Tips og hjemmemidler til at stoppe snorken

Hvis din snorken skyldes forkølelse eller allergi, er det effektivt at gurgle med mynte, inden du går i seng.
Tips og hjemmemidler til at stoppe snorken

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det anslås, at 45% af voksne mennesker snorker minimum i en gang imellem. Snorken opstår når din tunge, ganen, og drøbelen vibrerer mod dine mandler og lymfeknuder. Generelt sagt er snorken et tegn på, at du måske er overvægtig eller fed. Det forbindes også med forkølelse, allergier, at drikke for meget alkohol før man går i seng og rygning.I denne artikel vil vi give dig nogle tips og hjemmemidler til at stoppe snorken.

Uanset årsagen, kan snorken være meget irriterende for menneskerne omkring dig, der skal leve med det. Derudover har de fleste af dem der snorker en dårlig søvnkvalitet, da de vækker sig op selv flere gange i løbet af natten.

Selvom det kan være svært at stoppe en snorken, så er der nogle naturlige måder, du kan hjælpe med at lette problemet på. Hvis du snorker regelmæssigt, er det en god ide at snakke med din læge og udelukke eventuelle problemer med det respiratoriske system.

Tips til at stoppe snorken

Mand der snorker ved siden af sin kaereste
 • Sov på siden. Når du sover på ryggen, falder tungen og ganen mod bagsiden af halsen, hvilket blokkerer luftgennemstrømningen og forårsager snorken. Hvis du ikke kan sove på siden, er der nogle tricks, der måske kan hjælpe, for eksempel hvis du sover med en tennisbold bag dig. Hvis du starter med at rulle om på ryggen, vil bolden være tilstrækkelig ubehagelig til, at du vender tilbage til at ligge på siden.
 • Brug flere puder. Prøv at sov med en ekstra pude for at få dit hoved højere op end resten af kroppen. Dette vil holde luftvejene åbne og forhindre snorken.
 • Tab dig: Hvis du er overvægtig, er det vigtigt, du overvejer alle muligheder for et vægttab, hvis du gerne vil stoppe med at snorke.
 • Drop smøgerne. Rygning irriterer og gør dine øvre luftveje betændte, hvilket får dig til at snorke højere. At droppe smøgerne er et godt valg, hvis du vil stoppe med at snorke og samtidig forbedre din generelle livskvalitet.
 • Undgå alkohol inden sengetid. At drikke mindre end tre timer inden du går i seng, kan få din tunge, mandler og øvre del af din mund til at slappe af, hvilket forårsager en høj vibration, hver gang du trækker vejret, imens du sover.

Effektive midler mod snorken

Braendenaelde te
 • At gurgle med mynte. Hvis din snorken skyldes forkølelse eller allergi, er det effektivt at gurgle med mynte, inden du går i seng. Til dette skal du tilsætte en dråbe pebermynteolie til et glas kold vand og gurgle – ikke slug vandet. En anden mulighed er at lave en mynte te og gurgle væsken.
 • Brændenælde te: Hvis din snorken skyldes allergier eller andre åndedrætsproblemer, er det vigtigt at udlufte dit soveværelse og fjerne alt støv og snavs. Derudover kan du drikke en kop brændenælde te, som du laver ved at tilsætte en teske tørrede blade til kogende vand. Dæk det til og lad det trække i fem minutter. Brændenælde anses for at være et naturligt antihistamin.
 • Løg: En klassisk måde at bekæmpe snorken på, er ved at skære et løg halvt over, salte det en smule og placere det i nærheden af dit hovedgære.
 • Salt og natron. Dette middel hjælper med at rense din næse og luftveje, når du har problemer med snorken. Bare bland en kop stuetempereret vand med en halv teske salt og en knivspids natron. Brug en pære sprøjte til at rense dine næsebor inden sengetid.
 • Olivenolie og rude. For at lave dette naturlige middel, skal du putte 50 gram rude i en krukke og derefter tilsætte olivenolie. Dæk den til og opbevar den et køligt, mørkt sted i to uger og anvend den derefter på næsebroen, nakken og halsen inden sengetid.
 • Motion. Udover at hjælpe med vægttab (en anden måde at bekæmpe snorken på), er motion nøglen til at mindske denne irritation. Start med at få mindst 30 minutters motion om dagen, og du vil hurtigt opleve en forskel.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.