Sådan kan du indrette et børneværelse

Dit barns værelse er et meget vigtigt emne. Det er det sted, de tilbringer mest tid, og de bør være godt tilpas der. Hvordan skal du møblere det? Hvor stort skal det være? Der er nogle vigtige retningslinjer, der skal følges, og dem fortæller vi dig om i dag.
Sådan kan du indrette et børneværelse

Sidste ændring: 09 august, 2022

Dit barns soveværelse er højst sandsynligt som en lille jungle inde i dit hjem. Det er nok altid fyldt med farveblyanter, legetøj, sko og tøj overalt på gulvet. Hvis deres værelse så også er rimelig lille, kan situationen nemt blive kaotisk. Bare rolig. Det behøver ikke være sådan. Du kan nemt indrette et børneværelse ordentligt.

I dag vil vi gerne dele nogle tricks til at indrette et børneværelse og holde det rydeligt. Der er mange forskellige måder at indrette et børneværelse på, og disse afhænger hovedsageligt af dit barns præferencer, alder, samt hvor meget plads i har.

Børn føler sig bedre tilpas i et hyggeligt soveværelse, der afspejler deres personlighed. Derfor er der mange praktiske ting, du skal huske. Læs med for at få vores vejledning.

Tips til at indrette et børneværelse

Et minimalistisk værelse

Gode møbler til at indrette et børneværelse

Jo færre elementer du har i et børneværelse, jo nemmere er det at holde det pænt og organiseret. Derudover får dit barn også et større legeområde.

Møblerne på værelset skal være funktionelle. Ud over deres seng skal de have et bord eller et skrivebord. De har brug for møbler, der giver dem mulighed for at opbevare mange ting.

Du skal dog ikke overfylde rummet med unødvendige møbler eller genstande. Husk, at børn har brug for meget fri plads til at lege og bevæge sig rundt.

Ligeledes er det bedre ikke at have for meget legetøj fremme på én gang. Det er bedst at opbevare hvert stykke legetøj, så de kan tage dem frem, når de ønsker det. På denne måde er det kun det legetøj, de vil bruge den dag, der kommer til at rode.

Respekter deres præferencer

Den bedste måde at bestemme, hvad der skal være på et børneværelse, er ved at lytte til dem. Det skal passe til deres smag, interesser og yndlingsfarver.

Du må aldrig glemme, at dette er deres verden, ikke din. De skal kunne føle sig tilpas i det og identificere sig med det. Mal det med sjove farver.

Når et barn har det godt på deres værelse, vil de også have nemmere ved at rydde op. Det skal være nemt at holde orden, så sørg for, at alt har en plads. Derfor er det en god idé at overveje en opbevaringsenhed, når det kommer til at indrette et børneværelse.

Opbevaringsenheder

Opbevaringsenhed, der er god til at indrette et børneværelse

Det vigtige her er at have områder, hvor du kan organisere og placere alle dine børns ejendele.

Ville det ikke være dejligt, hvis du kunne undgå unødvendige konflikter og skænderier om at holde et værelse rent? Den bedste måde at gøre det på, er ved at lære dine børn at passe på deres legetøj. Du kan dog hjælpe dem på vej, ved at give dem de rette møbler til dette formål.

Holdere og kasser på hjul er virkelig praktiske. Vi anbefaler, at du tilpasser dem til dit barns højde, så de hele tiden er inden for deres rækkevidde. Du kan også tilføje etiketter. På den måde kan børn lære at sortere i kategorier.

Der er meget mere plads, end du tror i et lille soveværelse. Du kan endda udnytte pladsen under sengen. Der findes faktisk allerede en masse senge med opbevaring under. De har alle mulige forskellige funktioner, som f.eks. skuffer. Disse er ideelle til at opbevare en masse ting. De lave skuffer er også praktiske for børn.

Hvis dit barns seng ikke allerede har skuffer, kan du tilføje nogle kasser med hjul, der passer i højden. Det er faktisk en rigtig god idé, hvis du har svært ved at holde orden på alt legetøjet. Husk dog på ikke at overfylde skufferne eller komme tunge ting i dem, da dine børn kan komme til skade, hvis de prøver at flytte dem.

Læs også: Otte fordele ved at tegne for børn

Små rum

Der er mange måder og tricks til at optimere et lille rum.

Det første, du skal gøre, når du indretter et lille rum, er at vælge en god seng. Der findes mange forskellige sammenfoldelige senge, hvilket er en rigtig god idé til et lille værelse. På den måde har barnet god plads i løbet af dagen, så de kan bevæge sig frit rundt. Om aftenen foldes de nemt ud igen. Det er både let og praktisk.

En hævet seng er en anden god mulighed til små rum. Det er lidt som en køjeseng, men kun med en seng. Pladsen under sengen er tom, så du kan sætte et skrivebord eller et tæppe, for at lave et hyggeligt legeområde på dit barns værelse.

Hvis det soveværelse, du møblerer, er til mere end et barn, er køjesenge en virkelig praktisk løsning.

Læs også: Syv almindelige madfejl for forældre

Væggene er vigtige, når man skal indrette et børneværelse

Vægmaleri på barns værelse

Selvom du måske ikke selv har tænkt så meget over væggene, er de enormt nyttige til at placere alle mulige ting. Du kan hænge hylder og kroge op. Du kan også finde opbevaring, der kan hænge på døren.

Uanset hvad du gør, skal du huske, at det er til et barn. Møblér det, som et barn ville have det.

Det kan interessere dig ...
5 nemme hjemmelavede lampeskærme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 nemme hjemmelavede lampeskærme

Belysningen fra disse dekorative, hjemmelavede lampeskærme er perfekt til, når du vil skabe en hyggelig og unik stemning i et værelse i dit hjem.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.