5 tips til at indrette hjemmet med miniplanter

Fyld dit hus med miniplanter! De er smukke og kræver ikke meget pleje. Gå ikke glip af vores tips til at indrette med dem her!
5 tips til at indrette hjemmet med miniplanter

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det giver mange fordele at give vores rum et grønt strejf. Nogle planter tjener til at rense luften, andre til at regulere temperaturen, og flere af dem afgiver en behagelig duft. Men hvis selv plastikblomster går til grunde i dine hænder, er det passende at starte med at indrette dit hjem med naturlige miniplanter.

Disse dejlige små planter forskønner miljøet og giver et dejligt grønt præg til indretningen. Miniplanter er også meget nemme og praktiske at passe. Det er som regel små sukkulenter og kaktusser.

Køkkenet, stuen, badeværelset, soveværelset… det er ligegyldigt, hvor du beslutter dig for at placere disse små skønheder. De ser godt ud i ethvert rum. Lad os tage et kig på nogle af de bedste tips til at indrette dit hjem med miniplanter.

1. Indret dit køkken med miniplanter

Køkkenet er hjemmets hjerte. Når alt kommer til alt, bruger nogle familier mange timer i dette rum.

Derfor ville det ikke skade at forbedre rummets skønhed med et par sukkulenter. For eksempel kan minikaktusser leve i et varmt og lyst miljø.

Beholderen er også vigtig at have i tankerne. I dette tilfælde kan du give frit løb til din kreativitet og dine håndværksevner! Du kan genbruge gamle dåser, små trækasser, glaskrukker og endda tekopper. Prøv at vælge sukkulenter med forskelligt udseende for at få en unik indretning.

Har dit køkken vinduer? Hylder ved siden af dem er ideelle til at dekorere med miniplanter. Eller måske kan du sætte dem på en bordplade, der ikke bliver brugt. Husk, at du kan tilpasse deres beholdere med klistermærker og bånd for at opnå et meget originalt design.

Miniplanter i et køkken

Vælg de planter, du tager med i køkkenet, med omhu, da visse forhold i køkkenet ikke er optimale for alle sorter af miniplanter.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

2. Brug dit spisebord som en dekorativ plads

Flere af miniplanterne kan danne interessant bordpynt til at erstatte den klassiske vase med blomster. Du kan således vælge en stor beholder af f.eks. keramik, glas eller ler.

I den kan du placere flere miniplanter af samme type eller en række af dem. For at fremhæve deres skønhed kan du overveje at dække jordens overflade med hvide sten.

Du skal blot sørge for, at bunden af beholderen er ren. Når du beslutter dig for at vande, skal du sørge for, at der er et godt dræn, og at området er tørt, så du ikke tilsmudser dugen eller bordpladen. Du kan også bruge en plantekasse som underkop.

3. Giv din stue et grønt strejf ved at indrette med miniplanter

Hvis køkkenet er hjemmets hjerte, er stuen det centrale omdrejningspunkt. Det er ikke overraskende, at det er der, gæsterne bliver modtaget. Og det er her, at miniplanter kan finde deres ideelle hjem.

Kreativitet spiller en vigtig rolle her. Hvad med at skabe en mini zen-have?

Du kan gøre brug af farvet jord og indrette flere lag i glasskålen. Det er også muligt at placere dine kunstværker på sofabordet.

En anden mulighed er at arrangere dem på hylderne i stuen eller lave en kommode fuld af miniplanter. Mulighederne er uendelige! Du kan også finde krukker og materialer, der vil hjælpe dig med at opnå den stil, du går efter.

4. Tag dem med på badeværelset!

Kan du dyrke kaktusser på badeværelset? Det er måske ikke faldet dig ind før, men det er muligt, på trods af de fugtige forhold. Det vigtige er, at de får en god dosis naturligt lys, så kassér denne idé, hvis dit badeværelse ikke har vinduer.

Arrangér små planter omkring vaskeen eller på nogle hylder, men uden at lade dem fylde for meget. En anden god mulighed er at anskaffe dig en magnettavle, hvor du kan hænge dine planter op ved blot at sætte en lille magnet på krukken.

Hæfteplanter er et andet alternativ, hvis dit badeværelse ikke har nogen belysning eller luftgennemstrømning. Da det er en epifyt, kræver den ingen jord og kan tilpasse sig til de beskrevne forhold. På den anden side er den også kendt for sin evne til at absorbere forurenende partikler fra luften.

En epifyt er eksempel på miniplanter

I rum med lidt lys er en epifyt en god mulighed for at indrette med miniplanter. De kræver ingen jord.

5. Indret dit soveværelse eller skrivebord

Ideelt set bør du vælge planter, der har evnen til at rense luften, absorbere skadelige stoffer og frigive ilt om natten. Svigermors skarpe tunge og aloe vera opfylder nogle af disse egenskaber, så du kan tage dem med ind i soveværelset.

Du skal blot placere nogle små vaser på natbordet eller kommoden. Men hvis planterne skal være på børneværelset, skal du sørge for at vælge planter uden torne, f.eks. Haworthia.

Nogle mennesker har et skrivebord derhjemme, hvor de arbejder eller studerer, og dette sted ser også godt ud, hvis det indrettes med miniplanter. De tilføjer en interessant atmosfære og bidrager til produktivitet, koncentration og stressreduktion.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 10 tips til indretning med industriel stil

Et strejf af grønt til et smukt hjem

Hvorfor købe plastikblomster til dit hjem, hvis de alligevel mister farve og bliver ødelagt med tiden? Miniplanter har mange fordele. Sammenlignet med plastikplanter fornyer de deres smukt farvede blomster og kan endda rense luften i dit hjem.

Hvis du stopper op og tænker et par minutter, giver de dig meget for kun én ting til gengæld: Noget af din omsorg. Overvej disse idéer, og gør naturen til en del af dit hjem.

Og frygt ej: Miniplanter kræver ikke meget pleje.

Det kan interessere dig ...
Pilevand til at styrke planternes rødder
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Pilevand til at styrke planternes rødder

I denne artikel viser vi dig, hvordan du laver pilevand til at styrke planterne i din have eller hjemmet. Gå ikke glip af det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Claudio L. (2011). Planting healthier indoor air. Environmental health perspectives119(10), A426–A427. https://doi.org/10.1289/ehp.119-a426
  • Lee, M. S., Lee, J., Park, B. J., & Miyazaki, Y. (2015). Interaction with indoor plants may reduce psychological and physiological stress by suppressing autonomic nervous system activity in young adults: a randomized crossover study. Journal of physiological anthropology34(1), 21. https://doi.org/10.1186/s40101-015-0060-8

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.