Tomrum i hjertet: Mangler der noget?

Du har ikke brug for materielle ting eller andre mennesker, for at fylde dit tomrum i hjertet. Der er kun én ting der kan fylde det: at elske sig selv.
Tomrum i hjertet: Mangler der noget?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Du har ikke brug for materielle ting eller andre mennesker, for at fylde dit tomrum i hjertet. Der er kun én ting der kan fylde det: at elske sig selv.

Somme tider kan det føles som om du har et tomrum i hjertet, selvom du ikke ved hvordan det er opstået. Det er et følelsesmæssigt savn, der føles som om du ikke er hel. Du har måske behov for at udfylde det med noget.

Et tomrum i hjertet kan opstå når en af vores kære dør, efter et brudt parforhold, eller måske bare efter en skuffelse.

Vær opmærksom. Hvis det varer ved, og du prøver at fylde det med mennesker og ting, så lapper du henover den egentlige grund til at du har denne følelsesmæssige tomhed.

Leder depression til vægtforøgelse? Læs her: Kost mod depression: Mad til godt humør

Det uendelige tomrum i hjertet

Vær opmærksom på et tomrum i hjertet

Mange mennesker forsøger at kompensere for det smertelige følelsesmæssige tomrum, ved at søge mod materielle ting. Det er her du kan lave tvangsmæssige indkøb, som senere nager din samvittighed.

Du bruger penge i et forsøg på at tænke på noget andet end det der gør så ondt. Men det er kun en lappeløsning. Det fjerner ikke det egentlige problem.

Omvendt er der andre mennesker der forsøger at udfylde et tomrum i hjertet ved at knytte sig til andre mennesker. De kan endda bruge og manipulere dem, så de ikke føler sig ensomme.

Dette er en rigtig dårlig idé, for de sårer både sig selv og andre. Det vil desværre ende i en destruktiv, ulykkelig situation.

Men dette tomrum i hjertet gør dig desperat. Det fører dig til at knytte dig til noget eller nogen, som kan give dig lindring – nu.

Ofte vil mennesker som lider ty til trøstespisning eller selvskade, fordi følelsen er så ubærlig at de finder måder at undgå problemet.

Oprindelse i barndommen

Savn kan have sin oprindelse i barndommen

Din barndom er, som du allerede ved, en fundamental periode i dit liv. Det er på dette tidspunkt at der skabes følelsesmæssige mangler, som kan give problemer hele vejen gennem voksenlivet.

Hvis du er vokset op i en uharmonisk famile, eller hvis dine forældre havde et dysfunktionelt forhold, fik du måske ikke den opmærksomhed du havde behov for.

Som barn, tilpassede du dig situationen. Derfor havde det måske ikke en mærkbar indflydelse, da du stadig var ung.

Men når du bliver ældre, bliver følelsesmæssige forhold uendeligt meget mere komplicerede. Ting som du har oplevet dukker op i dit liv, med mere styrke end nogensinde før. Det viser hvor meget det virkeligt påvirkede dig, og hvor store problemer de nu giver.

Nogle gange kan du ikke engang huske hvad der skete i din barndom, der forårsager dette. Derfor kan det være meget gavnligt, at gå til en specialist.

Terapi kan hjælpe dig med at finde roden til problemet. Bagefter kan psykologen give dig værktøjer til at begynde at arbejde dig tilbage til velvære.

Et tomrum i hjertet kan skabe…flere tomrum i hjertet

Du kan ikke spise dig fra savn

Uanset hvor meget du prøver at udfylde tomrummet i dit hjerte med mennesker, nyt tøj eller mad, går det ikke væk.

Du kan blive i det forhold, som du har bestemt skal gøre dig lykkelig, og stadig føle dig tom. Eller du kan købe alle mulige ting, og kigge på dem, og indse at du stadig ikke føler dig tilfreds.

Disse lapper dur ikke. De bliver til en ond cirkel, og skaber endnu mere uro. Nogle gange tøver du. Du er bange for at bede om hjælp, selvom det ville være en af de bedste beslutninger du nogensinde kunne tage.

Du kan ikke klare alting alene. Selv hvis du ikke ved hvad der sker med dig, er det ikke sikkert du har redskaberne til at vælge en anden vej.

Hvad kan man gøre ved det?

Det er på tide at holde op med at prøve at udfylde dit tomrum i hjertet med ubrugelige ting, eller skyde skylden på dine forældre. De gjorde det så godt de kunne. Det er nu dig der er ansvarlig for dit velvære. Så accepter det, og bed om hjælp.

Kæmper du også mod den indre tomhed? Så læs: 5 måder at skabe forbindelse til dit indre “jeg” for at bekæmpe følelsesmæssig tomhed

Du er ikke den eneste med et tomrum i hjertet

Du skal bare have et lille puf, der siger “Du er ikke alene om dette!” Vi har jo alle prøvet at føle os fortabt på et tidspunkt. Men det betyder ikke, at vi ikke kan finde tilbage til os selv.

Dit tomrum i hjertet vil stadig få dig til at føle afsavn, hvis du ikke begynder at fylde det med kærlighed til dig selv!

Det kan interessere dig ...
Forebyg og behandl indgroede tå negle – Lær hvordan her
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Forebyg og behandl indgroede tå negle – Lær hvordan her

Hvis du holder neglene på tæerne sunde, vil de ikke gøre dine dage til et mareridt. Her fortæller vi dig, hvordan du behandler indgroede tå negle.




Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.