Tisseorgasme: En skadelig orgasme

Der er mange måder at opleve seksuel fornøjelse på, men tisseorgasmer, det seneste inden for orgasmetrends, er en af de mest underlige. Udover det, er det også dårligt for dit helbred.
Tisseorgasme: En skadelig orgasme
Diego Pereira

Bedømt og godkendt af læge Diego Pereira.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Tisseorgasme er en ny og farlig form for kvindelig orgasme.

Du har måske aldrig hørt om det før, men måske har du prøvet det selv. Under alle omstændigheder er det vigtigt at vide mere om denne bizarre trend. Det indebærer at udholde trangen til at urinere så meget som muligt, for at nå en orgasme.

Denne tendens gik for nyligt viralt på forskellige sociale netværk. Det hele startede, da en bruger på Reddit talte om det. Mange kvinder bekræftede deres oplevelse i kommentarerne. Nogle var endda lettede over at lære, at de ikke var alene. På den anden side synes andre, det er en ubehagelig og smertefuld oplevelse.

Nogle mænd svarede også, selvom det var meget få, der havde oplevet nydelsen.

Tisseorgasme, den underlige orgasme

Glad kvinde efter tisseorgasme

For mange kvinder kan forsinkelse af vandladning føre til seksuel ophidselse og efterfølgende orgasme.

Ifølge Patricia Geraghty, en specialist i kvinders sundhed, er tisseorgasmer ikke en unormal reaktion. ”Når nyrerne bliver for fulde, lægger de pres på alle organerne omkring dem, og det inkluderer klitoris. Når kvinder tisser, eliminerer de presset, og det fører til en reaktion, der ligner en seksuel orgasme”.

Andre teorier antyder, at alle musklerne omkring urinrøret spændes op for at forhindre urinen i at komme ud. Derved kan du føle en intens lettelse, da urinrøret også er en erogen zone.

Læs også: Bækkenbundsøvelser til øget seksuel nydelse

Hvad er farerne ved en tisseorgasme?

Selvom dette ikke nødvendigvis betragtes som en dysfunktion, betyder det ikke, at det er sikkert eller sundt.

Tværtimod, udgør det mange og hyppige risici for dem, der praktiserer det, hvad enten det er med vilje eller ved et tilfælde. Lad os se på nogle af dem.

Nyreinfektioner

Tisseorgasme kan lede til infektion i nyrerne

Koncentreret urin fører til en høj risiko for infektioner i urinvejene.

Når urinen holdes tilbage, stopper den naturlige sterilisering, der finder sted i urinvejene. Derfor forbliver de bakterier, der kan skade nyrerne, og det fører til nyreinfektioner. Det kan også inficere urinvejene.

Urininkontinens, hævelse af prostata og skader på blæren og urinrøret

Andre mulige infektioner forårsaget af tisseorgasmer inkluderer urininkontinens, hævelse af prostata og blære- og urinrørsskader.

Nyremusklerne strækker sig mere end normalt, når de er fyldt med for meget væske. Når dette sker ofte, mister de deres styrke. De trækker sig altså ikke sammen igen, hvorefter de ikke kan regulere urinstrømmen.

Trykket, der kommer på nerverne langs urinrøret og blæren, kan også gøre dem mere følsomme. Når dette sker, reagerer de på enhver stimulans, uanset hvor lille den er. Dette fører til en konstant trang til at urinere. Det er dog kun følelsen. Der kommer højst sandsynligt ikke noget ud, når du går på toilet.

Hos mænd kan nyre- og urinvejsinfektioner forårsage kronisk hævelse og betændelse i prostata.

Selvom det er rimelig sjældent, kan tryket endda rive blæren og urinrøret i stykker. Dette fører til lækage af urin ind i maven og kan forårsage en infektion. Risikoen er endnu større, hvis personen, der holder tilbage, får et slag, eller hvis de bevæger sig pludseligt.

Læs også: Sexlegetøj: Hvad er en dildo?

Sikre måder at nyde sex på

Kvinde i lingerie

Du kan onanere på mange forskellige måder.

Dem, der nyder tisseorgasmer, gør det, fordi presset stimulerer de mest følsomme nerver i deres seksuelle organer. Dette kan skyldes, at de ikke får stimuleret de nerver under almindelig sex.

Der er dog mange andre, sundere måder, at stimulere disse nerver på.

  • Prøv at onanere og udforske de forskellige områder af dine kønsorganer.
  • Du kan også se efter eksterne stimuli. Det kan både være fysisk, visuelt og endda auditivt. Lyde kan føre til spænding og derfor større følsomhed i dine nerver.

Hvis du har prøvet andre metoder og ikke er tilfreds, skal du måske konsultere en læge eller en sexolog. De kan muligvis hjælpe dig med at finde sikre løsninger på dine sexuelle problemer.

Hvis du kan få “normale” orgasmer enten ved at interagere med din kæreste eller gennem onani, og du gerne vil prøve en tisseorgasme for sjov, eller ud af nysgerrighed, skal du tænke dig om. Sæt ikke dig selv i fare. Find andre måder at ophidse dig selv på.

Sex skal være sjovt og ikke skadeligt.

Det kan interessere dig ...
Tør orgasme: Hvad er det, og hvorfor sker det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tør orgasme: Hvad er det, og hvorfor sker det?

At opleve tør orgasme kan ikke blot give dig dårligt selvværd, det kan også være et problem, hvis du og din partner forsøger at blive gravide.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.