Tips til at rejse langt med en baby

At rejse langt med en baby er en kilde til meget stress for mange forældre. I dag vil vi gerne give dig nogle gode tips til at gøre det mere behageligt for alle.
Tips til at rejse langt med en baby

Sidste ændring: 09 august, 2022

At tænke på at rejse langt med en baby er noget, der kan gøre forældrene meget ængstelige. Det er ikke så underligt: ​​At rejse med en baby er ikke let, uanset transportform. Det er dog ikke umuligt.

Med det i tankerne vil vi i dag gerne give dig et par tips til at gøre din familietur med din baby lidt sjovere. Så tag en dyb indånding, ryst angsten af dig og fortsæt med at læse.

Rejse langt  med en baby med fly

Fly i luften

For at gøre en tur med din lille så behagelig som muligt, skal du være forberedt. I sidste ende handler en succesfuld tur om forberedelse og planlægning. Sørg også for at have så meget kontrol, som du kan. (Vi er dog klar over, at mange ting vil være uden for din kontrol, når det kommer til børn).

Så når du planlægger din rejse, skal du tage hensyn til følgende to faktorer: Babyens alder og dit transportmiddel. Selvom det kan virke mærkeligt, er dette de to søjler, der understøtter din planlægning.

Når det er sagt, vil vi se på et par tips mere.

1. Hvor skal babyen sove?

Afhængig af dit barns alder, har du mulighed for at anmode om en vugge, når du rejser med fly. Transatlantiske flyvninger tilbyder en babyservice, hvis din baby er en nyfødt eller under 8 måneder gammel.

Reserver på forhånd, for de kan ikke give dig det i sidste øjeblik. Tjek flyselskabets hjemmeside om krav til alder og maksimum vægt, når du anmoder om en vugge.

Læs også: Skal du vække din baby for at amme eller made den?

I tilfælde af at du ikke har ret til en vugge, skal babyen sove med dig, medmindre du er villig til at betale mere (50-100% af billetten) for at rejse med barnet ved siden af ​​dit sæde.

Hvis du vælger at holde babyen i dine arme under hele flyvningen, skal du medbringe en ergonomisk pude til din hals. Det giver dig mulighed for at få noget hvile.

2. Rejse langt: Babymad

Mor ammer baby som en del af at rejse langt med en baby

Amning af babyer er let, fordi du ikke behøver at pakke nogen speciel mad til dem. Hvis du giver flaske, skal du putte mælkepulver i flasken på forhånd og bede flyvepersonalet om vand, når du har brug for det. De har også mælk i små portioner på de fleste fly.

Glas med babymad er tilladt, så medbring et par stykker.

3. Du har brug for en lille ekstra kuffert og en blepose

Du skal have nok bleer med i din pusletaske til hele flyvningen og nogle ekstra oveni. Pak også et babytæppe og mindst to sæt skiftetøj i din bagage. Medbring også et ekstra sæt tøj til dig selv, bare for en sikkerheds skyld.

Glem desuden ikke vådservietter. Medbring også eventuelle medicinske behandlinger, som din baby muligvis har brug for, og et termometer for en sikkerheds skyld. Babyens mad, en flaske vand og en slags legetøj til at underholde barnet skal også være inden for din rækkevidde.

Et andet tip: Opbevar mindst to store plastikposer i din kuffert, hvis dit tøj bliver beskidt, så du kan opbevare det der, indtil du når din destination.

4. Rejsetøj

Når du rejser langt med en baby, er det vigtigt, at I begge har det godt. Glem det stilfulde tøj, og lad din baby rejse i sin mest behagelige pyjamas.

Klæd babyen på i lag, så du kan fjerne eller tilføje tøj i overensstemmelse hermed. Opbevar også dit tæppe i nærheden, da det nogle gange bliver for koldt i flyet.

Læs også: Vuggeviser til babyer: De syv bedste sange

5. Det er normalt, at babyer græder lidt under rejsen

Mor med grædende baby

Det er en kendsgerning her i livet: Babyer græder. Så tag det roligt, hvis dit barn græder.

Glem den sure dame og hendes gnavne mand bag dig og forbliv rolig. Tag derefter en dyb indånding og forsøg forsigtigt at berolige din baby.

Hold dit fokus på dit barn og koncentrer dig om, hvad de og du har brug for i det øjeblik.

6. Sutte for at undgå øreubehag

Under start og landing skal du lade babyen amme eller sutte på en flaske eller en sut, da det vil mindske ubehag i ørerne.

Hvis du giver mad med flaske, skal du have en flaske klar til disse to øjeblikke.

Rejse langt med en baby over land

Baby i autostil illustrerer at rejse langt med en baby i bil

Den største fordel ved at rejse via land er, at du har kontrol over tempoet på din rejse. Ikke nok med det, men du kan også kontrollere temperaturen og tage så mange pauser, som du har brug for. Der er bare mange flere muligheder for at sørge for din og din families komfort.

1. Vælg det bedste tidspunkt på dagen

Det er ideelt at rejse i bil, når babyen sover. På den måde kan du rejse uden at bekymre dig om deres ubehag.

Hvis du ikke har noget imod at køre om natten, er det en anden fantastisk mulighed.

2. Sørg for, at babyen har et behageligt sæde

Autostolen skal tilpasses babyens alder og størrelse. Før du tager afsted, skal du kontrollere, at det er korrekt justeret, og at barnet har det godt. Sørg for, at trepunktsbæltet er korrekt placeret.

3. Hold så mange pauser, som du har brug for

Barn sover i autostol

Beregn, hvornår dit barn vil være sulten og prøv at organisere pauser omkring disse tidspunkter for at give dem en pause fra deres sæde, spise og have fysisk kontakt med dig.

Husk, at det ikke anbefales at have en baby i en autostol i længere tid.

4. Sørg for, at du har et reservedæk og skiftetøj, når du skal rejse langt med en baby

Ligesom når du rejser med fly, er det bydende nødvendigt, at du medbringer nok tøj og nok bleer og holder dem indenfor rækkevidde. Selvom det er lettere at stoppe op for at købe nogle, når du har brug for dem, er det ikke den mest behagelige situation at befinde dig i med en baby.

Derudover skal du sørge for at have et reservedæk, i tilfælde af at bilen punkterer.

5. At rejse langt med en baby i behageligt tøj

Komfortabelt passende tøj til rejse er vigtigt for at sikre, at din baby er tilpas. Undgå uld og tykke eller tynde jakker. Husk, at dit barn kan blive for varmt eller for koldt og måske endda være generet af sædestroppen, der gnider mod deres hud.

Samlet set kræver det tålmodighed og omhyggelig planlægning at rejse langt med en baby, både før og under turen. Tag en dyb indånding og nyd dit eventyr. Forbliv positiv: Det vil være lettere, end du måske forestiller dig!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.