Alt du skal vide om ricinusolie

Udvordes anvendelse af ricinusolie kan være nyttig for dig, både æstetisk og medicinsk. Dette er fordi det blandt andet er perfekt til at lindre muskelsmerter.
Alt du skal vide om ricinusolie

Sidste ændring: 26 august, 2022

Ricinusolie – også kendt som amerikansk oliekommer fra planten med samme navn. Nogle gange bruger de også bladene. Det indeholder også fedtsyrer, og disse giver det dens utrolige egenskaber. Denne busk er giftig og er en del af familien Euphorbiaceae. Her er alt du skal vide om ricinusolie.

Ricinus er blevet dyrket og nydt i århundreder. Og derfor er det i dag muligt at finde det i alle varme klimaer.

 • Den vokser året rundt, og dens størrelse ændres afhængigt af klimaet. Desuden bruges de i varme områder til at dekorere græsplæner.
 • I tempererede klimaer når den en højde på cirka 3 meter. Mens den i tropiske klimaer kan blive op til 12 meter høj.
 • Koldt klima kan være fatalt for den. Således overlever ricinus normalt ikke frostvejr.

Karakteristika for ricinusplanten

Ricinusolie har mange gode egenskaber. alt du skal vide om ricinusolie

 

I ​​ricinusplantens struktur er begge køn til stede i en enkelt plante.

Blade

 • Dens blade er store, de kan måle fra ca. 12 til 35 centimeter i diameter. Men med passende pleje kan de nå op til 60 centimer.
 • Disse blade har varierende farver, og de skifter mellem purpur, røde og grønne.

Blomster

Disse findes i klynger, og de kan nå en længde på 10 til 50 centimeter.

Som vi allerede har sagt, har ricinusplanten i sin omfattende struktur både maskulint og feminint køn. Disse forekommer i to forskellige typer blomster, inden individuelt eller i blomsterstand.

Nu vil vi diskutere forskellene på begge disse:

 • Feminin blomst: Den har en diameter på 1 til 3 centimeter. De er placeret i den øverste del af blomsten. De har en æggestok, der består af tre blade og har også en pistil designet til at fange pollen.
 • Maskulin blomst: Den måler mellem 25 og 30 centimeter. Den befinder sig på den nederste del af blomsten, og den har også en calyx og kronblade, der måler op til 13 centimeter.

Alt du skal vide om ricinusolie og dens fordele

Alt du skal vide om ricinusolie og dens evne til at lindre gigt

Ricinusolie har smertelindrende egenskaber

Du kan nyde fordelene ved ricinusolieens smertelindrende egenskaber. Og for at lindre smerter forårsaget af gigt, skal du varme det (så det er lunt, ikke brændende varmt) og påføre det på det berørte område.

Du kan anvende det direkte ved hjælp af en klud. Gentag denne behandling så mange gange som du finder det nødvendigt.

Muskelsmerter

Denne olie hjælper også med at afslappe og tone dine muskler. Derudover hjælper det med at lindre smerter, der opstår i din krop. Derfor er det for nogle mennesker særligt effektivt til at kontrollere tilbagevendende rygsmerter, der skyldes dårlig kropsholdning.

Hvordan bruger du det?

 • For at nyde fordelene er du nødt til at anvende en smule varm olie med en blød, cirkulær massage i det område, hvor du har smerter.
 • Hvis du vil, kan du også gentage denne behandling op til to gange om dagen.

Læs også:

Poser under øjnene

Ricinusolie kan hjælpe med at få bugt med poser under øjnene

Denne olie hjælper også med at reducere problemer og grimme poser under øjnene. Disse poser er et produkt af træthed eller en genetisk tilstand.

Hvordan bruger du det?

 • Du bør påføre lidt olie på daglig basis. Klap huden forsigtigt for at strække din hud og lad olien sidde i et par minutter.
 • På denne måde lader du næringsstofferne trænge ind i din hud. Og så vil du få det ramte område til at se bedre ud.

Læs også:

Det skal du vide om ricinusolie og dens fordele for vores øjenvipper

Dine øjenvipper falder normalt af, når du gnider dine øjne, på grund af makeup. Nogle mennesker har dog svagere øjenvipper end andre, og det kan være nedslående.

Heldigvis hjælper ricinusolie med at fremme væksten af øjenvipper.

Hvordan bruger du det?

 • For at nyde godt af fordelene skal du anvende det dagligt med en ubrugt, helt ren mascara børste.
 • Hvis du bruger det hver nat, vil du se forandringer lidt efter lidt.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Patel VR, Dumancas GG, Kasi Viswanath LC, Maples R, Subong BJ. Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production. Lipid Insights. 2016 Sep 7;9:1-12. doi: 10.4137/LPI.S40233. PMID: 27656091; PMCID: PMC5015816.
 • Alookaran J, Tripp J. Castor Oil. 2021 Mar 22. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2021 Jan–. PMID: 31869090.
 • Muntz A, Sandford E, Claassen M, Curd L, Jackson AK, Watters G, Wang MTM, Craig JP. Randomized trial of topical periocular castor oil treatment for blepharitis. Ocul Surf. 2021 Jan;19:145-150. doi: 10.1016/j.jtos.2020.05.007. Epub 2020 May 15. PMID: 32422285.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.