Trekantsdrama: Sådan ved du, om nogen kan lide dig

Hvis du har en følelse af, at en person, der allerede er i et forhold, kan lide dig, så bør du få det bekræftet, før du gør mere og træffer en beslutning omkring det.
Trekantsdrama: Sådan ved du, om nogen kan lide dig
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Trekantsdrama sker, når en person i et forhold ikke er lykkelig og kigger efter et nyt forhold. Hvis du tror, at nogen i et forhold kan lide dig, skal du analysere fordele og ulemper, før du træffer en beslutning, da dette er en meget sårbar situation.

Når en person, som er i et forhold, kan lide dig, begynder personen at se på dig på en anderledes måde. Du ved, at de har en partner, men du spørger stadigvæk dig selv, om de kan lide dig eller ej. Situationen kan være ubehagelig eller fristende, afhængigt af, hvordan du ser på det.

Hvis du føler dig tiltrukket af personen, er det sandsynligt, at du vil være interesseret i at finde ud af, om personen virkelig kan lide dig eller ej.

Problemet er, at du ikke er sikker på, om personen behandler dig på denne måde ud af simpel høflighed, om du er forvirret eller om der virkelig er kemi mellem jer to.

Hvordan kan du vide det? Hvilke attituder signalerer, at det er sandt?

Her er nogle af de tegn, der fortæller dig, hvornår en person kan lide dig. Læs dem nedenfor!

1. Trekantsdrama: De ser på dig på en anderledes måde

En mand begærer en kvinde

Når de er tiltrukket af dig, ændres deres blik. Hvis de er interesserede i dig, vil de kigge på dig, når de kan.

De kan gøre det på en frivillig eller ubevidst måde. Men selvom de forsøger at undgå det, kigger de altid på dig, når du går forbi eller er tæt på.

2. De vil gerne være tæt på dig

Hvis nogen i et forhold kan lide dig, vil de gerne være tæt på dig. Hvis I er venner, vil den person altid være omkring dig. Du kan også bemærke, at de opfører sig anderledes med dig, end de gør med deres andre venner.

Ofte kan de vise interesse for at finde ud af, om de har nogen chance hos dig, selvom de er i et forhold.

3. Trekantsdrama: De deler ting med dig

Trekantsdrama: Mand og kvinde sender hinanden sms´er

Du er klar over, at de taler for meget med dig, selvom de har en partner. I taler flere gange om dagen og de fortæller dig altid, hvor de skal hen eller hvad de laver.

Hvis de viser interesse for at vide, hvad du gør eller hvordan din dag var, måske hvad de føler for dig, går ud over et simpelt venskab.

4. Trekantsdrama: De sammenligner dig med deres partner

Ingen kan lide at blive sammenlignet med andre. Men når de begynder at sammenligne deres partner med dig, kan de måske bare indirekte fortælle dig, hvor meget de kan lide dig.

De kan fortælle dig, at de ønsker, at deres partner var mere som dig eller havde mange af dine kvaliteter.

5. De beder dig om at lave mange ting sammen

En mand og kvinde drikker kaffe sammen

Som venner er det normalt, at du vil dele øjeblikke sammen. Det, der ikke er normalt, er deres krav om at invitere dig til at lave forskellige ting sammen, ting, de kunne lave med deres partner.

At foretrække at bruge mere tid sammen med dig end med deres partner betyder helt sikkert, at de kan lide dig som mere end en ven. Dette er deres måde at lade dig vide, at de kan lide dig og gerne vil have det sjovt sammen med dig.

6. De bliver jaloux, når du går på date med en anden

Det er sandsynligt, at de bliver jaloux, når du fortæller dem, at du går på date med en anden.

Dette kan sandsynligvis få dem til at ændre deres holdning eller bebrejde dig. Nogle gange kan de sige, at du ikke bør gøre det, fordi de tror, at det ikke er godt for dig.

7. Trekantsdrama: De ringer til dig, når de har problemer med deres partner

Trekantsdrama: En kvinde ringer til en anden person

Dette kan få dig til at føle dig som den “anden violin”. Det er dog sandsynligt, at denne person, der kan lide dig, kommer til dig under deres forholdskriser.

Det gør de ofte for at finde ud af, om de har en chance hos dig, hvis deres nuværende forhold slutter.

8. De forsøger at være i din sociale omgangskreds

Har du bemærket, at du støder på dem overalt, hvor end du går sammen med dine venner? Det er sandsynligvis ikke tilfældigt. Hvis personen er tiltrukket af dig eller kan lide dig, vil de lede efter endeløse muligheder for at se dig og være tæt på dig. Hvis de er i din sociale omgangskreds, bliver det lettere for dem at være omkring dig.

9. De søger at henlede din opmærksomhed, når du er i nærheden

Deres ansigtsudtryk, kropsbevægelser og adfærd kan alle være tegn, der fortæller dig, at de kan lide dig.

Når I er samme sted, forsøger den person at henlede din opmærksomhed, så du bemærker dem. Nogle gange kan de ændre deres kropsholdning eller stemme.

Er du sikker på, at nogen i et forhold kan lide dig? Hvis du bekræfter det, skal du forsøge at analysere situationen meget omhyggeligt, inden du træffer en beslutning. Husk, at det er meget svært at være i midten af et forhold.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Houston, T. L. (1974), Foundations of interpersonal attraction, Nueva York: Academic Press.
  • Walster, E. (1971), Passionate love. In B. Murstein (Ed.), Theories of attraction and love. Nueva York: Springer Publ.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.