Sådan kan man rense og pleje nyrer

Dine nyrer er et af de vigtigste organer i kroppen. Læs mere om, hvordan man plejer dem og nogle naturlige midler til at holde dem sunde!
Sådan kan man rense og pleje nyrer
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

I virkeligheden er der ingen måde at vide, om dine nyrer har brug for rensning. De, der gennemgår nyrerensning eller afgiftning, siger dog, at de har det meget bedre bagefter. Også mange lidelser har tendens til at forsvinde, såsom stærk hovedpine, træthed, mavesmerter og hudproblemer, ved at rense og pleje nyrer.

Under afgiftningsprocessen skal du huske på, at nogle mennesker kan opleve svær hovedpine. Det må dog ikke blive værre, ellers skal du stoppe behandlingen, selvom disse symptomer er meget almindelige og normale at opleve under udrensning.

Her er nogle tips til, hvordan man kan rense og pleje nyrer!

Hvordan ved du, om du har brug for at rense og pleje nyrer?

Person har ondt i lænd

Selvom der ikke er nogen procedure, der kan fortælle dig, om dine nyrer har brug for rensning, er der visse advarselstegn og lidelser, der kan hjælpe dig med at overveje denne form for behandling.

Hvis du har nyresten, eller hvis du lider af væskeophobning, nyreinfektioner eller type 2-diabetes, så kan en nyreudrensning være gavnlig. Selvom dette kun er nogle af grundene til, at dine nyrer muligvis skal renses.

En nyreudrensning bør kun gennemføres, hvis det anbefales og overvåges af en specialist. De vil normalt foreslå, at du drikker rigeligt med væske, især vand, for at hjælpe med at fjerne alle de toksiner, der findes i nyrerne.

Drikkevand er en fantastisk måde at garantere, at dine nyrer fungerer korrekt. Ideelt set skal du drikke otte glas om dagen eller to liter.

For at sikre, at du får mest muligt ud af din udrensning, skal du spise en diæt med lavt proteinindhold samt undgå mejeriprodukter, kylling, fisk og skaldyr i den tid, du udfører behandlingen.

Det er også vigtigt at undgå koffein, chokolade og alle andre fødevarer, der øger ophobningen af calciumoxalat og urinsyre i nyrerne. Dette skyldes, at de kan forårsage dannelse af nyresten.

Hvordan kan du rense og pleje nyrer?

Mange urter har glimrende naturlige sundhedsmæssige fordele. Hvis du renser dine nyrer, skal du prøve at indarbejde en række planter i din kost, såsom:

Agerpadderok: Dette kan indtages i te for at stimulere nyrerne og urinvejene. Det er også fantastisk til at hjælpe på væskeophobning og generelle problemer med nyrerne og blæren.

Enebær, mælkebøtte, ingefær, brændenælde, persille og rødkløver: Alle disse urter har fremragende sundhedsmæssige fordele ved behandling af nyreproblemer, og de kan indtages som en te. Derudover kan du kombinere disse urter på forskellige måder, hvilket øger deres effektivitet.

Her er flere forskellige fødevarer, der kan hjælpe med at opretholde nyresundheden:

 • Banan.
 • Selleri.
 • Agurk.
 • Nødder og frø.
 • Papaya.
 • Kartoffel.
 • Græskar.
 • Brøndkarse.
 • Vandmelon.

Alle disse fødevarer er vigtige for vores kroppe, når det kommer til at holde vores organer sunde, især vores nyrer.

På trods af vigtigheden af at gennemgå en udrensning af nyrerne skal du sørge for ikke at gøre det for ofte. Dette kan faktisk være skadeligt for dit helbred og føre til større problemer.

Inden du starter denne form for behandling, bør du derfor altid konsultere en specialist, der kan fortælle dig, hvilken slags behandling du har brug for, samt hvor ofte.

Hvordan forhindrer du nyreproblemer?

Til forebyggelse af nyreproblemer er din første og bedste løsning vand. Dette er, fordi det er meget vigtigt at holde din krop konstant hydreret. Du kan reducere dine chancer for at få nyreinfektioner ved blot at forblive hydreret.

Som vi sagde før, er vandmelon en af de bedste fødevarer til at opretholde sunde nyrer, da den er fyldt med vand, dybest set et vanddrivende middel, og anbefales som et naturligt middel til at forhindre nyreproblemer.

For at forhindre nyresygdom, især nyresten, bør du undgå alkoholholdige drikkevarer, rødbeder, brøndkarse, spinat, soja, hvedekim og jordnødder. Chokolade er også meget skadelig for nyresundheden.

Naturlige midler mod nyresten

Illustration af at pleje nyrer

Hvis du stadig døjer med nyresten, kan du prøve nogle af følgende naturlige midler:

 • Bland lidt olivenolie med citronskal og lidt æblecidereddike. Tag en skefuld af denne blanding, og smerten forsvinder. Hvis smerten vender tilbage, kan du gentage processen hver time.
 • Passionsfrugtsaft er også meget nyttig til at eliminere nyresten.
 • Et andet meget effektivt middel er en mælkebøtterodsinfusion, som kan tages to eller tre gange om dagen.
 • Magnesium er et andet stof, der kan hjælpe med at forhindre vækst af nyresten og undgå de smertefulde symptomer, som de forårsager. En mængde på tre hundrede milligram om dagen er nok.

Det er vigtigt at vide, hvilke fødevarer der giver disse fordele, og inkludere dem i din kost. Det er en enkel måde at holde nyresten ude af din krop.

Når du har at gøre med et så vigtigt organ som dine nyrer, er det vigtigt at tage alle de nødvendige forebyggende skridt. Som det gamle ordsprog siger, “hellere forebygge end behandle”.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.