Tre tegn på, at din krop har brug for hjælp

Kan du se, hvornår din krop har brug for hjælp? Følgende symptomer kan være ledetråde til at fortælle dig, at det er tid til at gå til lægen.
Tre tegn på, at din krop har brug for hjælp

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kan du se, hvornår din krop har brug for hjælp? Kroppen er trods alt en maskine, og hvis man ikke forstår den helt kan det føre til komplikationer. Derfor skal du finde en måde at lytte og være i harmoni med den på for at holde den i god form.

Ukonventionelle former for medicin, der er blevet praktiseret siden oldtiden, taler om noget lignende. Mange af de gamle lægepraksisser var baseret på de signaler, som kroppen gav, og hvordan de kunne indikere, hvad der skete med den.

På trods af, at det er den mest almindelige metode, som læger brugte i fortiden, er der stadig mange, der bruger den, selv når de har forskellige opfindelser som følge af videnskabelige fremskridt.

Hovedfunktionen af denne teknik er at konstatere pludselige ændringer eller forandringer i kroppen både udvendigt og indvendigt (f.eks. ved at observere fremtrædende væsker som urin, sved og tårer).

Med dette in mente er her nogle tegn på, at din krop har brug for hjælp.

1. Pludselige vægtændringer er et tegn på, at din krop har brug for hjælp

Person vejer sig
Pludselige vægtændringer kan tyde på en ubalance i skjoldbruskkirtlen, hjertet eller endog nyreproblemer.

Der findes en moderne medicinsk parameter kaldet Body Mass Index (BMI). Dette omfatter kroppens størrelse og vægt for at afgøre den generelle sundhed, underernæring, idealvægt, overvægt, fedme osv.

Det er dog ikke nødvendigt at bruge det for at bemærke et fald eller en stigning i vægt, og endnu mindre, når det er pludseligt.

Når kroppen tager pludseligt på eller taber sig, kan det opfattes gennem udseendet. Disse ændringer påvirkes af forskellige faktorer som bl.a. kost eller livsstil og afhænger af den enkelte person.

Det er dog nødvendigt at være opmærksom på andre varianter som f.eks. vægtøgning, da det kan tyde på en ubalance i skjoldbruskkirtlen, hjerte- eller nyreproblemer.

Hvis man derimod taber sig meget pludseligt, kan det være tegn på kræft. I begge tilfælde bør du opsøge din læge så hurtigt som muligt.

2. Din krop har brug for hjælp, hvis du har problemer med at koncentrere dig

Som årene går, begynder hjernen at blive forringet. Et af de vigtigste symptomer på en sådan forringelse er manglende evne til at koncentrere sig. Men hvis denne manglende koncentration er meget overdreven, er det sandsynligt, at der er tale om et problem i forbindelse med en sygdom.

Sygdomme som Alzheimers, hukommelsestab eller senil demens kan blandt andet være forbundet med manglende evne til at koncentrere sig. Derfor er det mest hensigtsmæssige at opsøge en læge for at fastslå årsagen til problemet.

Det kan endda være, at der ikke er tale om en neurodegenerativ sygdom, men om ekstrem træthed forårsaget af en besværlig eller stressende rutine. Det bedste er dog at udelukke de farligste sandsynligheder for kroppen.

Du finder måske også denne artikel interessant: Generelt tilpasningssyndrom: Hvordan vi reagerer på stress

3. Symptomer, der kan ses i urin

En mand urinerer

Vi anbefaler dig at læse denne artikel: 9 tegn på du er fyldt med toksiner du bør kende til

Urin er et produkt af en naturlig proces i kroppen. Det produceres naturligt for at udlede affald. Nyrerne er de organer, der er ansvarlige for at producere urin, som derefter udledes gennem urinrøret.

Med hensyn til denne proces skal der tages hensyn til urinens farve (som bør være lysegul, næsten gennemsigtig) og lugt (som bør være meget mild).

Hvis farven på din urin har ændret sig, kan det tyde på nyreproblemer eller dehydrering. Desuden kan det også påvise graden af hydrering af kroppen. Hvis den er lys i farven, er du sandsynligvis ganske sund og velhydreret. I mellemtiden er det modsatte tilfældet, når det bliver overdrevet mørkt.

  • Hvis du føler en konstant trang til at tisse, er det muligt, at der kan være tale om et problem som diabetes eller en urinvejsinfektion.
  • Dette kan også være til stede, når man indtager alkohol i for store mængder.  Hos en kvinde kan det opstå, når hun er gravid.
  • Hvis lugten konstant er meget stærk, er det bedst at gå til lægen så hurtigt som muligt, især hvis ovenstående symptomer også er til stede.

Sidst men ikke mindst, hvis du i det øjeblik, du tisser, opdager spor af blod, kan det være tegn på et alvorligt problem, som kræver øjeblikkelig lægelig behandling. Faktisk kan det endda være tegn på en sygdom i urin- eller nyrevejene. Dette er et almindeligt symptom hos dem, der lider af nyre- eller blæresten.

I det hele taget er det vigtigt at huske disse symptomer for at passe på dit helbred.

Det kan interessere dig ...
8 sygdomme, der forårsager knuder i kroppen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 sygdomme, der forårsager knuder i kroppen

Der er flere sygdomme, der forårsager knuder i kroppen. De fleste af dem er inflammatoriske af natur og forsvinder hurtigt.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.