7 ting du kan spise, når du er bekymret over din kost

Har du ikke været i stand til at kontrollere din angst? Spis flere af disse fødevarer! Opdag, hvordan de hjælper dig med at holde dig mæt og gradvist forbedre dit generelle helbred.
7 ting du kan spise, når du er bekymret over din kost

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du føler dig nervøs, er det yderst vigtigt at holde øje med, hvad du spiser. Hvis du er bekymret over din kost så kan du prøve de her syv fødevarer.

Men mange mennesker har stadig en tendens til at træffe dårlige fødevarevalg. Dette er ikke godt, fordi de skaber et behov for et højere fedtindhold og kulhydratindtag.

Der er dog nogle sunde fødevarer, der fungerer som appetitundertrykkere. De gør dette i bytte for få kalorier og uden at påvirke dit stofskifte eller helbred.

I denne artikel vil vi vise dig de 7 bedste. På den måde vil du ikke tøve med at tilføje dem til din kostplan.

Lad os se på dem!

1. Spis avocado hvis du er bekymret over din kost

Avocado

Avocadoer er en lækker frugt, der er karakteriseret ved deres høje næringsværdi og medicinske egenskaber.

De har høje niveauer af fiber og mono-mættede fedtsyrer. Efter at blive optaget i din krop, får de dig til at føle dig mere mæt i længere tid.

Disse forbindelser deltager i fordøjelsesprocessen. Faktisk kontrollerer de dit kolesterol og for højt blodtryk.

2. Hørfrø

Drys nogle frø over dine salater eller smoothies, hvis du er bekymret over din kost.

Dette skyldes, at de indeholder kostfiber. Når dette kommer i kontakt med væskerne i maven, tredobles det i volumen.

Spisning af det kontrollerer også betændelse i maven og hjælper med at reducere toksiner lagret i din tyktarm. Dette skyldes dets lette afføringseffekt.

3. Æbler

Æbler og kanel

Æbler er en af de bedste frugter til at kontrollere følelsen af sult. Og en anden effekt er, at de giver dig en sund måde at tabe dig på.

De er rige på fiber, antioxidanter og essentielle mineraler. De er en god snack til at reducere angst, der kommer i vejen for at tabe vægt.

Desuden hjælper deres naturlige syrer med at stimulere god bakteriel vækst i tarmene. Samtidig fremmer de eliminering af affald.

4. Æg

Æg er på listen over fødevarer, der undertrykker din appetit. Dette skyldes den mængde af energi og proteiner af høj kvalitet, de giver dig.

Ernæringseksperter anbefaler at spise dem til morgenmad. Dette skyldes, at dette er den bedste måde for din krop at absorbere deres aminosyrer. Dette optimerer deres produktivitet og styrker din muskelmasse.

Derudover har de kun et lille antal kalorier sammenlignet med andre fødevarer. Men at spise dem er nyttigt for at tabe sig, fordi de kæmper lækkersult.

Læs også: Overraskende ingredienser du kan bruge i røræg

5. Mandler

Mandler

Mandler er en af ​​de bedste fødevarer til at reducere dit ønske om at spise, især når det ikke er spisetid endnu.

De har en stor mængde fibre og essentielle aminosyrer. Dette gør mandler til en naturlig appetit hæmmer, især når du vil tabe dig.

De indeholder også omega 3 fedtsyrer, vitamin E og magnesium. Disse er tre nøgle næringsstoffer til et sundt kredsløbs- og kardiovaskulært system.

Faktisk takket være deres anti-inflammatoriske virkninger er det en ide til at forebygge hjerte- og hjernesygdomme.

6. Havregrød

Den såkaldte “Konge af kornprodukter” er en af ​​de bedste hjælpere til at hjælpe på din fordøjelse og kontrollere angst.

Dens betydelige mængde af kostfiber gør det til en naturlig appetit hæmmer. Det er også en mad, der kontrollerer kolesterol og blodtryk.

Spise det stimulerer produktionen af ​​et hormon kendt som ghrelin. Dette hormon fortæller din hjerne, at du er mæt.

Det indeholder også en lav mængde sukker. I stedet for at hæve dit sukkerniveau, hjælper det med at gøre dem til energikilder til din krop.

Læs også: 4 gode opskrifter med havregryn

7. Fed fisk

Kød

Ernæringsmæssigt er fed fisk en meget komplet fødevare. Dette skyldes, at de giver dig store mængder essentielle proteiner, vitaminer og mineraler.

I modsætning til andet kød har de ikke så mange kalorier. De giver dig også en stor mængde omega 3 fedtsyrer.

Alle disse næringsstoffer hjælper med at bekæmpe din appetit, inden du får en episode med angst. De fremmer også kardiovaskulær og cerebral sundhed.

Faktisk øger du dit stofskifte og styrker din muskelmasse ved at føje dem til din regelmæssige kost.

Nogle anbefalede varianter er:

 • Laks
 • Makrel
 • Tunfisk
 • Sardiner
 • Torsk
 • Sild

Er du bekymret over din kost? Forøg den mængde, du spiser af de ovennævnte fødevarer. Opdag deres virkninger til at få dig til at føle dig mæt i længere tid.

De vil være en stor hjælp i din kost!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • DiNicolantonio JJ., O’Keefe JH., Wilson WL., Sugar addiction: is it real? A narrative review. Br J Sports Med, 2018. 52 (14): 910-913.
 • Murphy M., Mercer JG., Diet regulated anxiety. Int J Endocrinol, 2013.
 • Korczak R., Slavin JL., Fructooligosaccharides and appetite. Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 2018. 21 (5): 377-380.
 • Naidoo U., Nutritional strategies to ease anxiety. Harvard Heatlh, 2016.
 • Berryman CE., West SG., Fleming JA., Bordi PL., et al., Effects of daily almond consumption on cardiometabolic risk and abdominal adiposity in heatlhy adults with elevated LDL cholesterol: a randomized controlled trial. J Am Heart Assoc, 2015.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.