Top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera

Aloe vera har været kendt siden oldtiden på grund af dens mange gode egenskaber. Plantens gele kan bruges til mange ting.
Top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Gelen inden i en aloe vera plante er rig på vitaminer og mineraler. Du kan bruge det både topisk og oralt til at høste de adskillige fordele ved aloe vera!

Vidste du, at der er utallige sundhedsmæssige fordele ved aloe vera?

Aloe vera har været kendt siden oldtiden på grund af dens mange gode egenskaber. Plantens gele kan bruges til mange ting.

Aloe vera planten har fantastiske egenskaber, hovedsageligt grundet dens høje indhold af vitaminer, mineraler, aminosyrer, enzymer og andre aktive ingredienser. 

Læs videre, så du kan lære om top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera!

Top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera

Her er top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera:

1. Det er fantastisk for dine tænders sundhed

kvinde der smiler

Aloe vera kan holde din mund sund. Blandt andre ting, hjælper det med at fjerne ophobning af plak, og det reducerer blødning og opsvulmede gummer. Ydermere, er det brugbart til at behandle tilstande, såsom tandkødsbetændelse og parodontitis.

Desuden kan denne plante hjælpe blister med at hele hurtigere, og lindre den smerte, de forårsager. Hemmeligheden, der gør aloe vera så effektiv, er dets evne til at dræbe skadelige bakterier.

Læs også: Sådan behandles melasma med yoghurt, banan og citron

2. Det kan hjælpe med vægttab

Aloe vera forbedrer fordøjelsen og afgiftning.  Derfor kan det hjælpe med vægttab. Ved at bruge aloe vera, letter det kroppens belastning af toksiner, hvilket hjælper på fordøjelsen. Derfor, kan det også give dig mere energi.

For at høste fordelene af denne plante, anbefaler vi, at du bruger det i moderation, og når det er virkelig nødvendigt. Desuden, skal du også vide, at dens juice har en meget stærk smag. Hvis du ikke kan drikke den, som den er, kan du blande den med andre ingredienser, for at lave en sund smoothie.

3. Det er en naturlig fugtighedsgiver til hår og hovedbund

aloe vera der bliver brugt til hår

Denne plante er en fantastisk, naturlig behandling til at lindre kløe og inflammation, associeret med skæl og tørhed i hovedbundet. Takket være dens antibakterielle og anti-svampe egenskaber, hjælper det med at behandle skæl, psoriasis og dermatitis, der kan forårsage smertefulde læsioner i hovedbunden.

Ved at tilføre den, fremmer man også hårvækst og nærer follikelene, grundet de mange vitaminer og mineraler, som den indeholder. Dens naturlige enzymer hjælper også med:

 • At fjerne døde hudceller på hovedbunden.
 • At fremme regenereringen af vævet, der omgiver hårfollikelene.

“Godt helbred er ikke noget, vi kan købe. Dog, kan det være en ekstremt værdifuld opsparing.”

-Anne Wilson Schaef-

Læs også: Ansigtsmasker til at fjerne døde hudceller

4. Det kan reducere inflammation

Det er velkendt, at aloe vera har utallige antiinflammatoriske egenskaber, som kan lindre symptomer på irritabel tyktarms syndrom og endda ledrelateret inflammation.

Denne plante kan også hjælpe med at reducere smerter associeret med disse tilstande, da den forbedrer den lidenes velvære. Der er derfor, at topisk smertelindrende begynder at inkludere aloe vera i deres ingredienser.

5. Det har mange fordele ved aloe vera for din hud

Grundet at denne plante er kendt for sine fordele for huden, er det en meget populær ingrediens i mange kosmetiske produkter. På samme tid, fordi det indeholder mere end 99% vand, er det en god måde, hvorpå man kan fugtiggøre og forynge huden.

Denne plante kan øge læderhudens elasticitet, da den gør den mere fleksibel gennem genoprettelse af kollagen og elastin. Den er et blødgøringsmiddel, der hjælper med at blødgøre og dulme huden. Den gør det også muligt for ilt at gennemtrænge cellerne, og hjælper med at opretholde et ungdommeligt udseende.

Desuden, kan den hjælpe med at absorbere overskydende olie og fjerne tilstopninger af porer, for at forebygge bumser i hud, der er tilbøjelig til at få akne. Faktisk, bliver aloe vera gel brugt i mange behandlingsprodukter mod akne.

 • Vi anbefaler at tilføre gelen direkte på dine bumser, med forsigtige bevægelser, så det kan gennemtrænge din hud.
 • Du kan gentage processen adskillige gange dagen igennem, indtil de forsvinder.

Som du kan se, er der mange sundhedsmæssige fordele ved aloe vera, da det er en plante med mange helende kvaliteter. Ikke desto mindre, anbefaler vi, at du er tålmodig, da resultaterne ikke vil komme lige med det samme.

Det kan interessere dig ...
Aloe vera gel gavner kroppen: 9 utrolige egenskaber
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Aloe vera gel gavner kroppen: 9 utrolige egenskaber

Aloe vera gel er med til at rense kroppen og har bl.a. antiinflammatoriske egenskaber, der forbedrer cirkulationen samt det kan regulere kolesterol... • 1. Vogler BK, Ernst E. Aloe vera: A systematic review of its clinical effectiveness. Br J Gen Pract. 1999;
  2. Hamman JH. Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. 2008.
  3. Rodriguez-Fragoso L, Reyes-Esparza J, Burchiel SW, Herrera-Ruiz D, Torres E. Risks and benefits of commonly used herbal medicines in Mexico. Toxicol Appl Pharmacol. 2008;
  4. Manigandan T, Elumalai M, Cholan P, Kaur R, Mangaiyarkarasi S. Benefits of Aloe vera in dentistry. J Pharm Bioallied Sci. 2015;
  5. Christaki E V., Florou-Paneri PC. Aloe vera: A plant for many uses. Journal of Food, Agriculture and Environment. 2010.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.