Tre sande love i livet

Det er vigtigt, at lovene i dit liv er baseret på etik og respekt for personerne omkring dig. Ønsk ikke noget for andre, som du ikke ville ønske for dig selv.
Tre sande love i livet

Sidste ændring: 25 maj, 2019

De tre sande love i livet er ikke bestemt af en juridisk kode, familieregler eller nutidens guru, som prøver at overbevise os om, hvordan vi skal være lykkelige.

Lovene i livet gør sig selv kendt, når man lidt efter lidt lærer, hvor grænserne går, udvikler en form for respekt og sameksistens og i den magi, som lader en nyde et liv, som er i harmoni med andres.

Der er masser af ting, som ikke kan læres fra bøger. Man opdager dem ved at lave fejl, gennem observation og ved at interagere med andre. M an finder til sidst lykke, men uden tvivl har man også kendt smerte.

Mario Benedetti sagde i én af sine digte, at man kan beklage sig over hvad som helst, at lidelse opstår, fordi alle roser har torne, og storme kan opstå hvilken som helst dag.

Hvis man fokuserer på “at ønske at lide,” vil man med garanti komme til at lide. Men nogle gange er det nok at have et ydmygt hjerte og være taknemlig for det faktum, at man er i live, selvom rosen har dens torne – det er trods alt en del af det, der gør den smuk.

Det er derfor, man bliver nødt til at forstå, at balancen i ens daglige liv er i ens attitude og disse love i livet, som man anvender for sig selv for at blive lidt gladere.

I dag opfordrer vi dig til at reflektere over disse aspekter i håb om, at de vil hjælpe dig.

1. Lovene i livet: Lev uden falskhed

Den første af disse love er at lære at leve uden tilknytning til udseendet. Hvis du tænker over det, er vores verden allerede fyldt med falskhed. Mange af dem er fra billederne, som reklameindustrien bruger til at påvirke vores daglige aktiviteter.

 • Reklameindustrien, mode og fjernsyn er baseret på de falske udseender, som mange mennesker prøver at imitere eller opnå.
 • Og hvad er det, som du sjældent ser i dine omgivelser? Autentitet.

Læs også denne artikel efter “Tre sande love i livet”:

Når penge er det eneste, man har

Autentitet er den ydmyg attitude, hvor intet er søgt eller forventet. Man udtrykker blot sig selv, som man er – dette er ikke noget, som mange personer investerer i.

Dette behov for at camouflere sig selv er skabt af en række psykologiske processer, som er nødvendige for at være i stand til at genkende:

 • Lavt selvværd og en følelse af usikkerhed omkring ikke at være accepteret, hvis man viser sig selv, som man virkelig er.
 • Behovet for at blive valideret. Udseendet og falskhed får en til at tro, at det er sådan, samfundet vil acceptere en.
 • Falskhed gemmer også en identitet, som ønsker opmærksomhed (hvis man opfatter mig som en rar person, vil jeg få selvtillid og få noget fra dig).

2. Lovene i livet: Elsk uden afhængighed

En anden dimension, som de fleste personer opdager gennem deres liv er det faktum, at kærlighed ikke betyder noget, hvis det er baseret på afhængighed.

Læs også denne artikel efter “Tre sande love i livet”:

Hvis du har magi, behøver du ikke tricks

Få dimensioner kræver så meget udtrykkelse, frihed, autentitet og personlighed, som kærlighed gør.

 • Hvis dit forhold er kendetegnet ved en afhængighed af din partner, til det punkt, hvor du bliver udvisket og bliver en skygge af den, du elsker, vil det gradvist svække dig, indtil du bliver frustreret.
 • Afhængighed indenfor kærlighed skaber ulykkelighed. I sidste ende vil depression opstå.
 • I nutidens samfund og endda i vores familie bliver vi dog konstant mindet om, at indenfor kærlighed er det hele det værd. Og hvis man virkelig elsker en person, vil man kæmpe for det til sit sidste åndedrag.
 • Selvom det er rigtigt, at der er mange forskellige typer kærlighed, må man aldrig give afkald på sit sande jeg. Uanset om det er for ens barn eller partner.

For det første skyldes det, at “give op” på sig selv ikke betyder at give det bedste af sig selv til dem, man elsker. En person med lavt selvværd mangler en del af deres livskraft, deres mentale og følelsesmæssige energier.

Vær en skaber af kærlighed, vær ikke underdanig. Vær arkitekten af et sundt forhold, ikke blot en afhængig.

3. Lovene i livet: Tal uden fornærmelse

Tre sande love i livet

Eric Berne var faderen af “transaktionel analyse.”

Denne psykologiske metode lærer os, at vi også opbygger vores identitet og selvværd baseret på de følelsesmæssige og sociale udvekslinger, som vi modtager fra personer, som opdrager os og interagerer med os hver dag.

 • Når du “lader” dine ord med skjule fornærmelser, ironi eller hån, forårsager det det, som Eric Berne definerer som et negativt følelsesmæssigt kærtegn.
 • Denne type “kærtegn” gennem sprog kan gøre meget mere skade end fysisk aggression. Det er en personlig krænkelse, som personer nogle gange forårsager uden overhovedet at indse det.
 • Der er personer, som råber i stedet for at tale. Der er personer, som er vant til at hade, som laver jokes og tror, at deres ord er sjove. Men det eneste, de forårsager, er skade.

Det er vigtigt at være forsigtig med, hvordan man taler, ens tone og at vælge ordene påpaseligt. Så vil ens følelsesmæssige virkning på andre altid være positiv.

På den måde investerer man i sin sameksistens og respekt for andre.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.