Sig farvel til overdreven udflåd fra skeden med disse 7 husråd

Overdreven udflåd fra skeden er ubehageligt og kan advare dig om, at der er tale om en infektion. Selv om der er nogle hjemmemidler, der kan hjælpe med at behandle det, er det vigtigt, at du går til en gynækolog, hvis du bemærker overdreven udflåd.
Sig farvel til overdreven udflåd fra skeden med disse 7 husråd

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vaginalvæske spiller en meget vigtig rolle i plejen af en kvindes intime område. Det skyldes, at det indeholder sunde bakterier, der hjælper med at forhindre bakterie- eller gærinfektioner. Men hvis der er overdreven udflåd, kan det være et problem.

Normalt udflåd har en klar eller hvidlig farve. Selv om det er ubehageligt for nogle, indikerer det, at kroppens pH-værdi er på et stabilt niveau. Der er også kvinder med kraftigt vaginalt udflåd, hvilket er normalt, og dette kaldes fysiologisk leukoré. Det er ikke et tegn på et underliggende sundhedsproblem.

Normalt vaginalt udflåd kan dog ændres på grund af flere mulige årsager, ikke nødvendigvis kun af bakterielle tilstande eller mykose. Dette kan omfatte indtagelse af antihistaminer, amning, overgangsalder, diabetes eller endda kræft.

Denne tilstand kan gå ubemærket hen hos mange kvinder. Hos andre bliver den ofte en kilde til selvbevidsthed eller noget, de søger at ændre. Før man anvender nogen form for vaginal douching eller produkter, er det dog nødvendigt at konsultere en gynækolog. Det er dem, der vil være i stand til at angive den mest hensigtsmæssige behandling i hvert enkelt tilfælde.

Problemet er, at vaginal udflåd mange gange præsenterer ændringer i sin tekstur, farve og lugt, hvilket kan indikere tilstedeværelsen og væksten af skadelige bakterier. Denne situation giver anledning til ubehagelige infektioner, der ud over smerte kan påvirke sexlivet og selvværdet.

Den gode nyhed er, at der findes flere naturlige midler, hvis egenskaber regulerer den vaginale flora for at kontrollere den overdrevne produktion af udflåd. I dagens artikel vil vi dele syv gode muligheder, som du kan prøve, når du bemærker en ændring i dit vaginalsekret.

1. Naturlig yoghurt mod overdreven udflåd

Naturlig yoghurt indeholder levende kulturer, der ligner dem i vaginalfloraen. Derfor menes det at være en effektiv løsning mod ændringer, der øger produktionen af væsker.

Faktisk kan probiotikaene, der findes i naturlig yoghurt, virke direkte på infektiøse agenser. Således hæmmer de deres vækst og genopretter det naturlige miljø i det intime område. Der er dog stadig ingen videnskabelige beviser for at understøtte denne påstand.

Vil du vide mere? Læs: 5 naturlige midler mod vaginal lugt

2. Morgenfruete mod overdreven udflåd

Kvinde drikker morgenfruete mod overdreven udflåd

At drikke morgenfruete to gange om dagen kan være meget nyttigt til behandling af overdreven vaginal udflåd.

De antiinflammatoriske egenskaber af morgenfrue kan varmt anbefales. De kan bruges som et alternativt middel mod caginale infektioner, der giver ilde lugt, irritation og rigelige mængder udflåd.

I mellemtiden irriterer forbindelserne i morgenfrue ikke den sarte hud i skeden og kan reducere rødme og kløe.

Sådan bruges det:

 • Forbered en koncentreret te med morgenfrue.
 • Lad den derefter trække og drik den to gange om dagen i en uge.

3. Salviete mod overdreven udflåd

Salvie har svampedræbende egenskaber, der har vist sig at bekæmpe candidiasis, som det fremgår af denne undersøgelse udført af St. Luke’s University Health Network (USA). Te tilberedt med dens blade opfrisker irriteret hud og reducerer infektion af svampe og bakterier.

Hvordan bruger man den?

4. Hvidløgste

Som det fremgår af denne undersøgelse, der er offentliggjort i Cuban Journal of Physical Medicine and Rehabilitation, har nogle af hvidløgets bestanddele en markant antimikrobiel aktivitet.

Hvordan bruges det?

 • Knus 2 eller 3 fed hvidløg i en morter, og lad dem stå i 15 minutter i en liter kogende vand.
 • Efter denne tid passeres det gennem en si og teen drikkes.
 • Gentag processen hver aften i en uge.

5. Æblecidereddike mod overdreven udflåd

De naturlige syrer, der er i æblecidereddike, hjælper med at bekæmpe skadelige mikroorganismer. På den anden side letter dets svampedræbende og antimikrobielle egenskaber kontrollen af dårlig lugt og sekret forårsaget af svampe, som det fremgår af denne undersøgelse udført af Middlesex University i Storbritannien.

Hvordan bruger man det?

 • Fortynd 1,2 dl æblecidereddike og drik det som en infusion.
 • Udfør behandlingen 2 gange om dagen, mindst i en uge.

6. Natriumbicarbonat

De organiske forbindelser, der karakteriserer natriumbicarbonat, gør det muligt at bruge det som en løsning mod overdreven og ildelugtende vaginal udflåd.

De hjælper med at genoprette pH-værdien i det vaginale område og fremmer produktionen af sunde bakterier for at skabe en beskyttende barriere mod svampe og skadelige bakterier, som det fremgår af denne undersøgelse udført af University Hospital Center of Strasbourg (Frankrig).

Ingredienser

 • 1 teskefuld natron (5 g)
 • 1 glas vand (200 ml)

Hvordan bruger man det?

 • Kom en teskefuld natron i et glas vand og drik det en gang om dagen.
 • Gentag behandlingen i en uge, eller indtil udflåden er reguleret.

7. Guavate mod overdreven udflåd

Guava skåret ud

Hvis den er korrekt tilberedt, har guava mange medicinske og ernæringsmæssige egenskaber, der er nyttige ved overdreven vaginal udflåd.

Guava (Psidium guajava L .) er en plante, der er hjemmehørende i Mesoamerika, og dens fordele har gjort den kendt i hele verden. Den har antiseptiske, svampedræbende og antibakterielle egenskaber, så den virker i tilfælde af trichomoniasis og candidiasis. Det ville endda hjælpe med at behandle vaginal kløe, irritation og inflammation.

Ingredienser

 • 2 friske guavablade

 • Vand (250 ml)

Hvordan bruger man det?

 • Sæt vandet over komfuret sammen med bladene.
 • Tæl 10 minutter fra kogepunktet.
 • Efter denne tid skal du lade det hvile i 5 minutter.
 • Indtag med måde.

Afslutningsvis er der flere naturlige muligheder for at kontrollere overdreven vaginal udflåd. Vælg det middel, der tiltaler dig mest, og prøv det, så længe din læge har givet dig lov til det.

Husk også, at douching og hjemmelavede behandlinger kan være meget farlige, ifølge denne forskning udført af University of Washington. Tjek først og fremmest med din gynækolog, hvad der er bedst for dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.