Slip af med væggelus en gang for alle

Da væggelus ikke kan tåle høje temperaturer, kan du putte din madras og sengetøj ud i solen eller anvende damp på de berørte områder.
Slip af med væggelus en gang for alle

Sidste ændring: 26 august, 2022

Væggelus er små insekter, der lever af blod fra både mennesker og hussdyr og er ofte svære at se ved første øjekast.

Et af deres foretrukne steder at bo i hjemmet er i sengen hvor de har et varmt miljø og fødekilde, som de behøver for at kunne overleve.

De skal håndteres korrekt, da de ikke kun forårsager smertefuld kløe på huden, men også øger risikoen for at pådrage dig forskellige sygdomme.

At smide de inficerede ting ud ville være den mest effektive løsning, men af indlysende årsager, er det ikke det mest ideelle. Den gode nyhed er, at der er adskillige hjemmeremedier til at løse dette problem, så du kan få en ren og sund seng. Vil du vide mere?

Damp

Damp er en af de simpleste og mest effektive hjemmeremedier, du kan bruge for fuldstændigt at fjerne denne pest, da væggelus ikke kan tåle høje temperaturer.

En effektiv løsning er at anvende varmt damp (50°C eller over) til madressen, sengelinned, sengetøj, gardinerne og andre elementer i soveværelset.

Spidskommenpulver

Spidskommen bryder væggelus sig ikke om

På grund af den høje koncentration af gurkemeje, det aktive stof, så er pulveriseret spidskommen en potentiel fjende for væggelus.

Dette ingrediens og dets stærke antimikrobielle kraft påvirker miljøet i sengen, og gør det derfor svært for denne pest at overleve.

Det virker ved at afskære iltforsyningen, hvilket dræber dem eller får dem til at søge et andet sted hen. Det lyder måske overraskende, men det er en god allieret, hvis du vil fjerne denne plage.

Giv denne artikel et besøg:

De skjulte fordele ved kanel

Solen

De høje temperaturer i solen kan hjælpe med at fjerne skjulte skadedyr i madrassen, lagnet og tæpper.

Temperaturer højere end 32° C kan afhjælpe problemet. Ideelt bør du placere madrassen direkte i solen.

Mynte

Mynte

Æterisk mynteolie frigiver en lugt, der frastøder skadedyr og små insekter, fordi det skaber en stærk allergisk reaktion.

Dette hjemmeremedie er ideelt til at afvise væggelusene i soveværelset, haven og kæledyr.

En anden fremragende løsning er æterisk lavendel olie, der har lignende effekt som ovenover. I begge tilfælde er det bedst at sikre sig, at ingen af familiemedlemmerne er allergiske overfor oliernes stærke duft.

Kryddernelliker

Kryddernelliker er et krydderi med en stærk lugt, der kan frastøde næsten enhver form for insekt. Generelt bruges det i haven for at undgå myrer, men det kan også bruges til at fjerne irriterende og farlige væggelus.

Husholdningssprit

Disse insekter kan ikke tåle sure miljøer, hvilket gør husholdningssprit (også kendt som isopropanol) til et effektivt middel.

For at bruge dette produkt, skal du bare putte det på en sprayflaske og sprøjte over hele sengen og steder, hvor du tror, de kan gemme sig.

Det er vigtig at nævne, at dette er en vedvarende proces og kræver, at du gentager behandlingen hver 6. eller 7. dag. 

Efter at have anvend produktet, skal du lufte madressen og sengetøjet for at alkohollugten ikke trænger ind i materialet.

Støvsugning

Støvsugning

At støvsuge er en af de mest populære metoder til at udrydde alle former for insekter og mider, fordi man kommer ind i revner og huller, hvor væggelussene gemmer sig.

Lidt flere råd om væggelus

  • Placer ikke sengen opad væggen eller andre møbler. Du bør aldrig lade madrassen ligge på gulvet, da det tiltrækker væggelus.
  • Hvis du har kæledyr, hold dem ude af soveværelset og vask dem ofte.
  • Check regelmæssigt benene på sengen og andre møbler for insekter, da det er her de ofte gemmer sig. Hvis du opdager dem, så kan du prøve at bruge talkum til at fange dem.
  • Rens og desinficer regelmæssigt dit soveværelse for at undgå skadedyr. Det er vigtigt at rense alle områder og at skifte sengetøj mindst to gange om måneden.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.