Start din dag stærkt og sundt med citron, hvidløg og honning

Start din dag stærkt og sundt og styrk dit immunforsvar med denne fremragende blanding af citron, hvidløg og honning. Den er perfekt til forkølelses- og influenzasæsonen!
Start din dag stærkt og sundt med citron, hvidløg og honning

Sidste ændring: 10 marts, 2019

Har du nogensinde prøvet citron, hvidløg og honning sammen? Det lyder måske mærkeligt, og som om at disse ingredienser ikke rigtig går sammen med hinanden.

Dog kunne det ikke være længere fra sandheden.

Hvidløg og honning er faktisk kendt i gastronomi. Desuden har det været brugt i naturmedicin i århundreder til at støtte immunforsvaret.

Med det sagt, kan andre elementer tilsættes hvidløg og honning, der kan forbedre dets naturlige godhed.

Citron, kanel, og selv peber er lægemidler, fødevarer og krydderier, der ofte går godt med hvidløgs honning til at behandle infektioner eller virus og forbedre blodcirkulationen.

Vi opfordrer dig til at give dette enkle naturlige middel en prøve. Efter alt, er det godt for dit immunforsvar, billigt, let at lave, og perfekt til forkølelses- og influenzasæsonen.

Citron hvidløgs sirup, en dagligdags hjælper

Citron, hvidløg og honning er utroligt for din krop. Selv om det ikke udøver mirakler, så forbedrer det mange grundlæggende processer, der ofte forværres eller svækkes på grund af stress, årstidernes skiften, eller aldring.

Først, lad os tage et kig på, hvad denne hjemmelavet opskrift kan gøre for os.

Honning og citroner

1. Det understøtter dit immunforsvar

Både honning og hvidløg er antisvampemidler og antibiotika.

Denne del af citronen er meget kraftfuld takket være sine æteriske olier.

Disse elementer vil hjælpe dig med at bekæmpe virus og bakterier langt mere effektivt.

2. Det forbedrer blodcirkulationen

Hvis det indtages på en regelmæssig basis vil hvidløg, honning og citron hjælpe dig med at forbedre din blodcirkulation og sænke dit blodtryk.

Det sker på grund af allicinen i hvidløg og næringsstofferne i honning samt den kraftfulde effekt C-vitamin har på dit hjertes vener og arterier.

Disse elementer har en antikoagulerende og revitaliserende virkning. Dette hjælper med at forhindre blodpropper og åreknuder.

3. Sig farvel til dårlig kolesterol eller LDL

Hvis du spiser bedre og bevæger dig mere, så tøv ikke med at gøre dette middel til en del af din morgen rutine: Indtag denne citron, hvidløg og honning blanding før morgenmaden.

Det vil hjælpe dig med at administrere dit dårlige kolesterol takket være allicinen i hvidløg. Denne forbindelse er med til at “rense” dit blod for overskydende kolesterol og regulere triglycerider.

4. Det er godt til at komme af med en hoste

Denne hvidløg og honning med citron er enestående, fordi det hjælper dig med at slippe af med slim, beskytte dine lunger, og fjerne hals tørhed.

Hvis du har haft en irriterende tør hoste i dagevis, kan du endelig få lindring. Bakterielle eller virale sygdomme reagerer godt på denne kombination.

5. Det kan reducere inflammation

Inflammation er resultatet af en smitsom proces i din krops naturlige reaktion på et patogen eller et inflammatorisk element.

Hvis du får for vane at tage dette middel regelmæssigt, vil du bemærke dets anti-inflammatoriske virkninger mod gigt, væskeretention, eller muskel skader.

Hvordan laver man en citron, hvidløg og honning blanding

Honning og hvidloeg

Ingredienser

 • 1 kop honning (335 g)
 • 10 fed hvidløg
 • 1 glaskrukke med låg
 • Skallen fra 1/2 citron

Forberedelse

Som vi ofte minder dig om, er det altid vigtigt at forsøge at bruge økologiske produkter. Når det kommer til honning, er det vigtigt. Nogle gange er supermarkedets honning forfalsket med for meget sukker og ingen næringsstoffer. Hvis det er tilfældet, vil det ikke gøre dig noget godt.

Uden videre er her, hvordan man kan lave det:

 • Først hak eller knus hvidløget. Let!
 • Hæld honningen i glas krukken og tilsæt hvidløg.
 • Dernæst skæres citronskallen i flere stykker og tilsættes til krukken sammen med de øvrige ingredienser.
 • Sæt toppen på og læg det i et køligt, mørkt sted i tre dage.
 • Efter denne tid, vil du have et utroligt godt-til-dig middel.

Hvordan man bruger det

 • Du kan tage en skefuld for sig selv før morgenmad hver dag.
 • Du kan også fortynde skefulden i et glas varmt vand. Drik dette før morgenmaden og uden mad til.

Ideelt set bør dette middel tages 7 dage i træk, efterfulgt af 10 dage uden, hvorefter det gentages.

Du vil se resultater på ingen tid!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Álvarez-Suárez JM, Giampieri F, Battino M. Honey as a source of dietary antioxidants: structures, bioavailability and evidence of protective effects against human chronic diseases. Curr Med Chem 2013; 20: 621-38.
 • Granados Loarca EA.Uso de flavonoides (hesperidina) en el tratamiento de venas varicosas vesicales sangrantes. Actas Urol Esp 2003; 27: 732-4.
 • Petrovska BB, Cekovska S. Extracts from the history and medical properties of garlic. Pharmacogn Rev 2010;4:106-10.
 • Jull AB, Cullum N, Dumville JC, Westby MJ, Deshpande S, Walker N. Honey as a topical treatment for wounds. Cochrane Database Syst Rev 2015; 3: CD005083.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.