Svampe i mikrobølgeovnen: En hurtig og nem opskrift

Når du køber svampe, er friskhed den bedste indikator for kvalitet. De kan tilberedes på mange måder, blandt andet i mikrobølgeovnen.
Svampe i mikrobølgeovnen: En hurtig og nem opskrift
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvem har aldrig nogensinde ledt efter en let, hurtig og sund opskrift, der garanteret vil blive en succes? I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du tilbereder svampe i mikrobølgeovnen trin for trin. De er klar på få minutter og er meget velsmagende og lette.

Dette er en af de ufejlbarlige retter, som du vil ønske at tilberede hver dag. Vores råd er at tilberede det som en forret, tilbehør til kød eller fisk eller som en lækker og sund snack!

Madlavning med svampe

Tilberedning af svampe i mikrobølgeovnen er en let, hurtig og sund måde at indføre svampe i din daglige kost. Selvom de på botanisk plan er svampe, er de på fra et kulinarisk synspunkt i gruppe med resten af grøntsagerne.

Det rigtige valg er meget indlysende, når man vælger dem, uanset om det er svampe, trompetsvampe, kantareller eller morkler. Alle har et lavt kolesterolindhold, natrium og kalorier, mens de giver mange næringsstoffer, herunder fiber, kalium, kobber, selen, antioxidanter og B-vitaminer.

I køkkenet er de gode til flere tilberedninger, og der er et stort antal opskrifter til at tilberede dem, såsom æggekage, stegte retter, grillet, sauteret eller i gryderetter med kød eller ris.

Selvom det ikke er meget almindeligt at tilberede svampe i mikrobølgeovnen, giver dette mulighed for at gøre det på en hurtig og generelt sikker måde. Og uden at bekymre dig om at se til eller røre i det. Vi opfordrer dig til at prøve det!

En person, der åbner en mikrobølgeovn

Opskrift på svampe i mikrobølgeovnen

En enkel og let ret med et strejf af ekstraordinær smag takket være dressingen. Så lad os komme i gang!

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Den første opgave er at skære enden af og vaske svampene for at fjerne al den jord, der måtte sidde. For at gøre dette kan de gnides under vandet eller med en børste. Tør og sæt til side.
 • Pil og hak derefter hvidløgsfeddene og hak persillen. Bland dem i en skål med olivenolie, citronsaft, salt og peber efter smag.
 • Nu er det tid til at skære svampene og lægge dem i et fad, der kan gå i mikrobølgeovnen. Dryp med halvdelen af dressingen.
 • Dæk med en opadvendt tallerken og kog ved maksimal effekt i ca. 6 minutter. Hvis du foretrækker dem mere møre, skal du give dem et par minutter mere.
 • Før servering tilsættes salt og peber, og derefter tilsættes resten af dressingen.

En hurtig og nem løsning: Svampe i mikrobølgeovnen

Denne anden måde at tilberede svampe i mikrobølgeovnen er kendetegnet ved den kraftige smag af fetaosten, der går godt til svampene.

Ingredienser til svampe i mikrobølgeovnen

 • 200 gram store svampe
 • Ekstra jomfru olivenolie
 • 200 gram fetaost
 • Salt og peber
 • Oregano

Fremgangsmåde

 • Til at starte med skylles svampene for at fjerne al jord, der kan sidde. Fjern forsigtigt stammen uden at ødelægge svampen. Hvis de er i god stand, kan de gemmes til brug i andre retter, f.eks. en risgryderet eller pastasauce.
 • Skær derefter osten i tern af samme størrelse som svampene.
 • Læg svampene på et fad sammen med osten. Krydr med salt og peber og hæld lidt olivenolie ovenpå. Sæt i mikrobølgeovnen og kog i 4 minutter ved maksimal effekt.
 • For at opnå et endnu bedre resultat, kan du give det tre minutter mere. Drys med lidt oregano inden servering.
En bunke svampe

Mikrobølgen er et godt redskab til at inkludere grøntsager i din kost

Afslutningsvis kan mikrobølgeovne blive en almindelig del af din daglige madlavning. At kende enkle og varierede grøntsagsopskrifter er interessant, da specialister anbefaler at have dem med i store mængder i enhver kost.

I tilfælde af svampe har sundhedsforskere erklæret dem som kilder til gavnlige forbindelser for kroppen, ud over deres næringsværdi.

Derudover er en af fordelene ved svampe, at de kan krydres med krydderurter eller krydderier, som du kan lide og veksle mellem smagskombinationerne for aldrig at kede sig. De kombineres godt med hvidløg, persille, basilikum, koriander eller oregano. Personer, der elsker krydrede retter, har mulighed for at tilføje en knivspids ingefær eller cayennepeber.

Når du køber svampe, er friskhed den bedste indikator for kvalitet. De skal være faste, fri for skimmelsvamp og ikke fugtige at røre ved. De opbevares godt i en åben papirpose i køleskabet i cirka fem dage. Inden brug vaskes de med en klud eller børste og skylles under vand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cross G.A, Fung D.Y. The effect of microwaves on nutrient value of foods. Critical reviews in food science and nutrition. 1982. 16(4):355-81.
 • Géczi G, et al. No major differences found between the effects of microwave-based and conventional heat treatment methods on two different liquid foods. PLoS One. Enero 2013.8(1):e53720.
 • Organización Mundial de la Salud. Campos electromagnéticos & salud pública: Hornos microondas. Hoja informativa. Febrero 2005.
 • Valverde M.E, et al. Edible mushrooms: improving human health and promoting quality life. International Journal of Microbiology. Enero 2015. 376387.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.