Fem strategier til at vende negative tanker til positive

Et mere positivt perspektiv hjælper dig med at se tingene fra en anden vinkel. Desuden kan du lære at afbalancere ting, der overvælder dig i en ny situation. Lær hvordan du bliver mere positiv i denne artikel!
Fem strategier til at vende negative tanker til positive

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ønsker du at lære at vende negative tanker til positive?

Vi er ofte omgivet af negativitet. Men mange gange kan vores perspektiv og måden vi ser tingene på gøre situation bedre eller værre.

Derfor vil vi give dig fem strategier, der hjælper dig til at bevare positiviteten, når dit miljø udstråler negativitet. På denne måde ved du, hvordan man vender “det dårlige” til noget, der gavner dig.

Strategier til at vende negative tanker til positive

1. Pust nyt liv i dine tanker

Lad ikke dine tanker overvælde dig

Forestil dig, at du har skrevet til din bedste ven. Og de så beskeden, men svarede ikke. Umiddelbart vil spørgsmål om, hvorvidt de er vrede på dig, dukke op i dine tanker. Du tror måske, at du har sagt noget, der kunne gøre dem kede af det …

Det der sker i det øjeblik er en fejltagelse. Måske er der ikke noget af det, som du er sikker på der sker, som i virkeligheden foregår.

Det kan være at din ven har travlt. Måske døde deres batteri, da de så din besked. Og tusinde andre ting kunne være sket.

tag ikke dine tanker som den absolutte sandhed. Det er fordi, at de er meget påvirket af de tanker, der overvælder dig i øjeblikket.

Hvad tror du der foregår? Spørg dig selv, om dette virkelig er logisk, og du vil se.

2. Vend virkeligheden på hovedet

Hvis du tænker positive tanker vil du også føle dig bedre til mode

En interessant og sjov teknik til at gøre negative tanker positive er ved at vende det der sker med dig på hovedet.
For eksempel, hvis du har startet dagen med at sige “Jeg føler mig forfærdeligt til mode”, ændrer du dette ved at sige “Jeg har det fantastisk”; men du skal tro på det.

Gentag det så meget som du har brug for indtil du internaliserer det. Og du vil indse, at du virkelig ikke føler dig dårligt tilpas!

I virkeligheden har du evnen til at ændre din måde at se og opleve ting på.

Læs også:

3. Hav altid et positivt svar, når du møder negative ting

Du kan ikke kontrollere hvad der sker med dig. Det kan være, at du bliver fyret i morgen, at du ikke kan betale husleje, eller at din partner forlader dig.

Det værste du kan gøre er dog at beklage dig, svælge i selvmedlidenhed og offer-mentalitet og føje mere ved til denne negativitet, der omgiver dig.

Det gør den bare meget stærkere.

Hvordan kan du forhindre dette? Reager på dårlige situationer med positivitet.

Når du står over for muligheden af at blive fyret, kan du f.eks. sige “det her er en mulighed for at finde et andet job, der kan hjælpe mig med at vokse.” Eller når du står over for et forlist forhold, kan du sige “nu kan jeg dedikere mere tid til mig selv og opdage hvad jeg virkelig vil have ud af et forhold.”

Læs også:

4. Dyrk Mindfulness!

Mindfulness er en god måde at opnå et positivt sind på

Mindfulness hjælper dig med at være meget mere positiv. Dette skyldes, at et af dets karakteristika er at fokusere på nutiden.

Med andre ord, du holder op med at leve i fortiden eller bekymre dig om fremtiden.

Det er alt hvad du skal gøre!

Med mindfulness lærer du at se dine tanker uden at dømme dem. Du vil se det bedste i ting og det gode, som situationer kan indeholde.

Mange er betinget af, hvad de føler. Og det forhindrer dem i at se andre perspektiver fra visse situationer, som de er en del af.

5. Elsk dig selv meget og forkæl dig selv for at vende negative tanker til positive

Lær at elske dig selv

Vi kan ikke afslutte disse strategier for at vende negative tanker til positive uden at nævne, hvor vigtigt det er at elske og forkæle dig selv.

Hvis du ikke gør dette, er det næsten umuligt at se den positive side af ting der sker med dig.

Folk har en tendens til at fortolke noget som godt eller dårligt baseret på, hvordan andre mennesker godkender eller misbilliger deres adfærd.

De putter deres velbefindende i andres hænder.

Du skal lære at prioritere dig selv. Du skal give dig selv den værdi, du fortjener, uden at nogen behøver fortælle dig det.

Og du bør elske dig selv, uden at nogen kommer for at erklære, hvor meget de elsker dig.

Det er tid til at tage livets tøjler i hænderne og opdage, at det at være negativ er kun et spørgsmål om perspektiv.

Hvad hvis du ikke altid troede, at det at begå en fejl er en katastrofe? Hvad hvis du indså, at det efterfølgende kan betydede en mulighed?

Bliv ikke til et offer eller lid forgæves.

Livet er meget enklere end du tror. Men somme tider styres vores tanker af følelser, som du har valgt er dårlige.

Og det bliver de forhindringer, der besejrer dig.

Det er på tide at gøre negative tanker positive. Det er tid til at være virkelig glad.

Hovedbillede takket være © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.