikke kan få ordentligt ud af håret. Bland en kop Epsom salt med en liter vand og 2 deciliter citronsaft, og lad blandingen stå i 24 timer. Dagen efter skal du gnide væsken gennem håret, mens det er helt tørt. Lad det sidde i omkring 20 minutter, og vask derefter håret som normalt.

Noget mere “sofistikeret”:

Whisky- og saltterapi

Denne behandling laves ved hjælp havsalt, whisky, kokos- og palmeolier, samt hvede. Den hjælper med at forbedre hudens tone og opretholde sundt, glat hår. Kuren er især god for mænd, selvom kvinder også kan bruge den.

Salt- og champagneterapi

Denne behandling fremstilles med bjergsalt, champagne (eller mousserende vin), samt kokos- og palmeolie. Du kan tilføje cedertrædufte for at stimulere blodcirkulationen og fjerne appelsinhud, samt fjerne væskeophobninger. Behandlingen hjælper med at genoprette hudens væv, hvilket reducerer tegn på aldring.

Salt- og vinterapi

Denne behandling er en fremragende antixoidant, og ligesom champagne og saltterapien er den fantastisk til at forebygge for tidlig aldring. Den hjælper også med at gendanne væv, og styrker det kardiovaskulære system. Den er lavet af bjergsalte, rødvin samt kokos- og palmeolie.

Vi håber, at du har nydt denne artikel om, hvordan du benytter dig af salt i din skønhedsrutine!

Det kan interessere dig ...
5 fordele ved himalaya salt lamper
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 fordele ved himalaya salt lamper

Uanset hvor rent dit hjem er, er der en procentdel af bakterier i luften og Himalaya salt lamper kan hjælpe dig med at reducere det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin. Proksch E, Nissen HP, Bremgartner M, Urquhart C. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15689218
  • About Epsom salts. (MgSO4·7H2O) (n.d.). epsomsaltcouncil.org/wp-content/uploads/2015/10/universal_health_institute_about_epsom_salt.pdf
  • Scientific evidence of the therapeutic effects of dead sea treatments: a systematic review. Katz U, Shoenfeld Y, Zakin V, Sherer Y, Sukenik S. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22503590

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.