Tips til at løbe efter en lang pause

Det er vigtigt at acceptere dine grænser og ikke forsøge at presse dig selv for hårdt for at komme tilbage til løb efter en lang pause. Det handler om at minimere risikoen for skader. Her er et par tips!
Tips til at løbe efter en lang pause

Sidste ændring: 17 september, 2021

Hvis du har haft en længere pause, hvor du ikke har motioneret så meget, ønsker du måske at komme i gang igen. Det kan være hårdt at starte op, men vi giver dig de bedste tips til at begynde at løbe efter en lang pause.

Problemet er, at det kan være udfordrende og endda for aggressivt for kroppen efter at have været hjemme og have været inaktiv i så lang tid, hvis du starter på et intenst trænings- eller løbeprogram..

Desuden løber mange mennesker for første gang. Det skyldes, at det virker som en nem måde at begynde at motionere på. Dagens artikel giver dig nogle tips til at løbe efter en lang pause.

Hvornår og hvordan kan man begynde at løbe efter en lang pause?

En kvinde, der løber udenfor

Nyttige tips til løb

Inden du skal ud at løbe, skal du være opmærksom på, at det er normalt ikke at være i samme fysiske form, som du var før den lange pause. Af denne grund skal du starte gradvist og ikke overdrive det i løbet af de første dage.

Du bør planlægge en rute, før du løber. Det er også vigtigt at varme op hjemme på forhånd for at forhindre skader.

Det er bedst at starte forsigtigt, når du begynder at løbe, så prøv en let løbetur på cirka ti minutter.

Ting, man bør huske på

En udmattet kvinde er begyndt at løbe efter en lang pause

Kend dine grænser, og hold et sundt tempo i henhold til dem. Personer, der ikke er vant til at løbe, skal begynde at gøre det forsigtigt uden at overdrive det den første dag. Det samme gælder, hvis du ikke har været fysisk aktiv i lang tid.

Frem for alt skal du være forsigtig og undgå risikoen for skader så meget som muligt.

Husk også, at løb er en vane, ikke noget du gør lejlighedsvis. Stræk dine muskler ordentligt ud derhjemme, når du er færdig.

Du skal være opmærksom på, at det er i dine hænder at forblive sund.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • García, M. (3 mayo 2020). Los consejos para salir a correr que no verás publicados en el BOE. Retrieved May 5, 2020, from https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2020/05/03/5ead8afdfc6c83837d8b4607.html
  • Lee DC, Pate RR, Lavie CJ, Sui X, Church TS, Blair SN. Leisure-time running reduces all-cause and cardiovascular mortality risk [published correction appears in J Am Coll Cardiol. 2014 Oct 7;64(14):1537]. J Am Coll Cardiol. 2014;64(5):472‐481. doi:10.1016/j.jacc.2014.04.058
  • Warburton DE, Nicol CW, Bredin SS. Health benefits of physical activity: the evidence. CMAJ. 2006;174(6):801‐809. doi:10.1503/cmaj.051351

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.