6 stillinger til at blive gravid

For at blive gravid er det ikke kun nødvendigt at komme i gang, men også at vide, hvordan man kan nyde processen uden pres. Af denne grund anbefaler vi dig nogle stillinger.
6 stillinger til at blive gravid

Sidste ændring: 20 februar, 2022

Stillinger til at blive gravid kan indgå i en sund livsstil for at øge chancerne for at blive gravid. Når du inkluderer dem, er der dog én ting, du skal huske på: Du skal nyde processen og ikke kun tænke på målet.

Mange gange bliver par så overvældet af tanken om, at de mod alle odds vil og skal opnå at få et barn efter sexsession, at de simpelthen ikke nyder det fuldt ud. De anvender bestemte stillingerne, men deres sind er så fokuseret på at få en baby, at den eftersøgte magi ikke opstår.

ud over at indarbejde bestemte stillinger skal du vide, hvordan du kan nyde dem og indleve dig i øjeblikket. Jo mere afslappede I begge er, og jo mere I nyder processen, jo bedre bliver “legen”.

Anbefalede stillinger til at blive gravid

Som sagt skal man give plads til spontanitet i seksuelle møder for at kunne blive gravid.

Husk på, at “at lave en baby” ikke behøver at være en forpligtelse eller et engagement uden nydelse og med stress og angst for en selvvalgt tidsfrist. Hvis det er tilfældet, kan spørgsmålet blive noget kompliceret og tage længere tid end forventet, hvilket vil skabe mere angst og frustration.

Så der er ingen grund til at give slip på fornøjelsen og nydelsen med din partner, mens du forsøger at blive forældre. Tværtimod skal du slippe dig selv fri og udleve eventyret med kærlighed. Til dette kan du blandt andet stole på bestemte stillinger til at blive gravid.

1. “Missionær”: En af de mest brugte stillinger til at blive gravid

Lidenskabeligt par

“Missionær” er en af de mest berømte stillinger til at elske i, og også en af de mest romantiske, fordi parret hele tiden kan se hinanden i øjnene og kan fortælle hinanden, hvad de føler, kysse eller udtrykke hengivenhed på enhver anden måde, de finder passende.

Det er en af de stillinger, der anbefales af American Pregnancy Association. Af praktiske årsager giver denne stilling, hvor kvinden ligger på ryggen, mulighed for at vippe livmoderhalsen på en sådan måde, at sædcellerne bedre kan bevæge sig for at møde ægget.

Man mener, at man for at gøre denne stilling endnu mere effektiv kan lægge en pude under hofterne. På den anden side kan du efter sex også prøve at blive i denne stilling om natten.

2. “The Anvil”

“The Anvil” er en variation af missionærstillingen og er beregnet til mere atletiske par, fordi det indebærer en slags akrobatik i sengen. Kvinden ligger på ryggen, og manden sætter sig på hug foran hende. Indtil videre ser alting let ud, men så bliver det lidt kompliceret.

Hun skal løfte bækkenet og benene, så fødderne er i hovedhøjde. Lårene hviler på mandens talje, som skal lægge sine hænder på partnerens ben for at støtte sig.

Hvis du kan støtte denne stilling under klimakset, vil du opnå, at sæden hurtigt ledes mod livmoderen. Chancerne for at opnå graviditet øges dermed.

3. “Doggy”

Tegninger af forskellige sexstillinger, hvor der blandt andet er stillinger til at blive gravid

“Doggystyle” er en anden af de mest almindelige stillinger til at blive gravid. Fordi kvinden er på hænder og knæ (på alle fire), er penetration dybere, og når manden endelig ejakulerer, vil sædcellerne være så tæt som muligt på livmoderhalsen, hvilket kan øge chancerne for at opnå graviditet.

Ifølge populær visdom vil livmoderen på grund af den stilling, som kvinden indtager, være “mere villig” til at modtage sædcellerne.

Ko-kat-yogastilling kan også være en interessant inspirationskilde.

4. “Trekantet missionær”

Ligesom “missionær” er en af de mest brugte stillinger til at blive gravid, kan dens variationer også være det.

“Trekantet missionær” udføres næsten på samme måde som standardsstillingen, men i dette tilfælde løfter kvinden sit bækken lidt højere. Til gengæld bøjer han sine knæ for at være lidt højere og tillade kontakt med sin partner.

Hvis du vil prøve denne stilling, skal du huske, at du kan hjælpe dig selv med nogle puder for at opretholde stillingen under hele samlejet.

5. “Liggende edderkop”

For at udføre denne stilling skal kvinden lægge sig ned mod sengekanten, så hendes ben er i luften og spredte. Derefter knæler manden foran hende og trænger dybt ind i hende.

For at gøre det hele mere behageligt for jer begge, anbefales det, at din partner lægger et tæppe under knæene, og at du lægger en pude på dine hofter.

6. “Den lille ske”: Gængse stillinger til at blive gravid

Et par sover sammen

Man mener, at når man praktiserer denne stilling, “nærmer” livmoderhalsen sig sæden på grund af bækkenets stilling (som er på siden). Derfor kan chancerne for at blive gravid i denne stilling være store.

Skeen har flere variationer, og alle kan bidrage til at nyde et godt seksuelt møde. Der findes f.eks. varianter, hvor kvinden har benene bøjet på en bestemt måde eller strakt osv. Man skal bare bruge sin fantasi!

Når man laver “skeen” er det bedste af det hele, at kvinden under akten kan modtage alle former for kærtegn og stimulationer fra sin partner. Det kan være meget spændende. Derfor vil I få en vidunderlig tid, hvis I tør prøve det!

Nydelse frem for alt!

Prøv alle disse stillinger for at blive gravid og find ud af, hvilke der passer bedst til jer og vove jer til at have seksuelle møder fulde af kærlighed og nydelse.

Husk, at det at få et barn ikke behøver at være en forpligtelse eller en opgave, der skal markeres i kalenderen eller udføres på en bestemt måde. Spontanitet skal være til stede, samt nydelse og afslapning.

Hvis du har bekymringer, kan du naturligvis altid rådføre dig med en specialist.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Perkins RP Sexual behaviors and response in relation to complications of pregnancy. Am J Obstet Gynecl 179; 134:498
  • Castelo-Branco C, La sexualidad humana. Una aproximación integral .ED Medica Panamericana; 2005; 231:245
  • Krejčová, Lucie & Kuba, Radim & Flegr, Jaroslav & Klapilová, Kateřina. (2017). KAMASUTRA IN PRACTICE: The Use of Sexual Positions in Czech and Slovak Citizens and Its Association with Female Orgasmicity. 10.13140/RG.2.2.16181.99047.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.