Torsk i pil pil-sauce: En ret, du ikke må gå glip af

Vi vil fortælle dig, hvordan du tilbereder torsk i pil pil pil-sauce på en hurtig og nem måde, så du kan drage fordel af alle fordelene ved denne lækre fisk.
Torsk i pil pil-sauce: En ret, du ikke må gå glip af
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Torsk i pil pil-sauce er en af de bedste fiskeretter, du kan tilberede. Den indeholder en betydelig mængde vigtige næringsstoffer. Desuden er dens organoleptiske karaktertræk utrolige. Det er en meget enklere opskrift, end man skulle tro, og den vil behage alle familiemedlemmer.

Hvordan tilberedes torsk i pil pil pil-sauce?

Før vi begynder, er det vigtigt at påpege, at det betragtes som et meget positivt valg at øge tilstedeværelsen af fisk i kosten for at bevare en god sundhedstilstand gennem årene. Fisk- og skaldyrsprodukter indeholder fedtsyrer af højeste kvalitet og en god håndfuld essentielle mineraler.

Fisk på tallerken

Inden du tilbereder torsk i pil pil-sauce, skal du huske at afsalte den for at opnå det bedste resultat.

Ingredienser

Hvis du ønsker at tilberede en udsøgt torsk i pil pil-sauce, skal du bruge følgende produkter:

Fremgangsmåde

 1. Først og fremmest skal du vælge en lav og bred pande.
 2. Pil hvidløgene, og brun dem derefter med olivenolie ved middelvarme.
 3. Når de er færdige, tages de af og lægges til side på en tallerken.
 4. Rens chilipeberen og skær den i 4 dele. Sautér dem og sæt dem til side på en anden tallerken.
 5. I den samme olie, som du tidligere har brugt, steges torskestykkerne. Det er nødvendigt at stege dem i mindst 4 minutter på hver side, før de lægges til side i en skål.
 6. Når dette trin er afsluttet, begynder du at tilberede saucen. For at gøre dette er det vigtigt at vente et par minutter på, at olien bliver varm. Det er tilrådeligt at bruge en stor gryde.
 7. Tilsæt lidt af væsken fra torsken til gryden, og bland den forsigtigt med lidt af olien ved hjælp af en ske.
 8. Efterhånden som saucen bliver tykkere, tilsættes resten af olien.
 9. Læg derefter torskeskiverne tilbage i gryden, og varm det hele godt op. Fisken skal være godt gennemstegt indvendigt.
 10. Når den er færdig, serveres den på en tallerken og dækkes med saucen.
 11. Pynt med hvidløg og chili, og det er det hele.

Tip til afsaltning af torsk

 1. For at afsalte torsken korrekt skal du lade fiskestykkerne løbe under rindende vand.
 2. Læg dem derefter i en beholder med frisk vand og lad dem stå i køleskabet.
 3. Skift vandet hver 8. time.
 4. Hvis fisken er tyndt skåret, er 24 timer nok.
 5. Hvis stykkerne er meget tykke, kan du forlænge processen op til 48 timer.

Fordele ved torsk

Rå torsk med appelsin

Torsk er en hvid fisk. Den indeholder færre omega-3-fedtsyrer end fed fisk, men den har også sunde fordele.

Først og fremmest er det vigtigt at fremhæve torskens proteinindhold. Den indeholder proteiner af høj biologisk værdi. Disse indeholder alle de essentielle aminosyrer og en god score med hensyn til fordøjelighed. De har vist sig at være afgørende for at forbedre muskelstyrken og dermed undgå udvikling af problemer såsom sarkopeni.

Torsk indeholder også flerumættede fedtsyrer. Blandt dem kan vi især nævne dem i omega-3-serien. Ifølge en undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Biochemical Society Transactions , modulerer disse elementer kroppens interne inflammatoriske mekanismer og reducerer dermed forekomsten af mange kroniske og komplekse sygdomme.

Det er vigtigt at øge tilstedeværelsen af dem i kosten.

Tilbered torsk i pil pil-sauce derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede torsk i pil pil-sauce derhjemme. Med denne opskrift kan du øge tilstedeværelsen af fisk i din kost, hvilket er vigtigt for at opnå en god sundhedstilstand gennem årene.

Det vil selvfølgelig være nødvendigt at sikre forbruget af mager og fed fisk, da begge sorter indeholder næringsstoffer af høj kvalitet. Det er vigtigt med en varieret kost.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
 • Calder P. C. (2017). Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochemical Society transactions45(5), 1105–1115. https://doi.org/10.1042/BST20160474

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.