Er du et offer for problemer med vægttab?

Processen med at tabe sig er i teorien idyllisk, men når det kommer til stykket, står tingene ofte i vejen for gode nyheder, når du tjekker din vægt. Hvis dette er tilfældet for dig, er der stor sandsynlighed for, at du laver nogle klassiske fejl. Lær mere om problemer med vægttab.
Er du et offer for problemer med vægttab?

Sidste ændring: 15 august, 2021

Motivationen, når man starter en sund livsstil, er ofte enorm, da folk er inspireret af fantastiske resultater med drastiske ændringer, som de ser hos andre. Imidlertid er tilfældene med problemer med vægttab de hyppigste. Hvorfor opstår disse problemer?

Sandheden er, at konstante slankekure og motion ikke er nok, da du skal passe på flere detaljer og være opmærksom på almindelige fejl. I den forstand, hvis du fortsætter med at læse, vil du opdage hovedårsagerne til, at vægttab bliver for kompliceret for mange.

Vigtigste årsager til problemer med vægttab

Problemer med vægttab skyldes ofte en kombination af årsagerne, som vi vil forklare nedenstående. Med andre ord forekommer de normalt ikke isoleret. Kort sagt, hvis målet er at stoppe med at blive frustreret, hver gang du træder op på en vægt, skal du være opmærksom på følgende faktorer.

1. Drikker for lidt vand

Vands betydning for kroppen er velkendt. Sunde rutiner kan dog overse det grundlæggende og fokusere på punkter, der betragtes som mere komplekse.

Generelt skal man drikke mellem 1,5 og 2 liter vand om dagen. Afhængigt af vægt, højde, alder og aktivitet skal der selvfølgelig foretages justeringer af den samlede mængde.

Udover dette opstår problemer med vægttab, fordi dehydrering påvirker fedt fra forbrænding i din krop. Derfor vil lipolyse under træning ikke være så effektiv, hvis du ikke drikker den nødvendige mængde vand.

En kvinde, der drikker et glas vand

2. Spiser dårligere, end du tror

Ved slankekure prioriteres begreber som at reducere de kalorier, du indtager. Og selvom det er vigtigt, bør det ikke være det eneste, du vurderer for at tabe dig. For eksempel bør du være opmærksom på kroppens reaktion på visse slankekure.

At spise hver 3. eller 4. time kan være en negativ ting, hvis forarbejdede produkter derudover er en del af din kost. Hvis balancen mellem sult og mæthed ikke er korrekt, kan kroppen opfatte, at den kræver en større energibesparelse, og den vil derfor lagre fedtet.

3. Tilstedeværelsen af hyppig stress

Følelsesmæssig stress er en anden barriere for problemer med vægttab. Hvorfor? Fordi det ledsages af energibesparelser på grund af overlevelsesinstinktet. På samme tid bruges mad ofte som et middel til at bremse de ubehagelige følelser, der generer os, hvilket får os til at spise mere, end vi burde, og oftere.

4. Medicinsk indvirkning

Der er medicin, der ændrer kroppens reaktion på vægttab. Hvis du modtager behandling forbundet med depression, diabetes eller forhøjet blodtryk, er et besøg hos en læge afgørende for at undgå uforenelighed med motion.

5. Du dyrker ikke nok fysisk motion

Problemer med vægttab kan komme efter en større ændring. Efter at have overvundet den første fase og bemærket, at du har en slankere figur, opstår der ofte stagnation. Denne situation er normalt et resultat af utilstrækkelig fysisk aktivitet.

Hvis træningsrutinen virkede før for at opnå væsentlige ændringer, er det sandsynligt, at en højere intensitetsjustering er nødvendig, så den fysiske udvikling ikke stopper.

6. For lidt hvile fører til problemer med vægttab

Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i US National Library of Medicine, forbedrer 8 timers søvn i døgnet spiseadfærden og hjælper med at opretholde den ønskede kropsvægt.

At hvile mindre end de minimum anbefalede timer får kortisolniveauer til at stige, hvilket har to virkninger på problemer med vægttab: Øget sult og regenerative hormonunderskud. Begge fører til ophobningen af kropsfedt.

7. Tilstedeværelsen af alkohol i kosten

Som det sidste er vi blandt de vigtigste faktorer, der kan gøre dig til et offer for problemer med vægttab, nødt til at tale om alkohol i din kost. Selvom du ikke er på kur, har stort indtag af alkohol faktisk også negative konsekvenser.

Bare ved at nævne, hvordan det påvirker vægttab, finder vi ud af, at det har de nødvendige kalorier (1 gram alkohol har mere end 7,07 kalorier) til let og hurtigt at modvirke træningen. Derudover forringer det leverfunktionen og svækker evnen til at forbrænde fedt.

En kvinde, der afviser en alkoholholdig drink

Problemer med vægttab begynder med mental sundhed

Problemer med vægttab er en ondskab, som vi ikke bør besætte over, når vi ser, at vores indsats ikke giver det ønskede mål. Faktisk bør det tjene som motivation til at ændre de vaner, der skader os.

Nogle yderligere overvejelser, der kan supplere de syv ovenstående grunde, er følgende:

 • Overvej intermitterende faste.
 • Kend din homøostatiske tærskel.
 • Glem ikke at variere dine træningsrutiner.
 • Bliv ikke distraheret, mens du spiser.
 • Undgå at drikke frugtsaft og sodavand.

Ligeledes er det første skridt, der fører til fysiske ændringer, at tage sig af din mentale sundhed. Med dit sind på det rigtige sted er det ikke en uopnåelig udfordring at tilpasse resten af faktorerne. Foretag de nødvendige ændringer, og find din ideelle vægt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Villarreal S. Prevalencia de la obesidad, patologías crónicas no transmisibles asociadas y su relación con el estrés, hábitos alimentarios y actividad física en los trabajadores del Hospital de la Anexión. Rev. cienc. adm. financ. segur. soc. 2003 Disponible en: http://www.scielo.sa.cr/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1409-12592003000100009&lng=en.
 • Chaput J. Patrones de sueño, calidad de la dieta y balance energético. Physiol Behav. 2014. Disponible en: 10.1016 / j.physbeh.2013.09.006. Publicación electrónica del 17 de septiembre de 2013 PMID: 24051052.
 • Santana S. Relación del estrés laboral con la conducta alimentaria y la obesidad: Consideraciones teóricas y empíricas. Rev. Mex. de trastor. aliment. 2016. Disponible en: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2007-15232016000200135&lng=es. https://doi.org/10.1016/j.rmta.2016.07.002.
 • Dweck J, Jenkins S y Nolan L. El papel de la alimentación emocional y el estrés en la influencia del sueño breve en el consumo de alimentos. Apetito. 2014. Disponible: 10.1016 / j.appet.2013.10.001.
 • Bolet M y Socarrás M. El alcoholismo, consecuencias y prevención. Rev Cubana Invest Bioméd. 2003. Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002003000100004&lng=es.
 • de Morentin Aldabe, Blanca E. Martínez, et al. “Influencia de la administración de psicofármacos en el aumento del peso corporal.” Revista española de nutrición humana y dietética 17.1 (2013): 17-26.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.