Der findes knibeøvelser til mænd

Knibeøvelser er kendte for deres gavn for gravide kvinder. De kan dog også være nyttige for mænd i nogle tilfælde. I denne artikel kan du lære alt om knibeøvelser til mænd.
Der findes knibeøvelser til mænd
Eva María Rodríguez

Written and verified by Fitness- og yogainstruktør Eva María Rodríguez.

Last update: 09 august, 2022

Selvom knibeøvelser til mænd ikke er så kendte som dem til gravide kvinder, kan alle lave dem. Knibeøvelser til mænd er ikke anderledes end dem for kvinder, og de giver de samme typer fordele.

Knibeøvelser bruges til at styrke bækkenbunden. Det kan dermed hjælpe med at forebygge inkontinens. I tilfælde, hvor problemet allerede findes, kan det prøve at lindre det eller i det mindste stoppe udviklingen af det. Derudover kan de forbedre en persons sexliv.

Fordele ved knibeøvelser til mænd

Knibeøvelser er meget gavnlige for mænd. Det har adskillige fordele at styrke musklerne i bækkenbunden. Ved at styrke musklerne i bækkenbunden hjælper det med at forebygge eller forbedre urininkontinens.

De kan være særligt gavnlige for mænd før og efter en operation, hvor man fjerner prostata. Det er også gavnligt i tilfælde af diabetes eller en overaktiv blære. I disse situationer er musklerne i bækkenbunden svage. Alt, man kan gøre for at styrke dem, kan derfor være gavnligt.

På den anden side påvirker knibeøvelser også de muskler, der er involveret i seksuelt samleje. I tilfælde af mænd kan de hjælpe med at behandle rejsningsproblemer og forebygge tidlig sædafgang. De kan også intensivere orgasmer.

Mand ved læge grundet smerte i underliv

Måske denne artikel også vil interessere dig: Fem vaner, der kan afhjælpe urininkontinens

Sådan kan man identificere musklerne i bækkenbunden

Det er essentielt først at identificere musklerne i bækkenbunden for at kunne lave knibeøvelserne korrekt. Det er meget simpelt. Man skal blot stoppe strømmen af urin og spænde i musklerne, som man bruger til at holde på prutter.

Med denne simple øvelse vil man kunne identificere de dele af kroppen, der er involveret. Hvis man bemærker, at man knap nok kan stoppe strømmen af urin, når man gør det, vil man derudover også blive klar over, at man skal træne dette område.

Når man har identificeret musklerne i bækkenbunden, kan man lave øvelserne i enhver stilling. Det er dog nemmest at lave dem liggende ned.

Sådan laver man knibeøvelser til mænd

Knibeøvelser er meget nemme at lave. Man behøver faktisk ikke nogen form for udstyr eller maskine for at kunne lave dem. Flere korte sessioner om dagen giver gode resultater.

Når en mand har identificeret musklerne i bækkenbunden, skal han spænde (imitere det, han gjorde for at holde på urin og prutter) i nogle få sekunder (op til fem) og derefter slappe af. Det er en knibeøvelse. Det er bedst at lave mellem 10 og 20 gentagelser op til tre eller fire gange om dagen.

Det er derudover vigtigt at trække vejret normalt, mens man laver dem, og undgå at holde vejret. Det er også essentielt at knibe kraftigt og forestille sig, at ens muskler løftes opad. Undgå at bevæge musklerne i balder, lår og mave.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Symptomer på underlivsbetændelse

Kan disse øvelser forbedre ens sexliv?

En af de større fordele ved knibeøvelser er, at de kan forbedre både mænds og kvinders sexliv betydeligt. Ligeledes kan de være nyttige i tilfælde af bestemte seksuelle problemer hos mænd.

I det henseende antyder et studie, at knibeøvelser til mænd forbedrer rejsningsproblemer, kontrol af sædafgang og orgasmens intensitet. I dette studie havde mænd med kronisk prostatitis og kroniske smerter i underlivet (også kendt som kronisk ikke-bakteriel prostatitis) mest gavn af dem.

Sundhedsfagfolk er enige om at anbefale knibeøvelser til mænd med rejsningsproblemer. Grunden til det er, at de styrker musklen, som giver penis mulighed for at fyldes med blod under en rejsning, pumpe under rejsning og tømme urinrøret efter vandladning.

Mand står foran toilet

Man skal lave dem regelmæssigt

Hvad end det er som et forebyggende middel eller en behandling, gavner knibeøvelser de mænd, som udfører dem regelmæssigt. På grund af hvor nemme de er at lave, og hvor kort tid det tager, er indsatsen det hele værd.

Man kan faktisk lave dem under en anden rutine (såsom at børste tænder). De hjælper dermed ikke blot med at forbedre kontrol af lukkemusklen, men de reducerer også rejsningsproblemer og forebygger tidlig sædafgang. Det er tre gængse problemer hos ældre mænd.

It might interest you...
Mænds bækkenbund
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Mænds bækkenbund

God prostata- og urinsundhed afhænger af, at mænds bækkenbund er i en god tilstand. Normalt bliver bækkenbunden svagere med alderen.  • Staff, M. C. (2012). Kegel exercises for men: Understand the benefits – Mayo Clinic. Disponible en: http://www.mayoclinic.org/kegel-exercises-for-men/ART-20045074?p=1
  • Uravylioglu A, Kutlutürkan S, Kılıç D. Effect of Kegel exercises on prevention of urinary and fecal incontinence in patients with prostate cancer undergoing radiotherapy. Annals of Oncology. 2019 ;30:v838. Disponible en: https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(19)60242-5/pdf
  • Bridgeman, Bruce, and Steven G. Roberts. “The 4-3-2 method for Kegel exercises.” American journal of men’s health 4.1 (2010): 75-76.
  • Ferreira, C.H.J., Dwyer, P.L., Davidson, M. et al. Does pelvic floor muscle training improve female sexual function? A systematic review. Int Urogynecol J 261735–1750 (2015). Disponible en: https://doi.org/10.1007/s00192-015-2749-y
  •  Sharif H, Puppo V, El Fekih M. Importance of Kegel Exercises for Male and Female Sexuality and Prevention of Vaginismus. The Journal of Sexual Medicine. 2017;14(5):e340. Disponible en: https://doi.org/10.1016/j.jsxm.2017.04.604
  • Cohen D, Gonzalez J, Goldstein I. The Role of Pelvic Floor Muscles in Male Sexual Dysfunction and Pelvic Pain. Sexual Medicine Reviews. 2016;4(1):53-62. Disponible en: https://doi.org/10.1016/j.sxmr.2015.10.001
  • Kegel Exercises for Men: What are Kegel Exercises? Kegel FAQs| UCLA Urology. Uclahealth.org. 2020. Disponible en: https://www.uclahealth.org/urology/prostate-cancer/kegel-exercises-for-men
  • Nazarpour, Soheila, et al. “Effects of sex education and Kegel exercises on the sexual function of postmenopausal women: a randomized clinical trial.” The journal of sexual medicine 14.7 (2017): 959-967.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.