5 enkle og effektive tips til at overvinde en knæskade

Det er vigtigt at opretholde en sund vægt for ikke at overbelaste dine led for at overvinde en knæskade eller for ikke at gøre den værre.
5 enkle og effektive tips til at overvinde en knæskade

Sidste ændring: 25 september, 2019

En knæskade er en af ​​de mest hyppigt sete skader i sport, og ikke kun hos elite-atleter. Desværre er skader på ledbånd, eller i værste fald meniskskader, meget almindelige. Læs følgende tips til at hjælpe med at forhindre og overvinde en knæskade.

I denne artikel deler vi de mest effektive tip til at gendanne knæenes mobilitet ved hjælp af naturlige teknikker sammen med sunde vaner.

En optimistisk måde at overvinde en knæskade på

Lav øvelser, der styrker mobiliteten i knæet

Når du lider af en knæskade, er du nødt til at sænke dit daglige tempo og stoppe med at gøre visse ting, som du var i stand til at gøre før skaden.

Hvis denne situation varer ved længe, kan det føre til modløshed og i værste fald depression. Når alt kommer til alt, kan det være, du spekulerer over, om skaden ender med at vare hele dit liv. I dette tilfælde er det vigtigt at bevare en positiv indstilling.

Mod, en positiv indstilling og kampånd er faktorer, der hjælper meget ved genoptræning. Når alt kommer til alt, er den mentale kamp mod negative tanker lang, da en fuld bedring kan vare op til 6 måneder efter skaden.

Enhver stimulus, der hjælper med at forhindre dig i at blive modløs, er god. Det er vigtigt at kunne støtte sig til familie, en partner eller venner på dette tidspunkt. Det er vigtigt at have et mål og at overholde genoptræningsmålene.

Læs også: 5 tips og øvelser til stærke knæ

Tips til at overvinde en knæskade

Hvis der er betændelse eller en bestemt bevægelse, der har forårsaget ubehag eller smerte, skal du adressere skaden så hurtigt som muligt. Mange skader kan forhindres, hvis du lytter til din krops signaler.

1. Påfør varme

Knæskade illustreres af rødt knæ

Knæene reagerer meget på temperaturændringer. Is og varme kan lindre smerter og betændelse, når de påføres knæet. Massage, vandposer og varmepuder kan blandt andet alle hjælpe.

Selvom det er rigtigt, at det er bedst at bruge is til at forhindre betændelse og smerter på skadetidspunktet, kan varme bruges dagligt, efter at den akutte behandling er givet. Du vil se en god forbedring, og det vil fremskynde bedringen.

2. Vær forsigtig, når du bøjer knæet

Jo mere vægt du bærer, jo mere spænding skal din menisk og dine ledbånd bære. Faktisk er en af ​​deres funktioner at agere som pude mellem leddene mellem skinnebenet og lårbenet, når knæet bøjes.

På grund af dette er det nødvendigt at være opmærksom på din kropsholdning, når du bøjer dig og løfter tunge genstande. I stedet for at vippe brystet fremad og holde benene lige, skal du bøje knæene for at holde rygsøjlen lige, når du bøjer dig, rejser dig og løfter tingene.

3. Betydningen af ​​fodtøj

Et andet svagt punkt, der negativt påvirker dine knæ, er dårligt fodtøj. Hvis der er svaghed eller ubehag i knæene, skal du vælge det fodtøj, der er bedst egnet til din tilstand.

Sko med en høj hæl eller en sål, der har for meget hældning fremad, skaber en gangart, der er unaturlig. Dette får ikke kun dine knæ til at lide, men også din ryg. En flad og stiv sko anbefales heller ikke.

Læs også: Sådan styrkes sener og ledbånd i knæene

4. Neuromuskulære bandager (tape)

For mange år siden var der kun én type bandage til at immobilisere knæet under genoptræning. I dag har vi imidlertid en neuromuskulær bandage ved navn kinesiotape. Denne type bandage hjælper med at forhindre knæskader på en anden måde.

Denne karakteristisk prangende bandage begrænser bevægelse og respekterer mobilitet, alt sammen mens det giver en lille massage. Derudover tilbyder det en følelse af stabilitet og støtte. Det kan også være hjælpsomt til at overvinde en knæskade.

5. Vælg den rigtige øvelse til at overvinde en knæskade

Der er nogle øvelser, der ikke anbefales, hvis du vil forebygge eller behandle knæsmerter. Undgå aktiviteter med høj slagstyrke, hvor hop udføres, eller hvor knæene roterer kontinuerligt, for at forhindre skade på menisken.

Imidlertid kan en knæskade mange gange komme fra en afvigelse i rygsøjlen i lænden eller bækkenet. Af denne grund er det også vigtigt at styrke dine ryg- og mavemuskler og lave ugentlig udstrækning.

Som det sidste er det vigtigt at følge op med et specialiseret medicinsk team, hvis der opstår knæsmerter, da denne type skader kan blive kroniske. En dårligt helet knæskade vil uden tvivl forværre din livskvalitet og begrænse din mobilitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.