Ting, du skal overveje, når du køber dine næste briller med styrke

Briller med styrke er afgørende, hvis du har brug for synskorrektion. Sørg for at overveje disse faktorer for at få det bedst mulige par.
Ting, du skal overveje, når du køber dine næste briller med styrke

Sidste ændring: 03 april, 2024

Hvis du bruger briller med styrke for at forbedre dit syn, er du ikke alene. Over 79 % af voksne amerikanere bruger en eller anden form for synskorrektion, herunder briller, for at se bedre. Men det er også sandt, at briller ikke er noget, man kun køber én gang i livet.

Hvis du oftere oplever hovedpine, sløret syn eller lysfølsomhed, selvom du bruger briller, er det måske på tide at udskifte dem. Vil du have det bedste ud af dit næste par briller med styrke? Her er nogle af de ting, du skal overveje:

Hvad du skal overveje, før du køber dine næste briller med styrke

Dit behov for styrke

Den vigtigste grund til at få nye briller er, at din styrke trænger til en opdatering. Brug af briller med gamle recepter forårsager de ubehagelige symptomer, der er nævnt ovenfor, som hovedpine og øget lysfølsomhed. Det er derfor, vi understreger vigtigheden af at få foretaget en øjenundersøgelse hvert år, uanset om du oplever problemer eller ej.

Selv om nogle måske vil være imod denne hyppighed, vil det hjælpe dig med at få en præcis og opdateret recept og undgå ovenstående symptomer. Det giver dig endda mulighed for at opdage øjensygdomme og synstab, før de opstår.

Afslutningsvis betyder regelmæssige øjenundersøgelser, at din optometrist kan anbefale de bedste justeringer til dit næste par. Hvis du har brug for nye briller, så bestil en synsprøve for at få din nye recept – og planlæg fremtidige årlige besøg, så du kan få nye briller, så snart du har brug for dem.

Dine nye brillestel

To andre grunde til, at du måske vil have nye linser med styrke, er, hvis dit nuværende par sidder ubehageligt eller ikke passer til dine personlige præferencer. Hvis du vælger et par, der passer til dit ansigts konturer, vil de sidde sikkert på plads uden at glide af eller være stramme nok til at forårsage ubehag.

Du kan tjekke dette ved at sikre, at de ikke rører din kind og hviler fast på din næse, ører og siderne af dit hoved uden at føles for stramme eller for løse.

Valg af brillestel er også en ny mulighed for at vise din personlige stil: Du kan vælge noget klassisk, kunstnerisk eller endda retro – og hvis du køber online, kan du udnytte virtuelle prøver for at sikre, at du kan lide, hvordan de ser ud, før du køber dem. Hvis du ikke kunne lide dit sidste par briller med styrke, så prøv disse kriterier for at sikre, at dine nye briller passer bedre til dig.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Nøglerne til god visuel hygiejne

Ekstra belægninger til briller med styrke

Før du afslutter et køb, bliver du ofte spurgt, om du vil tilføje ekstra linsebelægninger. Du sprang dem måske over sidste gang, fordi de koster ekstra. Men de kan faktisk øge ydeevnen og holdbarheden af dine nye briller med styrke – så overvej at få dem denne gang. Du kan f.eks. prøve UV-belagte glas, hvis du tilbringer meget tid udendørs: De vil være lige så effektive som solbriller.

Hvis du ofte kører bil, vil antirefleksbelægninger beskytte dig mod blænding på vejen. Antidug-belægninger vil fjerne den irriterende kondens, der opbygges på dine linser. Ridseafvisende belægninger vil være særligt nyttige for mere klodsede brillebærere. Tag dig tid til at vurdere, hvad dine øjne har brug for. Invester i de nødvendige glasbelægninger, og få mere ud af dine nye briller med styrke.

Forebyggende foranstaltninger

Ulykker sker, og køb af nye briller med styrke er et godt tidspunkt til at tænke fremad. Du kan overveje at købe et ekstra par, så du har en backup, når du har brug for det.

Alternativt tilbyder nogle forhandlere beskyttelsesplaner. De giver dig mulighed for at reparere revnede stel, ridsede glas og andre lignende reparationer i op til et år. Dem kan du købe sammen med dine nye receptpligtige briller. Vælg en backup-mulighed, der giver dig ro i sindet, så du er forberedt, hvis dine briller bliver beskadiget.

Briller på recept er afgørende, hvis du har brug for synskorrektion. Sørg for at overveje ovenstående faktorer for at få det bedst mulige par, når du køber et nyt par.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.