Seks sundhedsmæssige fordele ved mangoblade

Mangoblade er ikke så populære som selve frugten. De har dog mange sundhedsmæssige fordele, som kan bidrage til et bedre helbred. Vil du gerne lære mere om det? Så læs med her!
Seks sundhedsmæssige fordele ved mangoblade

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange personer er ikke klar over, at mangoblade kan spises, selvom frugten fra træet er meget kendt for sin smag, alsidighed og ernæringsmæssige værdi. Disse blade har faktisk mange koncentrerede medicinske komponenter.

I særdeleshed har de antioxidante, anti-inflammatoriske, bakteriedræbende og tumor-effektive egenskaber. Nogle personer bruge endda ekstrakten til at lave te, kosttilskud og andre supplerende sundhedsprodukter. Læs med for at finde ud af, hvorfor du skal inkludere dem i din kost.

De primære fordele ved mangoblade

Der er omkring 69 arter af Mangifera. Den bedst kendte indenfor naturmedicin er dog Mangifera indica. Det skyldes, at dens terapeutiske anvendelse kommer fra Ayuverda og lokale medicinske systemer.

Selvom man kan høste stammen, barken, rødder og frugten fra denne plante, mener nogle, at dets blade har kraftige terapeutiske effekter. Lad os finde ud af, hvilke sundhedsmæssige fordele de har.

Mangoblade har mange sundhedsmæssige fordele

1. De medicinske komponenter i mangoblade

For det første må man bemærke, at fordelene ved mangoblade kommer fra deres koncentration af medicinske komponenter. For at være mere præcis indeholder de polyfenoler og terpenoidersom er kendt for deres evne til at beskytte mod negative effekter af frie radikaler.

Disse substanser har positive effekter på synet og immunsystemet. Et regelmæssigt indtag reducerer dermed risikoen for øjensygdomme, infektioner og andre kroniske sygdomme.

2. Anti-inflammatorisk aktivitet

En af de mest imponerende egenskaber ved mangoblade er dets anti-inflammatoriske egenskab. Det er i det mindste, hvad et studie udgivet i BioFactors siger. De påstår, at mangoblade indeholder en polyfenol, som har strukturen af C-glycosyl xanthon, der har evnen til at hæmme for meget inflammation.

Der er faktisk andre biologiske aktiviteter ved det, såsom antioxidante, antidiabetisk, smertestillende og immunmodulerende egenskaber. Nogle mener, at de kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme og neurologiske lidelser.

Måske denne artikel også vil interessere dig: 7 utrolige grunde til at spise mango

3. En hjælp til vægttab

Mangoblade er ikke et mirakelprodukt til vægttab i sig selv. Hvis man inkorporerer dem i en sund og varieret kost, kan det dog hjælpe til at opnå den optimale vægt. Hvorfor? Nogle studier har slået fast, at dets komponenter er hjælpemidler i forbrændingen af fedt.

I særdeleshed hjælper ekstrakt fra mangoblade med at hæmme ophobningen af fedt i cellevæv. Vi har brug for flere beviser for at kunne bekræfte disse effekter, men det er et nyttigt og sikkert tilskud til de fleste personer – i hvert fald indtil videre.

4. Mangoblade til at behandle diabetes

Diabetes er en kompleks sygdom, som kræver medicinsk opsyn og behandling. Man bør derfor kun bruge midler såsom mangoblade som et supplement til behandlingen. Denne plante har også en gunstig effekt på kontrol af glukoseniveauer i blodet på grund af dets evne til at forebdre forbrændingen af fedt.

Faktisk sammenlignede forskning udgivet i Plos one effekterne af ekstrakt fra mangoblade og glibenclamid (et lægemiddel til diabetes). De konkluderede til sidst, at gruppen, der fik ekstrakt, havde lidt lavere glukoseniveauer end gruppen, der fik glibenclamid, efter to uger.

5. Hudens sundhed

Fordelene ved mangoblade omhandler også huden. Dets ekstrakt er forbundet med en lavere risiko for tidlig aldring på grund af dets betydelige koncentration af antioxidanter. Selv studier på dyr antyder, at denne ingrediens hjælper med at beskytte mod nedbrydelsen af kollagen og skade forårsaget af UV-stråler.

Derudover nævner en udgivelse i Colloids and Surfaces B: Biointerfaceat de bakteriedræbende egenskaber ved disse blade kan bekæmpe stafylokokker aureus bakterien, der er ansvarlig for forskellige hudinfektioner.

Mangoer på træ

Vi anbefaler, at du også læser: 12 fordele ved papayablade

6. Sundt hår

Oxidativ stress har meget med hårets forringelse at gøre. Med hensyn til det kan mangoblade og dets antioxidante egenskaber hjælpe. Selvom der er få videnskabelige beviser på forbindelsen mellem ekstrakterne fra disse blade og hårpleje, mener nogle, at de kan hjælpe med at forebygge voldsomt hårtab og fremme sund udvikling af hårstråene.

Drag nytte af de sundhedsmæssige fordele ved mangoblade

Mangoblade er spiselige, og man kan også spise dem friske i en salat. Den mest gængse måde at indtage dem på er ved at brygge en te. For at gøre det skal man koge omkring 12 mangoblade i en halv liter vand. Når det begynder at koge, skal man lade det stå, indtil man er klar til at drikke det.

Som det sidste kan man finde disse blade i nogle helsebutikker enten som pulver, ekstrakt eller et kosttilskud. Man skal fortynde pulveret i vand, både til at indtage oralt og påføre lokalt. Generelt er mangoblade sikre for de fleste sunde voksne. Man skal dog altid tale med en læge, hvis man har nogen sygdomme eller for enhver tvivl, man måtte have.

Det kan interessere dig ...
Tre midler med guavablade mod udflåd
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre midler med guavablade mod udflåd

Ud over at bekæmpe overdrevent vaginalt udflåd, giver midler med guavablade dig mulighed for at holde dette område rent. De virker også desinficere...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Batool N, Ilyas N, Shabir S, Saeed M, Mazhar R. Mini-Review- A mini-review of therapeutic potential of Mangifera indica L. Pak J Pharm Sci. 2018;31(4):1441-1448.
  • Zhang Y, Chen Q, Liu MY, et al. Effects of Benzophenones from Mango Leaves on Lipid Metabolism. Chem Pharm Bull (Tokyo). 2019;67(7):634-639. doi:10.1248/cpb.c18-00905
  • Ediriweera MK, Tennekoon KH, Samarakoon SR. A Review on Ethnopharmacological Applications, Pharmacological Activities, and Bioactive Compounds of Mangifera indica (Mango). Evid Based Complement Alternat Med. 2017;2017:6949835. doi:10.1155/2017/6949835
  • Zhang Y, Liu X, Han L, Gao X, Liu E, Wang T. Regulation of lipid and glucose homeostasis by mango tree leaf extract is mediated by AMPK and PI3K/AKT signaling pathways. Food Chem. 2013;141(3):2896-2905. doi:10.1016/j.foodchem.2013.05.121
  • Zhang Y, Han L, Ge D, et al. Isolation, structural elucidation, MS profiling, and evaluation of triglyceride accumulation inhibitory effects of benzophenone C-glucosides from leaves of Mangifera indica L. J Agric Food Chem. 2013;61(8):1884-1895. doi:10.1021/jf305256w
  • Ginsberg HN, Zhang YL, Hernandez-Ono A. Regulation of plasma triglycerides in insulin resistance and diabetes. Arch Med Res. 2005;36(3):232-240. doi:10.1016/j.arcmed.2005.01.005
  • Song JH, Bae EY, Choi G, et al. Protective effect of mango (Mangifera indica L.) against UVB-induced skin aging in hairless mice. Photodermatol Photoimmunol Photomed. 2013;29(2):84-89. doi:10.1111/phpp.12030
  • Chirayath RB, A AV, Jayakumar R, Biswas R, Vijayachandran LS. Development of Mangifera indica leaf extract incorporated carbopol hydrogel and its antibacterial efficacy against Staphylococcus aureus. Colloids Surf B Biointerfaces. 2019;178:377-384. doi:10.1016/j.colsurfb.2019.03.034

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.