Derfor har tibetanske munke stærke hvide tænder

De tibetanske munke passer på deres helbred med påpasselighed, fordi deres krop er sjælens tempel. Takket være disse munke kan vi nyde deres behandlinger til de hvide tænder, vi ønsker os.
Derfor har tibetanske munke stærke hvide tænder

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

I denne artikel vil vi snakke om hvorfor tibetanske munke har stærke hvide tænder. Tibetanske munke er kendt for deres isolering fra den materielle verden for bedre at kunne dykke ned i den spirituelle. Buddhistiske munke går efter at give slip på kroppens lyster, for kun da vil de opnå en indre ro.

På trods af det må de stadig sikre deres fysiske krops velvære, eftersom det er levestedet for deres mest værdifulde kilde: Sjælen. Det er derfor, det er godt at kende lidt til denne kultur for vores eget sunde liv.

Alle ved, at udøverne af denne religion lever langt fra byer uden supermarkeder i gåafstand, og de går ikke regelmæssigt til en tandlæge. Så hvordan kan man forklare det faktum, at munkene er nogle af de sundeste, når det kommer til at have stærke, hvide tænder?

Os i den vestlige verden vil aldrig få hvide tænder som munkene uden at investere i specialiserede behandlinger, såsom tandpastaer, blegecremer og geléer. Selv da vil nogle personer aldrig opnå det.

Hav i baghovedet, at de hvide tænder, som disse munke har, er ledsaget af misundelsesværdige stærke hvide tænder. For dem er udseendet sekundært.

En legendarisk opskrift på stærke hvide tænder

Munke har måske ikke butikker, men de har naturlige midler, som hjælper dem med at passe på deres kroppe, ligesom deres religion dikterer.

Baseret på deres glimrende resultater ønsker vi i dag at dele en opskrift på traditionel tandpasta med bevist effektivitet.

Hvad skal du bruge?

Skaal med hvid groed
 • Kosher eller jodfri salt: Dette er en ren type salt, som jøderne brugte til at krydre deres mad og opbevare dem længere. Du kan finde det i en helsebutik eller på et apotek.
 • Vand

Som du kan se, skal du bruge meget få ingredienser, så du vil ikke få problemer med at lave denne behandling. Læs videre for at finde ud af, hvad du skal gøre.

Mængder

 • 100 ml vand
 • 1 spiseskefuld kosher salt (15 gram)

Fremgangsmåde

 • Kog vandet og lad det køle, indtil det når en behagelig temperatur.
 • Tilsæt saltet til vandet.
 • Lad det stå i mindst et minut.
 • Fjern eventuelt skum, som er tilbage på overfladen.
 • Hvis du er en meget travl person, som ikke har meget tid, kan du koge ekstra vand og gemme det. Du vil miste en meget lille mængde og vil få de samme resultater.

Sådan anvender man denne pasta

Du vil være i stand til at se krystallerne i denne blanding. De er nøglen til denne særlige tandpasta, men lad os først finde ud af, hvordan du skal bruge den.

 • Kom krystallerne på din tandbørste.
 • Børst dine tænder ved at anvende din almindelige metode. Og glem ikke at anvende cirkulære bevægelser for at sikre, at krystallerne når alle hjørnerne.
 • Skyl med den samme opløsning af vand og salt.
 • Gentag dette tre gange om dagen.

Som du kan se, er dette en simpel og billig behandling, som nærmest ikke vil tage mere end et ekstra minut af din tid.

Hvis du spiser ude og ikke ønsker at få dårlig samvittighed, kan du tage denne blanding med dig i din taske. Du skal kun bruge en lille smule, så det er ikke særlig problematisk – og fordelene er utvivlsomme.

Andre tips til at få stærke hvide tænder

Et hvidt smil

Tibetanske munke har andre vaner, som bidrager til denne fantastiske opskrift.

Til at starte med ryger de ikke og drikker ikke alkohol. De anser disse ting som gift, hvis mål er at forveksle det, der ikke er vigtigt, med det, der er.

Du er måske ikke enig, men faktum er, at undgå disse produkter forebygger pletter og slid på ens tænder.

Lignende dette undgår de også at spise sukker, kommercielle desserter og fed mad. Alt dette giver dem en fordel, når det kommer til at få hvide tænder.

Næsten alle de fødevarer, vi spiser i dag, indeholder disse ting, foruden kunstige farvestoffer, som gør det endnu sværere at nå vores mål.

I stedet følger de en kost, som er rig på grøntsager og økologiske produkter. De er mindre slibende, fordi de indeholder færre bakterier. Udover det indeholder de ikke nogen kemikalier, som kan angribe ens emalje på tænderne og forårsage huller.

Det er en oldgammel opskrift fra en gammel kultur, hvis medlemmer nyder lange og sunde liv.

Denne hjemmelavede tandpasta er uskadelig. Men hvis du synes, at det ikke fungerer for dig, så kan du stoppe med at bruge den når som helst.

Det er stadig værd at give det et forsøg. Er du klar til at lade os vide, hvordan det går?

Vi bliver altid glade for at høre fra dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mayo Clinic Staff. (2013). Oral health: Brush up on dental care basics.
  mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/dental/art-20045536
 • Seal out tooth decay. (2012).
  nidcr.nih.gov/OralHealth/Topics/ToothDecay/SealOutToothDecay.htm
 • Taking care of your teeth and mouth. (2015).
  nia.nih.gov/health/taking-care-your-teeth-and-mouth

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.