Tør orgasme: Hvad er det, og hvorfor sker det?

Selvom tør orgasme ikke udgør nogen sundhedsrisici, kan det påvirke fertiliteten og selvværd, og dermed en persons sexliv.
Tør orgasme: Hvad er det, og hvorfor sker det?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Efter mænd har opnået orgasme, bør de opleve en anterograd ejakulation med en følgelig frigivelse af sæd. Når dette ikke sker eller når der ikke frigives tilstrækkeligt med sæd, er det et tegn på tør orgasme.

Har du nogensinde haft orgasme uden sædafgang?

I så fald skal du ikke bekymre dig. Dette er kendt som en tør orgasme eller retrograd ejakulation. Det sker for nogle mennesker af forskellige grunde. Du bør dog konsultere din læge om det.

I denne artikel vil vi fortælle dig hvorfor.

Skal jeg bekymre mig, hvis jeg har en tør orgasme?

En mand, der ikke er tilfreds med sin orgasme

Med hjælp fra din læge kan du finde ud af årsagen til, hvorfor du oplever retrograd ejakulation. I princippet bør du ikke bekymre dig, hvis du oplever en tør orgasme. Samlet set udgør de ingen sundhedsrisici. Plus, du kan stadig nyde sex uden sædafgang, efter at du har oplevet klimaks.

Der er dog en række grunde til, at dette kan ske for dig:

  • Operationer: Hvis du har haft testikelkræft, eller har haft en prostatektomi, er det muligt, at din blærehals er beskadiget. Dette kan forhindre produktionen af ​​sæd efter en orgasme.
  • Blærehals-inkompetence: Dette er en medfødt anatomisk ændring. Det indebærer en lukning af blærehalsen, der forhindrer udløsning.
  • Skader og neuropati: Hvis din marv er beskadiget, eller du lider af en sygdom som sklerose, kan du opleve tør orgasme.
  • Medicin og medicin: Hvis du ofte drikker alkohol eller bruger medicin, kan retrograd ejakulation ske. Desuden kan nogle antidepressiva og antipsykotika også forårsage tør orgasme.

I nogle tilfælde er løsningen klar. For eksempel, hvis en medicin, du tager, forårsager tør orgasme, kan din læge ordinere en anden. Situationen er imidlertid forskellig i tilfælde af skader og neurolidelser.

Behandlingsmuligheder for retrograd sædafgang

Først og fremmest, hvis problemet kommer af, at din blærehals er beskadiget, kan din læge foreslå operation for at reparere den. Under andre omstændigheder kan han/hun ordinere medicin for at hjælpe med tilstanden. Men hvis dit medicinindtag er årsagen, er det den bedste løsning, at du stopper med at tage det.

Behandlingen vil altid afhænge af årsagerne, og hvor problematisk denne tilstand er for dig.

Problemer med at blive gravid

Et par, der har problemer med at blive gravid

Tør orgasme reducerer en mands fertilitet. Tør orgasme reducerer således chancerne for at blive gravid. Hvis du gerne vil have et barn, vil din læge forsøge at løse denne situation. Der er dog et alternativ, som normalt giver gode resultater: Kunstig befrugtning.

Dette består i at udtrække sæden ud og behandle det i et laboratorium. Derefter inseminerer man kvinden. Dette gør det muligt for sæden at befrugte et æg. I mange tilfælde, udfører læger æggestokkestimulering før inseminationen, for at øge chancerne for succes.

Denne artikel vil måske også interessere dig: Sådan forbedrer du din fertilitet

Selvværdsproblemer som følge af tør orgasme

Et par med sexproblemer

I mange tilfælde fører tør orgasme til usikkerhed og mangel på selvværd. Desværre kan det også føre til angst, hvis du er usikker på, hvad der sker med dit helbred.

Hvis tør orgasme påvirker dit sexliv, skal du ikke tøve med at se en professionel. Denne tilstand kan trods alt være ydmygende for dig. Dette kan endda føre til erektil dysfunktion.

Hvis du finder dig selv i denne situation, skal du kontakte din læge. På den måde kan de opdage årsagerne til, at du oplever retrograd sædafgang. Tøv ikke med at følge deres anbefalinger eller spørge om løsninger.

Hvis du gerne vil have børn, kan din læge dele andre alternativer med dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.