6 ting, din partner aldrig bør bede dig om

Hvis din partner beslutter, at en drøm, mål eller interesse ikke længere er vigtig eller nødvendig for dig, er dette et tegn på et usundt forhold, hvor den ene person har overdreven kontrol over den anden.
6 ting, din partner aldrig bør bede dig om

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Elsker du din partner så meget, at du tror, ​​du ville gøre hvad som helst for ham eller hende? Selvom det er almindeligt at prøve at forbedre os selv, når vi er sammen med en anden person, er der visse ting, som en partner aldrig bør bede om, at man gør.

Hvis du ikke er sikker på, hvad disse ting er, skal du fortsætte med at læse. I det følgende vil vi forklare disse tilfælde, og hvornår det er sundt at sætte grænser og ikke lade den anden person tage kontrol.

Ting, som en partner aldrig bør bede om

Alle de punkter, vi berører nedenfor, kan påvirke dit følelsesmæssige eller fysiske helbred. For at have et sundt forhold er dette nogle ting, som en partner aldrig bør bede om:

1. At ændre, hvem du er

Én ting, en partner aldrig bør bede om, er at ændre din personlighed eller kopiere en andens personlighed eller opførsel.

Det betyder ikke noget, hvis din partner ville foretrække, at du var blond, eller hvis din partner elskede, hvordan hans eller hendes eks så ud – du behøver ikke ændre noget ved dig selv, hvis du ikke vil.

Det handler ikke kun om at elske den person, du er. Det handler også om at respektere dig selv, din frygt, dine udfordringer og din fortid.

Læs også: Lever du i et usundt forhold?

Den eneste tidspunkt, det er acceptabelt for din partner at foreslå, at du ændrer et aspekt af dig selv, er, hvis det beskadiger eller påvirker dig negativt på en eller anden måde. For eksempel, hvis du er en meget negativ person eller har vaner, der påvirker dit helbred, er det acceptabelt for din partner at foreslå visse forbedringer.

De bør dog kun være forslag og bør gives baseret på kærlighed til dig og dit velbefindende. Når alt kommer til alt, hvis din partner ikke elsker, den du er på godt og ondt, bør han eller hun måske ikke være sammen med dig.

2. At opgive dine drømme

En anden ting, en partner aldrig bør bede om, er, at man opgiver sine drømme eller interesser.

Der er mange mennesker, der opgiver deres karriere eller skifter karriere for deres partner eller familie.

Hvis parret har en åben samtale om dette, og begge parter er lige enige om, at dette er den bedste beslutning for deres familie og deres individuelle lykke, så er det okay.

Det er dog et problem, hvis din partner beslutter på dine vegne, at en drøm, et mål eller en interesse ikke længere er vigtig eller nødvendig. Dette er et tegn på et usundt forhold, hvor den ene person har overdreven kontrol over den anden.

3. At presse dig til at gøre noget, du ikke er komfortabel med

Din partner bør heller aldrig tvinge dig eller presse dig til at gøre noget, som du føler dig utilpas med. Især når det kommer til intimitet.

Vi har alle vores egne grænser og fetisher, som vi kan udforske sammen med vores partner. Dette kan også hjælpe os med at føle os mere sikre på os selv og vores seksualitet.

Din partner bør dog aldrig presse eller tvinge dig til at udføre nogen intim handling, som du ikke er komfortabel med. Dette vil påvirke dit forhold dybt og er en form for misbrug.

Naturligvis kan du og din partner med sund kommunikation diskutere disse grænser og ønsker, og I kan arbejde sammen for at forsøge at bryde tabuer eller gøre dig mere komfortabel med en bestemt idé. Nøglen er at kommunikere og være tålmodig og kun gøre noget, når I begge har det godt med det.

4. At isolere dig selv fra dine elskede er noget, som en partner aldrig bør bede om

Dine venner og familie er din støttegruppe og udgør en vigtig del af dit liv. Derfor må din partner aldrig bede dig om at distancere dig fra en elsket.

Din partner kommer måske ikke godt ud af det med en ven eller et familiemedlem. Men dette behøver ikke at være noget alvorligt, der påvirker dit forhold til nogen ​af dem.

Læs også: Sådan kommer du ud af et giftigt forhold

Din partner bør aldrig bede dig om ikke at gå ud med venner eller familie eller at blive alene hjemme. Hvis du befinder dig i denne situation, skal du tale med en, du har tillid til, for at sikre dig, at dit forhold er sundt og ikke bliver skadeligt for dig.

Partnere, der begår overgreb eller er voldelige, distancerer ofte deres offer fra enhver, der kan tilbyde støtte til denne person. Derfor er det vigtigt at være forsigtig i denne situation.

5. Invadere dit privatliv

En af de ting, en partner aldrig bør bede om, er, at man opgiver sin ret til privatliv, som denne mand, der tjekker partners telefon

Nogle mennesker mener, at der ikke bør være noget privatliv i et forhold. Dette er dog noget, som en partner ikke bør bede om.

Det er acceptabelt for din partner at bruge din telefon, hvis han eller hun er løbet tør for batteri eller har glemt deres derhjemme. F.eks. hvis vedkommende har brug for at foretage et presserende opkald. Din partner bør dog ikke overvåge alle, du snakker med på din telefon, eller kigge dig over skulderen for at se enhver besked.

Du skal altid holde dine adgangskoder, økonomiske data og andre følsomme oplysninger hemmelige.

I det tilfælde, hvor du vil dele en adgangskode, skal det altid være, fordi du vil og ikke fordi du føler dig forpligtet til det, eller din partner tvinger eller presser dig til det.

6. At du er ansvarlig for alt er noget, som en partner aldrig bør bede om

Hver person har sine egne færdigheder og egenskaber, der gør ham eller hende gode til bestemte ting. Derfor er det kun normalt, at hver person påtager sig visse roller inden for et forhold, som de i sagens natur er bedre egnet til.

For eksempel, hvis en person har det godt med økonomien, tager han eller hun kontrol over familiefinanserne. På den anden side, hvis man er en fremragende kok, kan han eller hun stå for mere madlavning.

En ting, som en partner aldrig bør bede om, er, at du tager ansvar for alt. Dette vil dræne din energi, få dig til at blive overvældet og ofte føre til harme eller frustration i forholdet.

I stedet skal hver person have sit eget ansvar inden for forholdet.

Er der andre ting, som din partner aldrig bør bede dig om?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.