7 tips til at indrette dit hjem med neonlys

Du har måske set neonlys i bekendtes hjem eller på sociale netværk. De er gode til at fremhæve visse aspekter.
7 tips til at indrette dit hjem med neonlys

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 14 februar, 2023

Du har måske set neonlys i bekendtes hjem eller på sociale netværk. Faktisk er de fantastiske til at fremhæve bestemte områder i rummet eller placere skilte i gangene. Men det er blot nogle af grundene til at indrette dit hjem med neonlys.

Men for at nyde deres slående æstetik uden at gå over gevind, er det en god idé at kende nogle tips til, hvordan du kan bruge dem i din indretning. Vi giver dig alle de bedste tips her.

Hvad er neonlys?

Neon er en inert gas, der findes i jordens atmosfære. Den blev opdaget i slutningen af det 19. århundrede af to britiske kemikere. I 1920’erne blev den moderne til belysning af skilte og reklamer, især i de tætbefolkede gader i New Yorks centrum.

Den slående effektivitet af denne type belysning skyldes ædelgassen i rørene. Men neonlys kan faktisk bestå af helium, argon, xenon og andre gasser. De giver hver især forskellige farver.

I 1950’erne og 1960’erne begyndte restauranter og caféer at bruge dem hyppigere og hyppigere. Siden da har neonlys været tæt forbundet med disse typer af etablissementer samt barer og natklubber. Så indretningstendenser, der omfatter neonlys i hjemmet, bliver mere og mere almindelige.

Kvinde omgivet af neonlys

Grunde til at indrette dit hjem med neonlys

At bruge excentriciteten fra disse lys på strategiske steder i hjemmet giver en moderne komponent i rummet. Med denne type belysning er det muligt at øge opmærksomheden i en bestemt afdeling, da de let fanger øjnene på grund af deres stærke lysstyrke.

Der er mange grunde og fordele, der tilbydes ved at indrette dit hjem med neonlys:

  • Alsidighed. Producenterne tilbyder alle slags designs. Nogle er endda skræddersyede, med former, bogstaver, symboler og budskaber, som kunden selv vælger.
  • Du kan bruge dem i forskellige rum. De mange forskellige formater giver mulighed for at tilpasse neonpynt til forskellige rum i hjemmet. Det kan være alt fra børnebilleder til skilte til gangen.
  • Personlighed. Neonlys bringer en unik komponent til rummet. De er markante og originale, så de skal kombineres godt for ikke at blive overdrevne.
  • De kan være vintage eller futuristiske. Afhængigt af typen af skilt og det sted, hvor det er placeret, er det muligt at tilpasse neonlys til både vintage og futuristisk indretning.
  • De bruger ikke så meget strøm. Sammenlignet med andre almindelige lamper er strømforbruget for neonbelysning lavt, så det er muligt at lade dem være tændt i længere tid.

Vi tror, at du måske også vil kunne lide at læse denne artikel: Orientalsk chic: Den nye tendens inden for boligindretning

De bedste tips til at indrette dit hjem med neonlys

At få en neonbelysningsinstallation i overensstemmelse med boligens stil er muligt ved at følge disse anbefalinger. Valget varierer alt efter væggenes farve, rummet og den personlige smag.

1. Skræddersyede skilte

Det er ikke nødvendigt, at alle skilte har den legendariske bar eller velkommen i deres inskriptioner. Da neonlys er blevet moderne på væggene i hjemmet, tilbyder mange producenter tilpasningsservice. På den måde er det muligt at placere ord eller sætninger, der er af personlig smag, og som passer godt til resten af din indretning.

Der kan installeres en pil for at markere vejen til badeværelset. Der kan også placeres et skilt med ordet udgang over bagdøren. Design med citater, symboler og endda sangtekster er meget almindelige.

2. Lad være med at overdrive

Indretningsdesign med cremefarvede, beige eller hvide nuancer kan også indeholde neonlys. I disse tilfælde er det dog vigtigt ikke at gå over gevind med farverne.

Der er ikke kun grønne, blå eller lilla muligheder. Der er også hvide og pastelfarvede, som går bedre til diskrete miljøer.

3. Indret med neonlys på børneværelset

Et af de mest gængse områder til denne belysning er børneværelset. Design i form af dyr, børnefigurer eller skyer og regnbuer inspirerer børn til at sætte fantasien i gang. Med et neonlys vil de, ud over at forskønne væggene, ikke længere skulle bekymre sig om mørket!

4. Neon i soveværelser

Hvis beslutningen er at placere neonlys i dit soveværelse, er det bedst også at ty til subtilitet. Mange vælger motiver med inspirerende sætninger.

Hvis mørk maling er fremherskende, skal du bruge hvide nuancer for at få dem til at skille sig ud. På den anden side er det muligt at bruge lilla eller mørkeblå alternativer for at skabe intime atmosfærer uden brug af en lampe.

5. Alternative rum til neonlys

En idé, for ikke hurtigt at blive træt af den opmærksomhed, som disse lys kræver, er at placere dem i andre områder af dit hjem. Således kan gange, kontorer, badeværelser og køkkener indrettes med skilte eller inspirerende sætninger.

Der findes også mindre varianter, som kan placeres på hylder eller skriveborde. Disse kan fungere til at fremhæve andre dekorative genstande.

Lampe med teksten love ved siden af seng

6. Rammer og spejle

Neonlys er meget nyttige til at indramme et bestemt rum eller objekt, som du ønsker at fremhæve. Det kan du f.eks. gøre med billeder eller prints på væggen.

De er også meget populære til at afgrænse spejle. De hvide farver fremhæver nemlig glasset og tilfører karakter og originalitet.

7. Tilføj lidt variation til din vægindretning

De mest almindelige genstande, der dekorerer væggene, er malerier, plakater og fotografier. Installation af et neonskilt er et alternativ til disse elementer.

Neonbelysning kan erstatte flere genstande på én gang på grund af dens stærke tilstedeværelse og lysstyrke. De er også velegnede til murede eller mønstrede vægge.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Seks måder at gøre soveværelset mere enkelt på

Tag hensyn til pladsen, når du vil indrette dit hjem med neonlys

Selv om der findes mindre skilte, er det nødvendigt at have et stort rum, så neonlyset ikke invaderer hele rummet. Således forhindrer dette, at lysene overskygger de andre dekorative elementer, der pryder rummet. Afslutningsvis er det ikke tilrådeligt at kombinere neonbelysning med andet stærkt lys.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.