7 smukke japanske ord til at fremme personlig udvikling

At opdage filosofier fra andre kulturer gennem deres ord kan hjælpe dig med at tænke på livet helt anderledes. Tag et kig på disse smukke japanske ord for at få et nyt perspektiv af tingene.
7 smukke japanske ord til at fremme personlig udvikling

Sidste ændring: 29 januar, 2019

Når du lærer om andre sprog og ord, opdager du, hvordan andre kulturer organiserer verden omkring dem, deres opfattelser af livet og endda deres personlige univers. Der findes især mange smukke japanske ord.

Japansk kultur er kendt for at have visse termer, der omfatter en række ideer, der har tendens til at overraske, fange og imponere vesterlændinge.

De inviterer dig til dybt at reflektere over ting og indarbejde visse begreber, der favoriserer ændringer, personlig vækst, forståelse af nye perspektiver. Frem for alt favoriserer de kulturel og psykologisk berigelse.

I dagens artikel inviterer vi dig til at gøre dette. Vi er sikker på at du finder disse ord til at være lige så interessante som de er dragende.

1. Det første smukke japanske ord: Ikigai, din grund til at være

Alle burde have deres egen ikigai. Dette er et motiv, et formål, en illusion eller et vigtigt mål, der giver dig med styrke og energi hver morgen for at starte din dag.

Som alle ved, har alle ikke opdaget det endnu. Det er derfor, at nogle mennesker bruger lang tid på at føle sig fortabt uden et mål eller motivation, som kan bringe dem ægte og håndgribelig lykke.

Dette er et interessant begreb, som du absolut bør overveje.

2. Kintsukuroi, et af de smukke japanske ord der betyder at reparere vores sår med guld

Hjerte halskæde

Kintsukuroi-filosofien har meget at gøre med modstandsdygtighed. Dette er en sart og præcis kunst, hvorigennem du kan reparere dine sår og dukke op som et stærkere, mere værdigt og smukkere menneske.

I japansk kultur refererer kintsukuroi til en teknik, der forsøger at reparere ituslåede  porcelænstykker.

I stedet for at smide dem ud, vil kunstnerne tilslutte disse stykker med en lim, der indeholder guldstøv.

Sprækkerne er synlige, fordi disse åre viser styrken af ​​et unikt objekt, der fortæller sin egen historie.

3. Aware, eller trængselens sorg

Livet bevæger sig hurtigt og venter ikke på nogen. Det er flygtigt, intenst og uforgiveligt. Kærlighed ender og venskaber kan udløbe ud. Hvad synes sikkert ender pludseligt, hvilket tvinger dig til at starte fra bunden.

Inden for alle disse processer er “aware” et af de mest transcendente ord i det japanske sprog.

Med det sendes tristhed til tingenees flygtige karakter. Til gengæld er der behov for at fortsætte fremad og lukke døre for at åbne nye.

4. Majime, den person, der ved, hvordan man skal være ansvarlig

På japansk betyder “majime” bogstaveligt en alvorlig person.

I stedet for at forstå det for at være et spontan lille stød til en persons lukkede eller introverte udseende, så er det dog først og fremmest en henvisning til deres pålidelige karakter.

5. Nankurunaisa, et af de smukkeste ord

Japansk ord

Nankurunaisa er utvivlsomt et af de ældste og smukkeste japanskes ord.

Det refererer til en klassisk ide inden for motivationspsykologi, personlig vækst og endda åndelighed, hvor man opfordres til at stole på fremtiden.

Alle har været igennem tilfælde, hvor midt i modgangen, så er den eneste mulighed du har at have tro på fremtiden.

Du er nødt til at forstå, at tidens gang sammen med din vilje til at handle og din sjæl vil løse alt og bringe nye muligheder din vej.

6. Gaman, udhold vanskelighederne med værdighed

Gaman er et andet udtryk, der er direkte forbundet med buddhismens rødder. Det foreslår en filosofi, som vil hjælpe dig med at se dit liv på en anden måde.

Dette ord indeholder faktisk flere forskellige ideer:

  • Kapaciteten til selvkontrol.
  • Et behov for at være tålmodig.
  • Modstanden til at udholde vanskelige og komplekse tider.
  • Et behov for at være ukuelig og kombinere værdighed og styrke.
  • Evnen til at overvinde og forsøge at gøre noget hver dag for at føle sig bedre tilpas.

Gaman” integrerer også en lige så vigtig og værdifuld ide: ikke at forsømme andre.

Du bør ikke være en byrde eller en forstyrrelse, men snarere en forstående person, der kan forstå dem omkring dig selv midt i dine egne problemer.

Læs også: Derfor er det sundt for din hjerne at læse om aftenen

7. Wabi-sabi, ufuldkommenhedens skønhed

Japansk billede

Wabi-sabi er et andet af de smukke japanske ord, der beskæftiger sig med æstetik, kunst og natur. Du kan også anvende det i din personlige situation og i daglig psykologi.

Det refererer til den skønhed, der eksisterer inden for de ting, der synes at være ufuldkomne.

Til gengæld formidler den tanken om, at de virkelig smukke ting er enklere, mere elementære og rene, uanset deres små fejl eller ufuldkommenheder.

Det er noget, du kan anvende i dit daglige liv for at rette op på den almindelige besættelse vedrørende idealiseret skønhed, søgning efter perfektion i dit liv eller med din krop eller endda dine forhold.

Accepter, at vi alle er fejlbehæftet og smukt ufuldkomne.

Lær at anvende disse enkle, men interessante smukke japanske ord i dit daglige liv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ishida, R. (2012). Reducing anxiety in stutterers through the association between “purpose in life/Ikigai” and emotions. Glob J Health Sci4(5), 120–124. https://doi.org/10.5539/gjhs.v4n5p120
  • Tomás Navarro. (2017). Kintsukuroi: El arte de curar heridas emocionales
  • Koren, Leonard (1994). Wabi-Sabi for Artists, Designers, Poets and Philosophers. Stone Bridge Press.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.