Store fordele ved eukalyptus inden for alles rækkevidde

Takket være sine antiseptiske egenskaber kan eukalyptus være et perfekt valg til at rense luften og fjerne eventuelle bakterier og andre mikroorganismer. For at gøre dette kan vi bruge dens æteriske olie.
Store fordele ved eukalyptus inden for alles rækkevidde
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Eukalyptus er kendt verden over for sine medicinske fordele. På den ene side kan det bruges i sin naturlige form (blade og grene), og på den anden side kan det også bruges som en æterisk olie. I enhver form kan det være din allierede. Opdag de kendte fordele ved eukalyptus.

Anvendelse og fordele ved æterisk olie af eukalyptus

Æterisk eukalyptusolie

Dens vigtigste egenskab er dens antibiotiske evne. For at dræbe bakterier i små rum kan du lave et opkog med dens æteriske olie. De vil hjælpe med at rense luften for stafylokokker og bakterier.

Desuden kan den fortyndes i vand, alkohol eller andre vegetabilske olier. Fortyndet kan den påføres huden med gaze for at hjælpe med at desinficere og helbrede.

Desuden kan den bruges til behandling af herpes, akne og mundsår.

Forholdsregler

Æterisk eukalyptusolie:

 • Det bør aldrig anvendes ufortyndet på huden, da det kan brænde den.
 • Det bør heller ikke indtages – i store mængder kan det være dødbringende.
 • Desuden anbefales det ikke at bruge det under graviditet og amning.

Anvendelse af eukalyptusblade

Der er mange fordele ved eukalyptus

Disse blade har antiseptiske, slimløsende og antiinflammatoriske egenskaber. De er en fremragende allieret til at hjælpe dig med at bekæmpe influenza, rhinitis, bronkitis eller lungebetændelse.

Som fremhævet i en udgivelse i det medicinske tidsskrift The Laryngoscope er det vigtigste aktive stof i eukalyptus – cineol – faktisk nyttigt som en sikker behandling af symptomer på bihulebetændelse.

National Association for Holistic Aromatherapy (NAHA) afslørede også, at 1,8 cineol hjælper med at rense luften for bakterier og andre mikrober, hvilket er nøglen til at beskytte luftvejene.

Desuden kan det bruges på følgende måder:

 • Fordampning. Kog eukalyptus langsomt op og indånd dampen. Det eliminerer slim.
 • Ved at påføre eukalyptusbaserede cremer nær næseborene eller på brystet opnår du en slimløsende og antiinflammatorisk virkning. Som følge heraf vil du lindre åndedrætsbesværet.
 • I en infusion hjælper den med at fjerne dårlig ånde. For at gøre dette skal du lave en infusion af to eller tre blade i 1,5 liter vand og indtage den en gang om dagen. Det vil hjælpe med at fjerne halitosis, og du vil være i stand til at tale med ro i sindet.

Har du selv undersøgt disse fordele ved eukalyptus endnu? Husk, at selv om det ikke erstatter medicinsk behandling, kan det være nyttigt til at lindre nogle sygdomme. Hav det altid i dit medicinskab.

Det kan interessere dig ...
5 naturmidler med eukalyptus til at lindre åndedrætsproblemer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 naturmidler med eukalyptus til at lindre åndedrætsproblemer

I dag taler vi om fem naturmidler med eukalyptus, der kan hjælpe med at lindre problemer i dine næsebor og dine lunger når du har åndedrætsprobleme...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dixit., A. et al. (2012). Eucalyptus globulus: A new perspective in therapeutics.
 • Elassi, A., et al. (2012). Chemical composition of 8 eucalyptus species’ essential oils and the evaluation of their antibacterial, antifungal, and antiviral activities.
 • Fabio, A., et al. (2007). Screening of the antibacterial effects of a variety of essential oils on respiratory infections.
 • Ramos Alvarenga, R., et al. (2014). Airborne Antituberculosis Activity of Eucalyptus citriodora Essential Oil.
 • Kehrl, W., Sonnemann, U., & Dethlefsen, U. (2004). Therapy for Acute Nonpurulent Rhinosinusitis with Cineole: Results of a Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial. Laryngoscope. https://doi.org/10.1097/00005537-200404000-00027

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.