Dæmp din søde tand med disse 5 fødevarer

Har du problemer med at kontrollere din søde tand? Indtager du for meget sukker? Tilsæt disse fødevarer til din kost.
Dæmp din søde tand med disse 5 fødevarer
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Dæmp din søde tand med denne her bemærkelsesværdig gruppe af fødevarer. Mens sukker har været en del af menneskets kost i lang tid, ville folk hellere fjerne det på grund af dets negative virkninger for deres helbred.

Det er dog ikke så nemt at fjerne det, som det måske lyder. Selvom viljestyrke betyder meget, føler folk, der prøver ofte at undgå sukker, en stærk trang til at spise slik igen. Derfor har du brug for en strategi til at bekæmpe din søde tand. Ved du, hvilke fødevarer, der er dine venner?

I dag gennemgår vi de 5 bedste muligheder.

Hvorfor har jeg en så stor sød tand?

Kager

Din søde tand virker, fordi din krop oplever blodglukose fald på bestemte punkter i løbet af dagen. Således sender din hjerne signaler til din krop om at genopbygge sukkeret.

Derfor udløses din søde tand; du får lyst til at spise noget sødt.

Årsagen til, at du kræver denne type mad er, at sukker er en umiddelbar kilde til glukose og dermed gør din hjerne lykkelig.

En anden ting der udløser et ønske om slik er stress. Når du er i stressede situationer, udskilles mere kortisol, hvilket er hormonet, der forbereder dig til at reagere på fare. Så da din krop nu kræver mere energi, vil den gerne have glukose igen. Hvad betyder det?

Du får lyst til søde fødevarer.

Hvad sker der i min krop, når jeg spiser slik?

Stort stykke kage

Når din hjerne får sukker, giver det en følelse af trivsel eller hyperaktivitet, fordi den også producerer flere endorfiner. Det er dog en meget kortvarig effekt, fordi fødevarer med raffineret sukker indeholder kulhydrater, som hurtigt absorberes.

Det overskydende sukker i dit blod forårsager hyperglykæmi, hvortil din krop derefter reagerer på den producerende insulin. Denne proces sænker din glukose og sætter dig tilbage til hvor du startede.

Problemet er, at det er en ond cirkel. Over tid bliver insulinen mindre effektiv til stabilisering af blodglukoseniveauerne. Som et resultat kan du ende med at kæmpe med insulinresistens, diabetes eller fedme.

Du kan også være interesseret i denne artikel: Reducer kolesterol og blodsukker med æblecidereddike

Dæmp din søde tand med bestemte fødevarer

Den ernæringsmæssige sammensætning af ​​visse sunde fødevarer kan hjælpe med at berolige din søde tand uden at skade dit helbred. Faktisk hjælper de med at regulere blodsukkeret, hvilket reducerer risikoen for at udvikle problemer i forbindelse med forbrug af raffineret sukker.

1. Kanel

Kanel

Dette vidunderlige krydderi indeholder æteriske olier og antioxidanter, der beskytter din krop mod mange forskellige lidelser og sygdomme.

I lang tid har folk kendt til kanelens evne til at forebygge diabetes og andre metaboliske lidelser. Derfor anbefaler vi at drikke kanel te, når hungrer efter søde sager.

2. Dæmp din søde tand med græskar

Græskar

Både græskar og græskar frø kan modvirke stor trang til søde sager. Hovedårsagen er, at de indeholder en god mængde kostfiber, et næringsstof, der nedsætter kulhydratabsorberingen og holder din glukose fra at stige.

3. Dæmp din søde tand med gulerødder

Gulerødder

Den berømte gulerod viser sig at være fremragende til kontrol af lysten til sukker. Gulerødder holder ikke bare sukkeret fra at akkumulere sig i dit blod; de opfordrer også dine celler til at bruge det som brændstof.

Anbefalet læsning: 5 planter til et stabilt blodsukker

4. Havregryn

Havregryn

En af de mest komplette fødevarer til enhver kost er havregryn. Faktisk kalder nogle havregryn “dronningen af korn” på grund af, hvor nærende de er.

At indtage dem til morgenmad eller til en snack vil give dig energi, men også stille din søde tand.

5. Nødder

Nødder

Valnødder, mandler og alle andre nødder giver kostfiber og protein. Således er nødder (i moderation) en meget god måde at bekæmpe et sukkerbehov på. Plus, de forhindrer forstoppelse, sænker dit kolesterol og hjælper dig med at tabe dig.

Har du problemer med at kontrollere din søde tand? Indtager du for meget sukker? Tilsæt disse fødevarer til din kost. Du kan se, hvor næringsrige og lækre de er, og i stedet for at forårsage sukkerstigninger og fald, så regulerer de din glukose.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • DiNicolantonio JJ., O’Keefe JH., Wilson WL., Sugar addiction: is it real? a narrative review. Br J Sports Med, 2018. 52 (14): 910-913.
  • Seo EH., Kim H., Kwon O., Association between total sugar intake and metabolic syndrome in middle – aged korean men and women. Nutrients, 2019.
  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.