Tre typer af frugter til at spise om sommeren

Kan du godt lide frugter og grøntsager? Hvis ja, så vil du måske være interesseret i dagens artikel. Vi vil fortælle om de typer af frugter, man bør spise om sommeren.
Tre typer af frugter til at spise om sommeren
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Dagens artikel vil måske interessere dig, eftersom den handler om tre typer af frugter til at spise om sommeren. Frugter og grøntsager er en nødvendighed i en afbalanceret kost.

Det skyldes, at de indeholder grundlæggende mikronæringsstoffer og antioxidanter, som kroppen har brug for. Begge disse kan faktisk hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle komplekse sygdomme.

Bemærk, at det at spise frugter i sæson er en meget sund handling. Det er især gavnligt lige fra træet, når frugterne er perfekt modne.

Det skyldes, at det er i dette stadie, hvor de smager af mest, og også fordi de indeholder flere næringsstoffer. Disse næringsstoffer hjælper med at udvikle funktioner indeni kroppen, som vil være positive for ens helbred.

Tre typer af frugter til at spise om sommeren

Nedenstående vil vi beskrive de sundhedsmæssige fordele ved at spise disse tre frugter om sommeren.

1. Røde bær: Gode frugter til at spise om sommeren

De er bedst om sommeren og har et stort indhold af antioxidanter. Anthocyaninerne, som de indeholder, kan reducere ens risiko for hjertekarsygdomme som bevist af forskning udgivet i tidsskriftet, Molecular Aspects of Medicine.

Disse frugter indeholder også andre kraftfulde antioxidanter såsom C-vitamin. Dette næringsstof er essentiel for dannelsen af kollagen, som er det protein, der er mest af i kroppen, og reguleringen af immunsystemet. Et regelmæssigt indtag af dette vitamin kan reducere forekomsten af almen forkølelse.

Alsidigheden af røde bær er unægtelig. Man kan faktisk spise dem, som de er, som et mellemmåltid eller tilføje dem til en dessert. Man kan også fryse dem og lave smoothies eller tilføje dem friske til shakes. Hav dog i baghovedet, at det altid er bedst at spise dem i deres naturlige form, eftersom det er den eneste måde at drage nytte af deres fiberindhold på.

Bær er gode frugter til at spise om sommeren

Vi anbefaler, at du læser denne artikel: 4 eksotiske frugter og grøntsager du aldrig har hørt om

2. Cantaloupe og vandmelon

Disse meloner indeholder en betydelig portion vand i deres komposition. Det er derfor, de er glimrende til at reducere risikoen for dehydrering.

Som du måske ved, er dehydrering en ekstremt farlig lidelse især om sommeren. Det er faktisk blevet bevist at være livsfarligt hos ældre. Det er, fordi en hedebølge kan skabe kaos.

Af den grund skal man spise nok frugter, som indeholder mest væske, foruden at holde øje med sit indtag af vand. Cantaloupe og vandmelon er glimrende til dette, men der er mere ved det. De indeholder faktisk også antioxidanter, som er essentielle i forebyggelsen af komplekse sygdomme.

Takket være deres forfriskende kraft er disse typer frugter ideelle tilskud til ethvert mellemmåltid. Man kan også spise dem som dessert efter et tungt måltid og forbedre sin fordøjelse.

De er dog kontraindikerede til personer med diabetes eller andre metaboliske problemer. Det skyldes, at de kan være skadelige i store mængder, eftersom de indeholder en betydelig mængde fruktose.

Måske denne artikel også vil interessere dig: 9 frugter, som naturligt kan hydrere ens krop

3. Ferskner

Det er en af de mest populære typer af frugter hos børn på grund af deres søde smag og tekstur. Det er en af de mest populære blandt folk i alle aldre, selvom nogle er allergiske over for skindet på ferskner.

Denne frugt indeholder begydelige mængder af sukker og betacaroten ifølge forskning udgivet i tidsskriftetVoprosy Pitaniia. Disse næringsstoffer har en betydelig antioxidant karakter og er essentielle i forebyggelsen af forringelsen af øjnene og synsproblemer. De kan endda hjælpe med at beskytte mod inflammatoriske leversygdomme.

Som sædvanlig er det bedst at spise dem hele, eftersom det er der, de indeholder mest fiber, og dette substans kan reducere forekomsten af tarmlidelser såsom forstoppelseMan kan dog tilføje dem til en shake indimellem for at tilføje lidt smag og farve.

Hold dig dog fra industrielt konserverede ferskner på dåseDenne konserveringsmetode bruger meget sukker og kan være skadelig for forbrændingen.

Vandmelon er eksempel på gode frugter til at spise om sommeren

Spis flere frugter om sommeren!

Som du kan se, er indtaget af frugt essentielt, især om sommeren. Det er af den grund, at vi anbefaler at inkludere de tre, vi har nævnt ovenstående, i din kost. Det er en glimrende måde at tilføje nogle essentielle næringsstoffer til kosten på.

Husk, at det altid er bedst at indtage frugter hele og i sin naturlige form. Det er den eneste måde at optage dets komponenter på og forebygge stigninger i glukoseniveauet i blodet, da det kan være skadeligt for bugspytkirtlen. Man kan selvfølgelig mose dem til at gøre en dessert sød, i stedet for sukker, en gang imellem.

Som det sidste er en afbalanceret kost essentiel, og det dækker også over frugter. Prøv at indtage dem, som er lokale og i sæson. Det er den bedste måde at drage nytte af deres organoleptiske karaktertræk på.

Det kan interessere dig ...
Drikkevarer med frugtsmag – alt du bør vide
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Drikkevarer med frugtsmag – alt du bør vide

Drikkevarer med frugtsmag kan være en god løsning til at få væske på en mere velsmagende måde. Det er også en god måde at mindske sit indtag af sod... • Alajil O, Sagar V, et al. Nutritional and Phytochemical traits of apricots (Prunus Armeniaca L.) for application in nutraceutical and health industry. Foods. Junio 2021. 10 (6): 1344.
 • Bucher A., White N., Vitamin C in the prevention and treatment of the common cold. Am J Lifestyle Med, 2016. 10 (3): 181-183.
 • Cassidy A., Berry anthocyanin intake and cardiovascular health. Mol Aspects Med, 2018. 61: 76-82.
 • Huijskens M, Walczak M, et al. Technical advance: ascorbic acid induces development of double.positive T cells from human hematopoietic stem cells in the absence of stroll cells. Journal of Leukocite Biology. Diciembre 2014. 96 (6): 1165-75.
 • Jansen, Rick J., et al. “Los nutrientes obtenidos al consumir frutas y verduras reducen el riesgo de cáncer de páncreas.” J Gastrointest Cancer 44.2 (2013): 152-161.
 • Khomich LM., Perova IB., Eller KI., Peach juice puree nutritional profile. Vopr Pitan, 2019. 88 (6): 100-109.
 • Kontoghiorghes G, Kolnagou A, et al. Trying to solve the puzzle of the interaction of ascorbic acid and iron: redox, chelation and therapeutic implications. Medicines. Agosto 2020. 7 (8): 45.
 • Lattimer J, Haub M, et al. Effects of dietary fiber and its components on metabolic health. Nutrients. Diciembre 2010. 2 (12): 1266-1289.
 • Lázaro, M. Alergia al melocoton: estudio epidemiologico, clinico e inmunologico. Diss. Universidad de Salamanca, 1997.
 • Mawa S, Husain K, et al. Ficus carica L (Moraceae): phytochemistry, traditional uses and biological activities. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. 2013:974256.
 • Miller HJ., Dehydration in the older adult. J Gerontol Nurs, 2015. 41 (9): 8-13.
 • National Institutes of Health. Office of Dietary Supplements. Potasio. Marzo 2019. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Olagnero, Gabriela, et al. “Alimentos funcionales: fibra, prebióticos, probióticos y simbióticos.” Diaeta 25.121 (2007): 20-33.
 • Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura (FAO). Bueno para ti, beneficios para la salud y la nutrición.
 • Peiro, Pablo Saz, María Ortiz Lucas, and Shila Saz Tejero. “Cuidados en el estreñimiento.” Medicina naturista 4.2 (2010): 15-22.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.