4 tips til at tørre tøj hurtigt

Et strygejern, hårtørrer og endda et stort håndklæde kan være dine allierede for hurtigt at tørre tøj. Her viser vi dig, hvordan du bruger dem.
4 tips til at tørre tøj hurtigt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Huslige opgaver tager tid. Madlavning, rengøring, pleje af familien, vask og tørring af tøj er ikke lette opgaver. Derfor vil nogle tips til at tørre tøj hurtigt gøre dagligdagen nemmere.

Når det kommer til tørring af tøj, kan brug af en tørretumbler være en god løsning. Mange siger dog, at det skader tøjet, og andre har ikke en. Uanset hvad, vil disse fire tricks til at tørre tøj hurtigt være meget nyttige.

1. Brug en hårtørrer

Hvis du ikke har meget tid, kan dette trick gavne meget. Hvis du vil bruge en hårtørrer, skal du tage disse trin i betragtning:

 1. Vrid dit tøj så meget som muligt og hæng det på en bøjle.
 2. Tænd for hårtørreren og indstil temperaturen afhængigt af materialet. Hvis det er uld eller vandtæt stof, er kold luft bedst. Til andre typer kan du bruge varme.
 3. Sørg for ikke at lægge hårtørreren på selve beklædningsgenstanden. Dette kan brænde eller misfarve det, så gør det fra en sikker afstand.
 4. Mens du tørrer med den ene hånd, skal du flytte tøjet med den anden for at fremskynde tørringen. Husk, at lommer og sømme på bukser er de sværeste at tørre, så du bør bruge mere tid på disse områder.

2. Den bedste allierede: Frisk luft

I årevis har det været en metode, der stadig er nyttig i dag. Tag disse oplysninger i betragtning for at tørre dit tøj udendørs:

 1. Vrid tøjet, inden du hænger det ud. Jo mere vand tøjet har i sig, jo længere tid er det om at tørre.
 2. Prøv at hænge dit tøj med afstand mellem hinanden, så luften kan trænge gennem hver af dem. Så vil det heller ikke begynde at lugte dårligt.
 3. Hvis det er en solskinsdag, kan du drage fordel af det. Undgå dog at hænge mørkt tøj i solen, da det kan falme. Selvom det kan hjælpe at hænge dem på vrangen.
 4. Hvis det er regnvejr eller snevejr, er det den bedste løsning at hænge dem indendørs. For at gøre dette skal du kigge efter det varmeste sted, køb et foldet tørrestativ og sørg for, at tøjet hænger spredt ud.
 5. Et andet trick er at lægge tøjet ud på et område. Gør det ikke på træ, da det bliver vådt og beskadiger både overfladen og stoffet.
Tøj tørrer udenfor

3. Brug et strygejern til at tørre tøj hurtigt

Du har måske allerede prøvet dette trick, men det skader ikke at nævne det. Følg disse trin:

 1. Vrid vandet ud af tøjet.
 2. Læg derefter et håndklæde under tøjet. Dette fanger damp og fugt, og dit tøj tørrer hurtigere.
 3. Hav ikke strygejernet på en høj temperatur, da det kan brænde dit tøj, hvilket du tydeligvis ikke ønsker.
 4. Husk, at lommerne og sømme på bukser er længere tid om at tørre, så du bør fokusere på dem.
 5. Husk også på, at strygning af tøjet, når det er vådt, øger risikoen for at efterlade mærker.

4. Brug et stort håndklæde

Vil du fjerne overskydende vand? Har du prøvet at bruge et håndklæde? Her viser vi dig, hvordan du gør det ved at følge disse instruktioner:

 1. Læg et stort håndklæde på en flad overflade og læg tøjet ovenpå.
 2. Sørg for, at tøjet ligger inden for håndklædet.
 3. Når du har gjort dette, ruller du fra den ene ende til den anden.
 4. Vrid derefter håndklædet, så meget du kan, rul det ud og fjern den beklædningsgenstand, du havde indeni.
 5. Hæng tøjet op. På grund af håndklædet er det kortere tid om at tørre i det fri.
En stak håndklæder

Du kan tørre tøj hurtigt, når du ikke har meget tid

Når du ikke har en tørretumbler, kan tørring af tøj være en stressfaktor, hvis du skal have det klar så hurtigt som muligt. For at gøre dette er der flere tricks, du kan bruge.

Brug af strygejern eller hårtørrer er en god mulighed. Bare husk, at for at undgå at brænde det, bør jernet ikke være ekstremt varmt. Afhængigt af materialet skal du desuden bruge en særlig temperatur. Som det sidste skal du sørge for at holde en hårtørrer et godt stykke væk.

Som vi har sagt, er tørring i det fri en traditionel metode, som folk stadig bruger, da det er så effektivt. Sørg for at hænge dit tøj langt fra hinanden, så luften kan gøre sit arbejde, og det ikke begynder at lugte dårligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ramos Velásquez, Carlos Felipe. Desarrollo textil para el secado rápido de ropa. BS thesis. Bogotá-Uniandes, 2004.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.