Hjemmelavet appelsinkage på 5 minutter

Takket være en yoghurtbeholder, kan du nemt og hurtigt lave denne appelsinkage. Giv den et forsøg!
Hjemmelavet appelsinkage på 5 minutter
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis der er noget, der får appelsinkage til at skille sig ud, så er det, fordi det er en af de mest alsidige desserter, der findes. Dette skyldes grundlæggende det faktum, at dens tilberedning giver mange muligheder i henhold til smag og kombinationer.

Ydermere, er sandkage så populær en opskrift, at der, nu til dags, er måder, hvorpå man kan lave dem i mikroovnen på kun 5 minutter. 

Det nemme i tilberedningen ligger i det faktum, at denne kage har form og størrelse som en almindelig yoghurt, fordi den minder om et glas eller en yoghurtbeholder. Af denne årsag, har denne dessert flere fordele. Eksempelvis:

 • Det er en dessert, der forbliver svampet og frisk i adskillige dage.
 • Den kan spises kold eller varm fra ovnen, når den laves med chokolade.

Ideelt, bør den laves i en firkantet eller rektangulær form, særligt hvis det er en specifik type af denne dessert.

Ellers, som vi har nævnt før, kan du lave den i ethvert almindeligt drikkeglas. (Selvfølgelig, skal du have i tankerne, at mængderne af hver ingrediens vil variere).

Sådan laver du en sandkage med appelsin – trin for trin

kage i form

Lad os se, hvor nemt det er at lave en sandkage hjemme på blot 5 minutter. Og, husk på, at denne opskrift er passende for enhver form for kage. 

Du vil blot være nødt til at erstatte den primære smag efter dit eget valg. I denne forbindelse, er den primære smag appelsin, men du kan erstatte den med citron eller chokolade, eksempelvis.

Ingredienser

Sådan skal du bage din appelsinkage

kage med appelsinskiver på toppen
 1. Først, skal du tømme beholderen med yoghurt. Beholderen vil være dit universelle mål for ingredienserne i denne sandkage med appelsin.
 2. Dernæst, skal du forvarme ovnen i 10 minutter på 180 ºC.
 3. Herefter, skal du rive skallen på appelsinen, uden at tilføje den hvide del.
 4. I en adskilt skål, skal du skrælle appelsinen og mose den.
 5. I samme skål, skal du tilføje sukker, æg, yoghurt, appelsinskal og olie. Blend alle ingredienserne godt. 
 6. Det er nu tid til at tilføje melet og gæren. Sigt det, før du tilføjer dem.

Derefter….

 1. Vend tilbage til formen og smør den, enten med din finger eller med en børste, og beklæd den med bagepapir. Ved at gøre disse to trin, sikrer du, at kagen ikke klister fast til formen.
 2. Hæld dejen ned i den smurte og beklædte form, og placer den på midterste rille i ovnen, og bag kagen ved 180 °C i omkring 35 minutter. Hav i tankerne, at forme med en irregulær form bør have 5 til 10 minutter længere tid i ovnen, end firkantede forme.
 3. Efter denne tid, skal du teste kagen med en gaffel eller en tandstik, for at finde ud af om kagen er klar: Prik i midten af kagen med gaflen eller tandstikken, og hvis den kommer ren ud, så er din appelsinkage færdig. Hvis den kommer ud med noget på, så skal kagen bage lidt længere tid, så lad den blive i ovnen et par minutter mere. Gentag, hvis nødvendigt.
 4. Til sidst, når kagen er bagt, skal du tage den ud af ovnen. Du skal lade den køle lidt af, før du fjerner den fra formen, så den ikke falder sammen eller går i stykker.
 5. Nu, er det sidste, der er tilbage, at smage den og nyde den fantastiske smag.

Præsentation

For at fremvise denne appelsinkage (hvis du har inviteret gæster), kan du pynte den med kandiserede appelsiner. 

Ingredienser

 • 1 eller 2 appelsiner
 • 1 liter vand
 • 12,5 dl sukker

Tilberedning

 • For at krystalisere appelsinerne, skal du lade dem trække i vand blandet med sukker.
 • Hvis du ønsker at karamelisere dem, skal du komme appelsinerne med i ovnen i 5 minutter, før du tager din appelsinkage ud.

Som du kan se, er det meget nemt at lave en kage. Husk på, at du kan bytte appelsinerne ud med chokolade eller citron, hvis du ønsker det. Med citron, skal du følge samme procedure: Riv den og skræl den. Med chokolade, skal du blot smelte det i vandbad, før du blander det med de øvrige ingredienser, så det er lettere at bruge.

Du kan også tilføje honning til dine opskrifter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • O’Neil CE, Nicklas TA, Rampersaud GC, Fulgoni VL 3rd. 100% orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutr J. 2012;11:107. Published 2012 Dec 12. doi:10.1186/1475-2891-11-107
 • NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
 • Solsona, N. (2007). La cocina, un espacio educativo. Aula de Innovación Educativa.
 • Isabel Zacarías, Carmen González, D., & González, A. D. (2011). Cocina Saludable. Cocina Saludable.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.