24 ting, du kan donere eller smide ud, før du flytter ud

En flytning er overvældende bare ved tanken om at flytte alt fra et sted til et andet. Lav en liste over ting, du kan donere eller smide ud for at reducere mængden.
24 ting, du kan donere eller smide ud, før du flytter ud

Sidste ændring: 18 juni, 2023

Hvordan kan man gøre en flytning nemmere og lettere? Ved at vide, hvad man skal og ikke skal tage med, kan man lette den fysiske byrde, udgiften og den stress, som flytningen medfører. I denne proces, som for mange mennesker er kedelig, bør du sortere det, du virkelig ønsker i dit nye hjem, fra de ting, du kan donere eller give væk.

Med denne strategi vil du reducere vanskelighederne, drage fordel af rummene i de nye hjem, prioritere dine ejendele og hjælpe dem, der har brug for nogle af de genstande, du har tilovers. Effektivitet er baseret på organisering.

Selvom du ikke bliver en version af eksperten Marie Kondo, vil du ved at starte med en dybderengøring have en chance for at pakke det, der er nyttigt, og smide det ud, der ikke fungerer længere.

Ting, du kan donere

Før du giver dine ting væk, skal du først evaluere, om du får brug for dem.

Overvej klimaet i dit nye område, om du har en have, om der er en pool osv. Husk også, at det er bedre at smide beskadigede genstande væk: Hvis de ikke længere er brugbare, er det dårlig stil at give dem væk. Det, du kan donere, er det, vi nævner nedenstående.

1. Tøj og sko i god stand er ting, du kan donere før en flytning

Inkludér det tilbehør, du ikke længere bruger. Vær modig og gå dit skab igennem for at finde ud af, hvad der ikke længere passer dig.

Tøj, der ikke passer i din nuværende størrelse, sko, du opgav for mere end et år siden, smykker og bælter, der ikke passer til din stil. Jeg er sikker på, at nogen vil sætte pris på det. Benyt lejligheden til at aflevere nogle overskydende bøjler for at reducere omfanget af flytningen.

2. Bøger og blade: Genstande, du kan donere

En masse gamle bøger
Så længe de er i god stand, er det en god idé at donere bøger, så en anden kan bruge dem. Hvis ikke, så genbrug papiret.

Andre ting, du kan donere, er bøger og blade, du allerede har læst. Et bibliotek, en skole eller et medborgerhus vil sætte pris på det.

Hvis du ønsker det, kan du beholde dine favoritter eller søge på internettet efter deres elektroniske version for at reducere antallet af kasser og prisen fra flyttefirmaet.

Det samme gælder for magasiner. Måske har du gemt dem på grund af et bestemt emne, men med tiden er de blevet til papiraffald. Donér dem, eller genbrug dem! Hvis du har flere abonnementer, kan du se, om du kan lave dem om til digitale.

Vi tror også, at du vil være interesseret i at læse dette: Sådan kan du genbruge en sprayflaske: 6 interessante ting, du kan lave

3. Brugte redskaber

Vent ikke, til det er tid til at pakke. Lav i god tid en oversigt over køkkenet, hvor du har brug for service, pander, bestik og vigtige redskaber.

Tjek, hvad der er funktionelt eller har affektionsværdi. Resten (såsom glas eller genstande, der ikke passer til sættet) kan du give til nogen, der har brug for dem. Tænk på, at mens en skål samler støv i dit hus, er der måske en anden, der har brug for den.

4. Møbler, der ikke passer til indretningen i det nye hus

Afhængigt af husets eller lejlighedens rum vil visse møbler sandsynligvis ikke passe ind. Hvis de er velbevarede eller har næsten umærkelige skader, kan du donere dem til en institution. Bare vær ærlig og forklar, hvis de skal repareres.

Når det er muligt, så udskift dine gamle møbler med nogle, der passer til indretningen i dit nye hjem.

5. Gammelt legetøj er ting, du kan donere

Blandt de ting, du kan donere, før du flytter, skiller legetøj sig ud, især hvis dine børn er blevet voksne og ikke bruger det. I en anden familie med børn vil legetøj få en bedre anvendelse. Dette forslag omfatter gamle spillekonsoller eller multimedieafspillere sammen med deres komponenter og kabler.

6. Musikinstrumenter

Det er indlysende, at hvis du spiller på dem, vil du gerne beholde dem. Ellers er det bedst at lade andre nyde dem. Nogle gange køber man musikinstrumenter i håb om at lære at spille på dem, men det sker ikke altid, enten på grund af manglende interesse, manglende tid, eller fordi købet simpelthen var en impuls. Giv dem til en anden.

7. Sportsudstyr, der ikke bliver brugt, er ting, du kan donere

Det er det samme som med musikinstrumenter: Hvis der ikke er planer om at genoptage spillet, så lad være med at tage sportsudstyr med i flytningen. Lejre, lokale hold eller et familiemedlem eller en ven vil sætte pris på dem. Desuden sparer du udgiften til at købe nyt.

8. Sengetøj

Måske vil du ikke længere have gamle lagner, fordi de er falmede eller slidte. Dyreinternater har altid brug for denne type donationer. Men hvis deres tilstand ikke engang passer til dem, kan de måske være nyttige som klude til rengøring eller til at dække af, mens du maler.

9. Film på DVD og VHS-bånd

Medmindre du kan lide at samle på antikviteter, er en flytning den perfekte undskyldning for at komme af med film og musik, der er optaget på forældede medier, som du har samlet gennem årene og nu har på digitale platforme.

Donér dette materiale til en genbrugsbutik.

10. Kæledyrslegetøj er ting, du kan donere

Hvis du har en masse legetøj til kæledyr, kan det være en god idé at give noget af det til andre dyr i kvarteret eller på et internat. Det er nok på tide at gøre plads til noget nyt. Men lad være med at tage din hunds eller kats yndlingslegetøj, for de holder af deres ting.

Hund og dreng leger med bold som eksempel på ting, man kan donere før en flytning
Nogle gange deler børn og kæledyr legetøj. Du kan benytte lejligheden til at forny dem begge.

Kunne du lide denne artikel? Du kan måske også lide at læse: 8 tips til effektiv dybderengøring af dit hjem

11. Alkohol: Ting, du kan donere eller give i gave

Du kan give alkohol som gave for at undgå ulykker under transporten i flyttebilen. Glasflasker kan gå i stykker og gøre alt vådt.

Hvis det er tomme flasker, kan du aflevere dem til genbrug.

12. Gamle tæpper er noget, du kan donere før en flytning

Ud over at optage plads er tæpper tunge. Hvis dem, du har, er langt fra den stemning, du gerne vil have i det nye hjem, så giv dem væk. Det er en af de ting, du kan donere, så andre kan få glæde af dem.

Ting, du kan smide ud eller genbruge

For at fuldende listen over de 24 ting, du kan skille dig af med, inden du flytter, kan du tjekke disse 12 ting, som det er bedst at smide ud. Nogle af dem vil overraske dig.

1. Udløbet mad

Gå igennem og ryd op i dit spisekammer, fryser og køleskab, så du kan komme af med det, der er blevet dårligt, og begynde at tilberede det, der er tilbage. Smid alt ud, der er udløbet.

2. Udgået medicin

En bunke piller
Jo længere tid der går, siden en medicins udløbsdato, jo mindre effektiv er den.

Af samme grund som med udgået mad skal medicin, der har overskredet udløbsdatoen, smides ud. Hvis du indtager den, risikerer du dit helbred. Derfor må du ikke donere eller tage den med dig.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) advarer om, at udløbne medicinske produkter ikke har den samme effektivitet på grund af ændringen i deres kemiske sammensætning. De foreslår også, at man afleverer dem til et apotek, som vil bortskaffe dem.

Hvis det ikke er muligt, anbefaler FDA, at man blander lægemidlerne med stoffer som f.eks. kattegrus, forsegler dem, smider dem væk og sletter mærkningen, før flasken bortskaffes.

3. Gamle madrasser og puder

Det siges, at efter 10 års brug tilbyder en madras ikke den samme komfort. Det rigtige at gøre ville være at opdatere den. Det samme sker med puder, hvis levetid er kortere end madrassernes.

I modsætning til madrasser er vedligeholdelsen af puder enklere, fordi du kan vaske dem ved at fjerne fyldet uden så mange komplikationer. Men hvis det er en model, der ikke tillader sporadisk rengøring, skal du også smide den væk.

Måske har du ikke overvejet det, men en madras og en pudes dårlige tilstand påvirker den dårlige hvile. Ifølge artiklen Søvnforstyrrelser: hvad er de, og hvad er deres konsekvenser? går det ud over menneskets fysiske og mentale funktion, hvis man ikke sover godt.

4. Gamle rengøringsmidler

Nogle af disse produkter har været opbevaret i lang tid og mister deres effektivitet, eller de er gamle svampe og klude. Fjern dem fra listen over ting, du kan donere, og smid dem direkte i skraldespanden.

5. Beskadiget makeup

Huden kan lide uoprettelig skade, hvis den kommer i kontakt med udløbne produkter, står der i en artikel fra University Private Hospital of Cordoba. Det er bedre at investere i ny makeup i stedet for at tage en chance med den, der er blevet dårlig, og som du stadig har, fordi du måske kan lide farven.

6. Gamle papirer

Det er sandsynligt, at alle har en bunke kontormateriale og dokumenter derhjemme, som ikke er gyldige, eller som de ikke vil bruge nu eller i fremtiden.

Du har to muligheder: Enten tager du dem med til en genbrugsstation, eller også digitaliserer du dem og skiller dig af med dem. Hvis nogle af dem indeholder fortrolige oplysninger, findes der makuleringstjenester, så du kan føle dig mere sikker.

7. Ødelagte håndklæder

Der er et punkt, hvor håndklæder ikke engang er gode til klude: Du skal smide dem ud. Tænk ikke engang på at beholde dem for at tilbyde dem til besøgende. Det vil ikke se godt ud, fordi de er så grimme.

8. Nipsgenstande: Ting, du kan donere eller smide ud

Dette omfatter udstoppede dyr, pynt, notesbøger, plakater eller ting, som du har beholdt, fordi de engang virkede pæne og relevante. I dag har de ingen funktion.

9. Malerdåser

Hvor mange er der i din kælder eller garage? Det er rigtigt, at de har tjent til at friske væggene op, men de er allerede åbne, så de vil ikke være til stor hjælp i det nye hus. Og slet ikke, hvis farverne ikke passer sammen. Desuden er de sandsynligvis beskadigede.

En dåse med maling
Åbne malerdåser vil ikke være brugbare i det nye hus. Desuden er det besværligt at transportere dem.

10. Ødelagte apparater

Apparater som blendere, mikrobølgeovne, kaffemaskiner eller andre, der ikke bliver brugt, men som du beholder i håb om at få nogle reservedele ud af dem, er ikke værd at tage med i det nye hus. Tag et kig på alt det tilbehør med korroderede ledninger, dårlige stik eller som ikke vil tænde. Glem alt om dem!

11. Slidt værktøj

En skruetrækker med en stum spids gør ikke arbejdet ordentligt. Ligesom dette værktøj kan der være andre i dit gør-det-selv-sæt. Dem, der ikke tjener deres formål, har en bedre plads i skraldespanden.

12. Plastbeholdere

Plastbeholdere, der ikke er i god stand, og som du ikke kan erstatte med et garantiprogram, skal i skraldespanden. Tjek på forhånd, om de har genbrugssymbolet, og kontakt en genbrugsstation.

Hvordan kan du minimere antallet af ting, du skal flytte, med disse ting, du kan donere eller smide ud?

At flytte er ikke en beslutning, der træffes fra den ene dag til den anden, så du vil helt sikkert have tid til at organisere og tage hensyn til nogle tips, der vil reducere mængden af kasser.

Når du er ved at flytte, så prøv ikke at købe så meget. Undgå at fylde skabe, skuffer og køleskabet. Brug først det, der er ved at udløbe eller løbe tør. Det inkluderer mad og personlige hygiejneprodukter.

Sortér på forhånd, så du har tid til at klassificere de ting, du kan donere, og det, der bliver. Det gør processen lettere, hvis du organiserer efter kategori i stedet for efter rum. Når du gør det, skal du mærke kasserne, så du ved, hvilket rum hver ting hører til i det nye hjem, hvilke ting du vil donere, og hvad du vil smide ud.

Ved at følge disse anbefalinger er du sikker på at få en lykkelig – og nem – flytning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.