12 tips til at være sikker, når du rejser i udlandet

Dagens artikel indeholder nogle tips til, hvordan du kan være sikker, når du rejser i udlandet, så du kan minimere eventuelle ulemper. Se her!
12 tips til at være sikker, når du rejser i udlandet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er vigtigt at vide, hvordan man holder sig sikker, når man rejser i udlandet. Der er faktisk mange fordele ved at udforske kulturer, der er forskellige fra vores egne, da det åbner vores sind og udrydder fordomme.

De smagsvarianter og aromaer, der findes ved andre måder at leve på, kan lære os at værdsætte andre måder at leve på. Vi lærer også de mange ting, vi alle har til fælles. Imidlertid er livets virkelighed helt anderledes andre steder, og det er derfor en god idé at vide, hvordan man holder sig sikker.

At være sikker, mens du rejser, er det første, du skal tage i betragtning, når du bestemmer en destination, og når du besøger den. Listen over forholdsregler er lang, og du skal huske begrænsningerne og kravene i hvert land såvel som deres traditioner, gastronomi og beboere.

Denne artikel indeholder 12 tips til at være sikker, når du rejser i udlandet, for at bevare din ro i sindet. De fleste af disse er blot sund fornuft, men alle ved, at ofte overser eller tager man det for givet.

Lad os se!

12 tips til at være sikker, når du rejser i udlandet

1. Bliv informeret om destinationen

Prøv at finde så mange oplysninger om destinationen, som du vil rejse til, som du kan. Ideelt set kan du gennemse pålidelige kilder som siderne for regeringen i landet eller de officielle sider på dit eget opholdssted. Det er faktisk ret nemt at finde oplysninger om enhver del af verden online.

Glem ikke blandt andet visum- og officielle dokumentkrav, landets sundhedssituation, obligatoriske vaccinationer, valuta og eventuelle telefonnumre.

Måske er der ingen sygdomme som kolera, tyfusfeber, gul feber, rabies eller Zika, hvor du bor. Du skal dog vide, at de er et problem i andre nationer.

2. Hav den rigtige dokumentation

Ud over et identitetsdokument kræver nogle lande også pas, visa og endda internationale kørekort. Tjek med konsulatet eller ambassaden på det sted, du skal besøge.

Det er yderst vigtigt at kontrollere udløbsdatoer for alle dine dokumenter. Det virker logisk, men folk overser det ofte.

Et kompas, et legetøjsfly og et verdenskort

3. Køb rejseforsikring

Rejseforsikring er uundværligt, når du rejser til et andet land, uanset hvor optimal dit helbred kan være.

Faktisk skal forsikringspolicen være så omfattende som muligt og omfatte medicinsk evakuering. Mange af dem inkluderer også aflyste flyvninger eller forbindelser, tyveri, nødsituationer og civilretligt ansvar.

Gem altid kontaktoplysningerne til dit oprindelseslands konsulat eller ambassade. Dette er, fordi det er gennem disse enheder, at du kan håndtere en nødsituation eller enhver anden uforudset begivenhed – angreb, naturkatastrofer, statskup osv. Vi er ikke fatalistiske eller negative her – kun realistiske.

4. At have den rigtige valuta og en mobiltelefon er vigtig for at være sikker, når du rejser i udlandet

Vi foreslår, at du rejser ind i dit destinationsland med en lokal valuta, da du muligvis kan få bedre kurs uden for lufthavnen. Faktisk er kredit- og betalingskorttransaktioner almindelige i hele verden, men mange steder tager kun kontanter.

Med hensyn til din telefon skal du aktivere den til dataforbrug i udlandet. Kontroller altid omkostningerne ved denne service på forhånd, da det i nogle tilfælde er ret dyrt. Brug det lokale trådløse internet så meget som muligt.

5. Vær opmærksom på dine omgivelser

Lad os gå vøk fra de bureaukratiske problemer og fortsætte med den mere praktiske del af at være sikker, mens du rejser i udlandet. Vær altid opmærksom på dine omgivelser.

Ja, nogle monumenter og turiststeder er blændende, og du vil give dem 100% af din opmærksomhed. Du skal dog altid være opmærksom på, hvad der foregår i nærheden af dig.

Folkemængder er særligt praktiske situationer for kriminelle, og de har tendens til at gå efter de uforsigtige. Det er ikke et spørgsmål om at være paranoid, men kun at opretholde en grundlæggende årvågenhed og holde øje med nogen, der kommer for tæt på.

6. Din attitude kan beskytte dig

Kropssprog er nøglen, når det kommer til at tiltrække eller afvise mulige angreb. Ifølge en undersøgelse vælger kriminelle deres ofre efter deres sårbarhedsgrad, hvilket afspejler den måde, de går og opfører sig på.

Uanset hvor meget frygt eller usikkerhed du måtte føle, skal du holde det for dig selv. Handl og gå, som om der ikke sker noget. Du er måske ikke opmærksom på det, men de fleste kriminelle studerer deres potentielle ofre på forhånd, mens du er distraheret og nyder dine omgivelser.

7. Glem det

Ok, så alle dine forholdsregler betalte sig ikke, og du har været offer for et røveri. Du må ikke konfrontere eller jagte tyven, ikke starte en kamp og ikke modstå. Dit liv er mere værdifuldt end nogen af de genstande, de måtte stjæle fra dig.

Husk: Du har den bedste rejseforsikring, og de tager sig af alt.

8. Penge og dokumentation er vigtigt for at være sikker, mens du rejser i udlandet

Opbevar aldrig alle dine penge, kort og dokumenter ét sted. Dette er, fordi du mister alt, hvis nogen stjæler dem. Vær opmærksom på betalingspræferencerne på din destination og ved nøjagtigt, hvordan du betaler for hoteller, restauranter og udflugter på forhånd.

For eksempel kan du dele kontanter og kort mellem din håndtaske, rygsæk, kuffert og endda dine vasketøjsposer. Et andet forslag er at have to punge eller tegnebøger på dig. Placer en lille mængde kontanter og nogle udløbne kort i den ene og skjul de brugbare kort og resten af kontanterne i den anden. Giv derefter den ubrugelige tegnebog til tyven, hvis du er offer for et røveri.

Lav desuden kopier af al din dokumenter (visum, pas, vaccinationskort, kørekort, identitetskort) og opbevar dem på en USB-nøgle eller i en af dine e-mails. På denne måde kan du let få adgang til det, hvis du har brug for det.

9. Hold lav profil

Tag ikke dit kamera og din mobiltelefon med dig overalt, men hold dem skjult indtil det øjeblik, du bruger dem, hvis du gør det. Det samme gælder dyre ure, computere og alt andet elektronisk udstyr, der kan være ønsket af den forkerte type person.

10. Vær forsigtig med dine rygsække og tasker

På samme måde skal du prøve ikke at bære rygsække med lynlåse, der er lette at åbne, på ryggen. Dette er, fordi enhver kan åbne dem på et sekund, uden at du bemærker det. Brug hængelåse til at lukke de rum, hvor du opbevarer vigtige genstande.

En kvinde, der ved, hvordan man holder sig sikker, når man rejser i udlandet

11. Pas på svindel, der er specifikt for din destination

Hvert land har sine egne typer svindel, og du skal være opmærksom på dem på forhånd. For eksempel vil en gadetigger muligvis kun henvende sig til dig for at få dig til at afsløre, hvor din tegnebog befinder sig, eller for at distrahere dig, mens en anden stjæler noget fra dig.

De beder virkelig om hjælp, så stol på dine instinkter og løb ikke risici.

12. Brug dit personlige instinkt til at være sikker, mens du rejser i udlandet

Som vi lige nævnte, skal du lytte til din mavefornemmelse for at være sikker. Lyt altid til den lille indre stemme, der fortæller dig, at der er noget galt, eller at det er for godt til at være sandt.

Din sjette sans svigter aldrig!

Det er muligt at være sikker, når du rejser i udlandet

At rejse er en meget berigende aktivitet, der reducerer stress og angst og fremmer et sundere forhold til dig selv og dem omkring dig.

Lad aldrig frygt for det ukendte fjerne dit ønske om at rejse. Frygt er ikke dårligt, så længe du ved, hvordan du styrer det uden at lade det overvinde dig.

Du behøver ikke at være mistænkelig over for alle eller være venner med alle, der henvender sig til dig, men det er vigtigt at vide, hvordan man kan afbalancere enhver grad af venskab, du opretter med fremmede. Slap af, men hold øjnene åbne hele tiden.

Det kan interessere dig ...
Gaveidéer til den rejseglade person i dit liv
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Gaveidéer til den rejseglade person i dit liv

Tænker du ofte over gaveidéer til den rejseglade i dit liv, som bruger så meget tid hjemmefra, men du ved ikke, hvad det skal være?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Wenge, C. O. (2007). Razones para viajar. Factótum. Revista de Filosofía5, 88-91.
  • Chen, C. C., Petrick, J. F., & Shahvali, M. (2016). Tourism experiences as a stress reliever: Examining the effects of tourism recovery experiences on life satisfaction. Journal of Travel Research55(2), 150-160.
  • Wong, C., & Simons, H. (2012). Health advice for older people travelling overseas. Nursing older people24(8).
  • Marcos, G. R., Mena, M. N., & Gutiérrez, C. H. (2019). Preparando un viaje al trópico: consejos para el viajero adulto. Medicine-Programa de Formación Médica Continuada Acreditado12(92), 5385-5393.
  • Espín, P. M. (2012). El seguro de viaje. Revista CESCO de Derecho de Consumo, (2), 142-145.
  • Albuquerque, M. Á. P. (2005). Contenido del contrato de seguro de asistencia en viaje(Doctoral dissertation, Universidad de Extremadura).

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.