7 simple tips til at undgå brune avocadoer

Det første tip til at forhindre avocadoerne i at oxidere og samtidig holde dem friske, er at lade stenen sidde i den ene halvdel af avocadoen, eller endnu bedre, kun brug halvdelen uden sten.
7 simple tips til at undgå brune avocadoer

Sidste ændring: 26 august, 2022

De fleste ved, at hvis man vil have mest muligt ud af en avocado og nyde dens friskhed, er det vigtigt at spise den  hurtigst muligt. Men nogle gange har man ikke lyst til at spise en hel avocado på samme tid. Det er på den anden side også en skam at smide resten ud – for avocadoer er gode og sunde!

Heldigvis er der en række naturlige tricks, der kan forhindre avocadoerne i at oxidere, så de holder sig friske og grønne i længere tid – hvilket gør det muligt at gemme resten af avocadoen uden at skulle være bekymret.

Lad stenen sidde i

Ved at lade stenene sidde i avocadoer holder du dem friske

Det første tip til at forhindre avocadoerne i at oxidere og samtidig holde dem friske, er at lade stenen sidde i den ene halvdel af avocadoen, eller endnu bedre, kun brug halvdelen uden sten.

Du skal dog være opmærksom på, at det kun hjælper med at konservere den del af avocadoen, der er i kontakt med stenen. Den del der stadig er i kontakt med luften, vil stadig oxidere hurtigt og miste sin friskhed. Derfor anbefaler vi, at man leder efter et alternativ, der efterligner stenen, men dækker hele det resterende stykke.

Løgmetoden

Dette trick går ud på at skære en fjerdel af et rødt løg i skiver og placere det i bunden af en lufttæt beholder. Senere kan du anbringe den avocado, du gerne vil gemme, ovenpå løgene med stenen opad. Luk beholderen og put den i køleskabet.

Dette tip er meget nyttigt, da dampene fra løget kan hjælpe med at bevare den grønne farve og friskheden af avocadoen. Avocadoens smag vil ikke ændre sig, da det kun er skrællen fra avocadoen, der kommer i kontakt med løget. Derudover kan du også gemme løget og bruge det i en anden opskrift.

Olivenoliemetoden: hold avocadoer friske

Fordele ved olivenolie

Olivenolie er et naturligt ingrediens, der ikke ændrer smagen eller lugten på avocadoen, du gerne vil holde frisk. Til dette trick skal du bare putte noget olivenolie på den del af avocadoen du vil holde frisk og opbevare den i en lufttæt beholder. Olien forhindrer avocadoer i at komme i kontakt med luften og oxidere.

Citronsaft

Citronsaft er en andet ingrediens, der hjælper med at holde en avocado frisk. Vi ved alle, at citroner giver en meget lækker smag til avocadoer, og de komplementerer hinanden godt. Men ikke nok med det; citroner reducerer i stor grad oxidationsprocessen. Du skal bare hælde citronsaft på den del af avocadoen, du vil gemme.

En anden mulighed er at putte en stor skive citron over avocadoen, hvis den ikke har nogen sten. I begge tilfælde er det optimalt at opbevare avocadoen i en lufttæt beholder for at holde den så frisk som muligt. Du kan holde den frisk i 2 til 4 dage, hvis du opbevarer den ved en temperatur på 4 °C.

Koldt vand

Vand

Ved at putte avocadoen i koldt vand mindskes kontakten til luften. Dette er en meget normal metode, der bruges i mange hjem og på restauranter. Dette anbefales kun, hvis resten af avocadoen skal bruges forholdsvis hurtigt.

Plastfolie

Plastfolie eller husholdningsfilm er også en god hjælp til at opbevare avocadorester i længere tid. Du skal bare tildække avocadoen med rigeligt plastfolie og derefter putte den i køleskabet. Selv hvis den øverste del skulle få en brun farve efter en dag eller to, så kan du bare skrabe toppen af. Nedenunder vil den stadig have en frisk, grøn farve.

Mos avocadoen

Avocado

Hvis du ikke vil lade noget af den resterende avocado gå til spilde, og du vil opbevare den i længere tid, så er det en god ide at lave en lækker guacamole. Du skal bare mose avocadoen og tilsætte 1 spiseskefuld citronsaft per halvdel avocado.

Syren fra saften vil forhindre avocadoen i at oxidere og skifte farve. Men for at være på den sikre side, put den moste avocado i en luftæt beholder, dæk det med plastfolie og put låget på. Plastfolien og låget vil forhindre ilt i at komme i kontakt med overfladen på avocadoen og dermed forhindre det i at oxidere. Senere kan du bruge den moste avocado til at lave en lækker guacamole eller sågar bruge den i en salat.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.