5 grunde til at spise aubergine til aftensmad: Start i dag

Aubergine indeholder mange mineraler samt vitamener. Den består af 92% vand, så den er også god til at reducere væskeophobning.
5 grunde til at spise aubergine til aftensmad: Start i dag
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Vi har en enkel og meget sund idé til dig. Fra i dag, tilføj aubergine til dine måltider og nyd en sundere krop. I dag bringer vi dig 5 grunde til at spise aubergine til aftensmad!

Vi ved, at kalorieværdien af denne grøntsag er lavere sammenlignet med andre fødevarer. Ikke desto mindre er dette en af de bedste grunde til, at vi skal drage fordel af den til det sidste måltid på dagen.

I modsætning til at behøve en energiindsprøjtning, så er kalorielet mad, hvad vores krop kræver om aftenen, idet det hjælper os med at afgifte og tage os af vores lever.

Vi må ikke glemme, at dette organ udfører vitale funktioner i løbet af natten.

5 grunde til at spise aubergine

Nedenfor giver vi 5 gode grunde, så du vil tage højde for disse. Der er tusindvis af gode måder at tilberede aubergine på, det er en grøntsag, der altid er lækker, god for hele familien og aldrig bliver gammel.

1. Aubergine hjælper med at kontrollere kolesterolniveauerne

Når vi bliver diagnosticeret med et højt kolesteroltal ved vi ikke, hvor vi skal begynde. Vi har et mad bord med tilladte fødevarer og forbudte ingredienser. Men vi føler altid, at vi ikke kan spise, hvad vi allerhelst vil.

Det betyder faktisk, at vi har brug for at skærpe vores fantasi for at tilbringe mere tid med kunsten at lave mad og vælge de rigtige fødevarer.

Hvis du spiser aubergine til middag mindst tre gange om ugen, vil dit kolesteroltal falde lidt efter lidt.

  • En middag behøver ikke kun at være let: den skal være sund og nærende, men uden for mange kalorier.
  • Fødevarer med højt kalorieindhold hæver normalt vores niveau af LDL-kolesterol, som er den mest farlige.
  • En måde at afholde dette i at ske er ved at spise flere grøntsager. Aubergine vil også hjælpe os med at tabe nogle kilo, hvilket naturligvis er fremragende.
  • De phenol forbindelser der i aubergine sammen med chlorogensyre hjælper med at sænke niveauerne af dårligt kolesterol (LDL).
Aubergine der bliver skaaret i skiver

2. Aubergine til aftensmad vil hjælpe dig med at føle dig mæt

Kostfibrene i aubergine er ligesom “mediatorer” til god fordøjelse og vægttab. Takket være disse forbindelser kan vi føle os mætte med meget få kalorier. Det er magisk.

En af fordelene ved disse grøntsager er også dens magt til at forebygge forstoppelse. I virkeligheden er der ikke noget som aubergine til middag, der vil tillade dig at gå på toilettet med komplet lethed morgenen efter.

3. Natlig omsorg for dit hjerte

Aubergine er en helt naturligt under for dit hjerte. Dens fiberindhold, kalium, C-vitamin, B6-vitamin og phytonutrients er gode allierede til et sundt hjerte.

  • Alle fødevarer, der indeholder flavonoider er gode mod hjertesygdomme. Antioxidanter i auberginer hjælpe os med at reducere blodtrykket og beskytte os mod frie radikaler.
  • Efter en stressende dag med forhastet og dårlig mad på grund af arbejde og lidt tid, er der uden tvivl få ting, der vil hjælpe dig som en sund opskrift baseret på aubergine.
Parkinsonshjerte

4. Aubergines vidunderlige udrensende effekt

Vi har alle haft de dage, hvor vi føler os tunge eller opsvulmede. Vores hudfarve er bleg, og vi føler os meget mere træt og vage.

Opdag også 5 tips til at tabe vægt og forhindre det i at komme tilbage

Disse symptomer svarer sædvanligvis til en ophobning af toksiner, der skal renses. Vi er nødt til at optimere leverfunktionen, og der er intet bedre end at drikke lidt mere vand og spise mere aubergine.

  • De afgiftende egenskaber i denne grøntsag lader os rense vores krop og undgå fastholdte væsker.
  • Husk, auberginer indeholder 92% vand. De stimulerer også nyrerne, takket være deres vanddrivende egenskaber.

5. Du vil forbedre din kognitive evner

Aubergine indeholder et stof kaldet nasunin. Dette er en afart af anthocyanin, der fungerer som en kraftig antioxidant, der kan beskytte hjernens cellemembraner mod frie radikaler.

lær også omkring 5 fødevarer, der hjælper på din hukommelse

Et andet faktum at huske på omkring antioxidanter er, at de forhindrer inflammation og fremmer blodgennemstrømningen til hjernen. Alt dette hjælper med at forhindre degenerative hjernesygdomme, der er forbundet med alderdom.

Hjerneceller

For at opsummere: Fra nu af, skal du ikke tøve med at tilføje aubergine til din aftensmad. Kombiner dem med andre lette og sunde fødevarer. Bagt aubergine med lidt citron og hvidløg er fantastisk, f.eks.

Aubergine saft er også en interessant mulighed, der hjælper med at rense kroppen. Vælg den opskrift, du bedst kan lide og nyd det sidste måltid på dagen.

Det er det værd.

Nu har du nogle gode grunde til at spise aubergine. Hvad venter du på, begynd at spise aubergine i dag og nyd en sundere krop!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.